Gör en insats, ta emot en nyanländ som Henrik Schyffert

INVANDRING. Gör en insats, hyr ut till en nyanländ. Och, politiker, se till att erbjudandet blir lockande. Nyanlända med uppehållstillstånd är på väg ut i landet. Kommunerna har alla en kvot att ta emot, enligt den nya bosättningslagen – men var ska alla bo i bostadskrisens rike?

expressen_hyr_ut

Det finns ingen grandios Lösning. Kommuner med bostadsbrist, det vill säga de allra flesta kommuner, får laborera med olika dellösningar. Bostadsrätter, modulhus, hotell och vandrarhem, sovsalar, tält – alla möjliga idéer praktiseras eller diskuteras.

Stockholms stad valde i oktober att gå ut med erbjudande till kommuninvånarna: “Hyr ut din bostad”. Socialborgarrådet Åsa Lindhagen (S) var optimistisk: “Jag möter ständigt väldigt engagerade stockholmare som vill bidra. Nu ger vi dem en chans…”

Ovanstående och mer därtill är från Expressens ledarredaktion. De beklagar sig över att endast 70 personer anmält intresse av att hyra till nyanlända. Expressens recept på detta är att göra det mer förmånligt, det vill säga låta privatpersoner tjäna pengar på att hyra ut, fast samma tidning tycker Bert Karlsson är ett svin när han tjänar pengar.

-Pettersson säger att i Stockholm röstade 587000 personer i valet 2014.  93 procent av dem, 546000, röstade för öppna hjärtan och invandring. Varför ska de ha betalt för att ta emot pensionsräddare? 

Jag tycker att Expressen ska gå före och redovisa hur många invandrare redaktionerna på de olika medierna i Stockholm har tagit emot. Blir det som jag tror noll, så kan skittidningen sluta med att uppmuntra andra.

Den enda som  verkligen ställt upp är otroligt nog är pizzaekonomen Henrik Schyffert, 48, som tagit emot en arabisk tjej, Nour el Refai, 29, och låter henne bo hos sig och det givetvis av helt ideella skäl…

Henrik Schyffert med sin inneboende "flykting"
Henrik Schyffert med sin inneboende “flykting” Nour el Refai, född i Libanon 1987.

44 thoughts on “Gör en insats, ta emot en nyanländ som Henrik Schyffert

 1. Att lägga börda på andra på olika sätt är populärt i dagens Sverige 🙂
  Man måste antagligen lätta sitt egna samvete?

 2. Nour el Refai är 29 år nu och kom till Sverige med sina föräldrar när hon var bara några månader gammal. Så hon kan knappast räknas som ” nyanländ flykting”. Samma sak som att hyra till Tino Sanandaji eller Alexandra Rappoport

  • NU behöver vi ha koll , på folkbokföring av hjärte kramare som har bostaden full med arabiska namn o sända GRATTIS o blommor till dem SOM beundrar er insats DU , ÄR HUMAN men ,, men , vem betalar sagor LISA O GRETA kom till häxan som ville äta upp dom Barndoms sagor finns än

 3. jag kan ta emot . HAR EN FIN STUGA UTAN EL O VATTEN i TJOTTAHEIKKI BÄRA VATTEN O HÄMTA RIS O KVISTAR ger mycket värme o fin natur med vilda djur PASSAR deras kultur INGA skjutningar TRYGGT , men kallt , men det fixar dom SLIPPER KRIG besöker denna gudomliga hem varje år , mitt mormors barndoms hem , passar bra till ny anlända SOM FLYR KRIG mig verket , dom kan leva på HARAR o råttor o bär KOTTAR ÄR NYTTIGT

  • INGEN stuga bara typ soldat torp , som inte är klassad som kultur arv , PGR att vi har snyggat till torpet , med trädgård

   • nu behöver kojan renoveras ,, dvs ,, brännas ner .Den hälpen får vi av , de ny anlända Är inte i ork att orka att gå flera kilometer utan bil väg men tänker på djuren som alltid kom o hälsade på nyfiket – har haft min tid ..

 4. Aldrig en utböling över min tröskel. Så mycket pengar finns inte i världen så som vi känner den.

 5. Socialakrobaten och borgarrådet Lindhagen, vilken enligt egen uppgift “ständigt möter väldigt engagerade Stockholmare”, borde således föregå med gott exempel och hyra ut till någon socialt handikappad asylant-galt, vilken med all sannolikhet snabbt kommer att försätta bostadsytan i obeboeligt skick, samt begå de obligatoriska sexuella övergreppen.
  Överklassvänstern och dess rika representation av verklighetsfrämmande globalistaktörer och muttslabbande pseudofilosofer är de verkliga mästarna på att leverera postmodernt, nationsfientligt, och genusperspektivistiskt babbel.
  Den maktfullkomliga hierarkin ställer konstant orimliga krav på den ordinäre svensken. Vi förväntas utan ringaste protester acceptera och underlätta vår egen och vårt livsrums undergång – nu skall vi tydligen låta oss lockas i helvetesfällan att släppa in vilddjuren i våra privata hem. Fy fan!
  Andreas 🙁

 6. men Nour el Refai är ju ingen flykting? Hon kommer från Lund och är en relativt känd svensk komiker och har bott i Sverige i hela sitt liv vad jag förstår.

