Invandrare gör Vänersborg otryggt – vakter måste användas

INVANDRING. Vänersborgs kommun vill använda ordningsvakter för att öka tryggheten i staden. – Vi uppfattar att allmänheten känner sig otrygg, säger säkerhetssamordnare Ronny Irekvist.

Kommunen har lämnat in en ansökan till polismyndighetens rättsavdelning i Göteborg om att få ha ordningsvakter på åtta olika ställen i staden. Ansökan är en del i det medborgarlöfte där polisen och kommunen lovar att jobba för ett tryggare Vänersborg.

– Vi uppfattar att allmänheten känner sig otrygg. Och så har vi ju haft ordningsstörningar rent faktiskt. Det är polisens uppgift att upprätthålla ordningen, men de räcker inte till, säger Ronny Irekvist

Visserligen ha fler poliser utlovats men det dröjer innan de är på plats och under tiden kan ordningsvakterna vara ett stöd. Att kommuninvånare känner sig otrygga vet man genom olika undersökningar.
Platserna som ansökan gäller är: kommunhuset, Lindgårdens boende för ensamkommande barn, lokaler med myndighetsutövning för asylsökande, socialkontoret, Sanden och badplatserna, Resecentrum och Arena Vänersborg med Sportcentrum.

Till det kommer delar av centrum med bland annat gågatan, torget, Plantaget och biblioteket.
På de här platserna har olika former av ordningsstörningar förekommit. Det kan handla om hot, stölder, fylleri, våld, skadegörelse och ofredande,

Är problemen större än i andra jämförbara städer? – Det är bättre i Vänersborg än i Trollhättan och Uddevalla om man tittar på brottsstatistiken.

Läs mer…

-Pettersson säger att det kostar på att vara en humanitär stormakt och undrar samtidigt när den av statsministern utlovade vinsten kommer?

Vänersborg på bloggen

En gång var Vänersborg en idyll och kallades Lilla Paris, 1922 skrev Birger Sjöberg…

18 thoughts on “Invandrare gör Vänersborg otryggt – vakter måste användas

  1. Medeltidsmentaliteten är starkt dominerande i invandrarområden och svår förstå av oss som är uppfostrade i västerländska traditioner av social förståelse och medkänsla. Därför är det västerländska samhällena så överlägsna i framgång både tekniskt, ekonomiskt och socialt. Men den framgången behöver inte betyda att vi skall låta någon parasitera på vårt medmänskligt uppbyggda samhälle. Nationens ekonomi har medborgarna betalt för och är ämnat i första hand för dem.

  2. Logikbristen beträffande New World Order, Kalergiplanen, globalisternas och federalisternas agenda är uppenbar. Jag noterar att mina medkommentatorer diskuterar den ohejdade reproduktionsfrekvensen inom de muslimska bataljonerna, och funderar kring detta.

    I den globalistiska planen för en ny världsordning ingår tydligen en reducering av jordens befolkning, men hur denna i och för sig förståeliga ambition kan vara förenlig med den Europeiska massinvasionen, har man svårt att begripa. I Sverige uppmuntras ju de redan överdrivet reproduktiva invällarna att intensifiera sin tvångsmässiga kopulering för att belasta samtliga resurser. Hur kan man minska den totala befolkningsmängden genom att entusiasmera ökningen av densamma?

    Den som anländer till dessa breddgrader borde från början informerats om att den som väljer att söka asyl och beviljas uppehållstillstånd, även förbinder sig att undergå sterilisering i syfte att inte överbelasta stat och kommun. Den som ställer sig ovillig till detta arrangemang har givetvis sin fulla frihet att söka sig annorstädes. Vidare, den som skyldiggjort sig till sexuella övergrepp borde per automatik ha att välja mellan omedelbar utvisning på livstid ELLER erforderlig kirurgi som omöjliggör vidare aktiviteter i den riktningen.
    Andreas.

  3. Behövs bara grundkurs i matematik för att räkna ut att det tar bara tre generationer tills svenska befolkningen är ersatt av muslimer:

    Muslimkvinna föder 10 barn, barnbarn (hälften flickor) föder 50 barn, tredje generarionen föder 250 barn.

    Svensk kvinna föder 1 barn, 0,5 flickor, 0,25 barnbarn, tredje genetationen ………? (Ursprungliga föräldrarna i exemplet ersätts inte ens)

    Vart är Sverige på väg?
    Behöver vi så många muslimer i vårt fosterland?
    Jag är rädd!

    • Ja på Näl:s BB föddes det rekordmånga barn 2016. Alla var nöjda och glada. I och för sig var bara hälften barn av svensk härkomst. Och tänk om 20-25 år då de som föds nu skall ha barn, då kommer 80-90% att vara afrikanska och arabiska barn i området. Är Canada ett bra land att flytta till???

  4. Ordning och reda är det i Löfvens samhällsbygge. Eller inte.
    Avsätt mardrömsregeringen så att vi kan bygga upp vårt land på nytt.
    Drömmer ibland om att vikingarna kommer tillbaka, att vi återuppstår, att vi samlar oss och går till motvärn mot de som just nu är i färd att bryta ner oss och utrota oss.
    Grannsamverkan på hög nivå.

  5. Demokraterna har tillsammans med eliten bestämt att den vita människan skall vara i fara, överallt, hela tiden!
    Den vita människan skall dessutom betala för detta!

    Må demokraterna få sina välförtjänta straff!

    • Jag fick höra av en gammal ”kompis” att det är inte västgötar eller invandrare som är problemet. Det är folk från Dalsland. Han hävdade att Dalsland är ”laglöst land”. Det har varit lika otryggt i Sverige i 15 år hävdade han. Hur fan ska man kunna få folk att fatta då en del har dylika uppfattningar.

    • Vänersborgare är ett välkänt pack som bara ställer till oreda, hälsar Feministregeringen ”DET HAR INGENTING MED INVANDRINGEN ATT GÖRA”!

  6. Den första gången…skildrar en ynglings beskrivning av ”det första mötet” och Birger Sjöberg och anknyter därmed till en äldre folkvisetradition.Sjöberg anspelar medvetet på Adolf Fredrik Lindblads romans En sommardag (O,ljuva sommarfläkt).

    https://www.youtube.com/watch?v=WnxFeUXBeu8

    Adolf Fredrik Lindblad föddes 1801 i Skänninge,Östergötland.1827-1861 drev Lindblad en musikskola i Stockholm och bland hans elever återfanns sedermera kung Oscar I,och hans barn Prins Gustaf som skrev ”Sjungom studentens lyckliga dag”,och Prinsessan Eugenie,och sångerskan Jenny Lind.

    • Vad? Detta tyder ju i högsta grad på att det funnits (rentav finns) en svensk kultur!
      Vet vår landsfader om detta? Han håller just nu på att skänka bort landet, tydligen helt omedveten om att det redan är bebott av svenskar med en flertusenårig kultur.
      Han tror det är tomt för det såg den store intervjuaren och tv-personligheten Ruinfält när han flög över en skog. Så tokigt!

KommenteraAvbryt svar