 7. För dom som kan tänka sig att ta emot jättemånga ensamkommande så har Malmö jämfört med Stockholm ett mycket, mycket större utbud av olika slag av nyanlända + ett stort antal “utanförskaps-flyktingar” som anlänt under många, många år bakåt i tiden, s k “halv-etablerade”.

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=NrF4qTzI4cc&w=560&h=315%5D

  I Malmö är möjligheterna bättre att välja ut och sammanställa exakt den mix som motsvarar de egna personliga önskemålen.

  Dessutom arrangerar de nyanlända i Malmö ofta underhållnings-jippon med en stor portion fart och fläkt.

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=_xvWVHF68qA&w=560&h=315%5D

  Så gör slag i saken nu … Konkurrensen om de små liven är mycket tuff.

 8. Den som hyr ut till invandrare lägger ökad börda på kommunen och förmodligen även på landstinget genom ökat vårbehov.
  Vi skall lockas av hyresintäkter för att bli små quislingar.
  För hyra åt invandrare kan samhället glatt betala mer än för platser på särskilt boende för åldringar och jämföra kostnader vågar ingen göra som vill behålla arbete och anseende.

 9. Att Shyffert fått en Arabisk tjej att bo hos honom kan till
  stor del bero på att inga Svensk tjejer vill flytta in till en
  så barnslig idiot? Den Arabiska tjejen förstår kanske inte
  Svenska heller för hade hon gjort det hade hon flyttat ut
  när hon hans löjliga Pubertala språkbruk!

  • Njae de ligger så att säga på samma “intellektuella” nivå, arabiskan gjorde sig ett namn genom att visa fit**n!
   Det passar ju bra med Schyfferts rövblottning!

   Ett perfekt par!

 10. Om politiker, journalister och artister föregick med gott exempel skulle kanske fler än 70 stockholmare öppna sina hem.

 11. Får Henrik Schyffert verkligen betalt för sitt humanitära flyktingengagemang från det optimistiska socialborgarrådet Åsa Lindhagen (S) i Stockholm?

  Regleras ersättningen till Schyffert isf i hans egna hårdvalutor Quattro Stagioni-pizza, Stora Fanta och Netflix-abonnemang … och hur många av varje … och med vilken frekvens sker utbetalningarna? Veckovis, månadsvis, kvartalsvis, halvårsvis eller helårsvis?

  https://pbs.twimg.com/media/CTmbt_TWEAAodPM.jpg

  https://www.facebook.com/hashtag/pizzaekonomen

  Vore också intressant att få en oberoende rapport där både flyktingvärden Henrik Schyffert och det lilla oskuldsfulla flyktingbarnet Nour el Refai redogjorde ärligt om allt är till full belåtenhet och att inga bråk med konflikter och fysiskt våld förekommer på förläggningen.

  Vi läser ju i media att sånt tyvärr förekommer frekvent på många andra flyktingboenden anordnade av Migrationsverket och Bert Karlsson m fl.

 12. Det finns ju tydliga namn och adresser till dem som skrev under Julupproret. Börja med att inventera dessa och deras möjligheter i form av sommarstugor, illa utnyttjade prästgårdar, församlingshem etc.

 13. Vilken tur han ändå har haft Schyffert som har fått ta hand om en flykting som verkar var lika totalt befriad från humor som han själv är.

  • Humor är att få skatta. Men inte när det går, då e de kört!
   Ett sofistikerat uttryck ur fule Henriks svada 😑😊

 14. Nu måste artister, kändisar, politiker, MSM-journalister ställa ett rum till förfogande… eller är ni hycklare?

 15. Förvånad att så få hoppar på chansen att ta emot flyktingar i sitt hem. Var är Refugees Welcome-andan nu? Nu blir jag besviken. De har väl inte stängt sina hjärtan??

 16. Skulle vilja se alla journalister, präster, politiker som ju är så positiva till denna massinvandring göra en insats. Många av dem har stora hus och andra boenden som de skulle kunna dela med sig men så nära vill man ju inte ha mångkulturen. Den ska ju bara drabba vanligt folk. Jävla hycklare.

 17. Går tyvärr inte,blev fostrad till att akta mig för fula farbrorn och inte prata med främlingar.Detta lär jag även mina barn,i dagens samhälle med så många främlingar och hemska brott.
  Så framtiden kommer bli den mest främlingsfientliga någonsin.

Kommentera