Vi fick också lära dem att gå på toaletten


INVANDRING. Mellan september och december 2015 kom det över 100 ensamkommande flyktingbarn till Västerviks kommun. Utmaningen var stor för socialnämnden förra året då alla barn och ungdomar skulle tas om hand. – Det var tufft men i efterhand så tycker jag att vi inte skulle ha gjort någonting annorlunda, säger socialnämndens ordförande Angelica Katsanidou (S).

vimmerby_tidning

Västervik valde att själva ta hand om samtliga barn som kom hit. – Vi fattade ett beslut tidigt om att vi själva skulle ta hand om alla som kom hit. Under september till början av december fick vi ett mail dagligen om att vi skulle hämta en eller flera ensamkommande barn i Linköping, säger socialnämndens chef Jörgen Olsson.

Från och med 2008 hade kommunen tagit hand om åtta, nio ensamkommande flyktingbarn per år. Under hösten 2015 var det annorlunda. Nu hade man snabbt fått till sig över 100 ensamkommande barn.

Läs mer…och missa inte kommentarerna…

-Pettersson noterar att för dessa drygt 100 ensamkommande ”barn” alltså unga vuxna män, massrekryterade Västervik 70-80 nya medarbetare, några fanns säkert tidigare så närmare en anställd per ung vuxen man.

I början uppstod en del bråk, eftersom många av barnen var vana vid att lösa konflikter på det sättet. 

Vi pratade mycket om att i Sverige löser vi konflikter genom att tala med varandra, inte genom att slåss. Vi fick också lära dem att gå på toaletten. De hade aldrig sett en toalett innan. De visste inte hur man gjorde när man satt ner.

”Barnen” som tagit sig över halva jorden utan att tappa sin Iphones klarar alltså inte att gå på en i vår del av världen vanlig toalett!!! Det är kanske en skitsak, men vad kan de utom att slåss?

Stefan Löfven har ju lovat att det blir vinst på sikt, jag tror att det kanske stämmer för nästa århundrade…


34 responses to “Vi fick också lära dem att gå på toaletten

 • Lena

  Det där med att klara av toalettbesök verkar att vara ett oöverstigligt stort problem för vissa klaner.
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/bajs-sprutor-och-sprit-pa-stadsbiblioteket
  Äldre svenskar med hemtjänst får tålmodigt vänta på att personalen kommer då de behöver hjälp till toaletten…………..de bedrövliga importerade ja vad gör de ……….jo svinar ner !

  Gilla

 • ingvar

  Barnskötare anställs till skäggiga män haha
  Är det potträning som gäller de måste väl ha blöjor i början
  Bara i dumdumlandet Sverige.

  Gilla

 • Rojne Rufsunge

  Ensamkommande? NEJ!

  Flyktingar? NEJ!

  Barn? NEJ!

  Ut med dem? JA!

  Gilla

 • ossie

  Måste man lära dom att skita ? Undrar om dom kan äta med kniv o gaffel ?

  Gilla

 • Tony

  Visst är det väl konstiga krig i Mena länderna? Det drabbar
  visst bara unga män och pojkar? Men flickor och Kvinnor då,
  och småbarn, är bomberna inställda på att döda dessa män,
  dom som flyr med en sådan fart att det enda dom hinner få
  med sig är deras märkeskläder och märkesskor, men inte
  ett papper som visar vem dom är eller hur gamla dom är???
  Mycket märkligt eller hur?

  Gilla

 • Gus

  Ja pott träningen måste påbörjas i tid.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Sverige är fantastiskt.

  I Nyköping har antal akut hemlösa personer ökat, från 21 till 27 personer.

  I Eskilstuna har trycket på härbärget ökat. De senaste dagarna har härbärget fått neka personer sovplats varje natt.

  ”– I morse vaknade jag på en bänk och har alltså sovit ute då när det varit sex grader kallt, iklädd de kläder jag har på mig nu och en jacka. Det är bedrövligt. Jag tror ingen människa skulle orka med en dag så som man lever”, säger Stefan som varit hemlös i sex år.

  Under förra året övernattade 90 olika personer på härbärget i Eskilstuna.

  Enligt föreningen Härbärget är det en allt bredare grupp som söker sovplats där nu, exempelvis yngre människor eller personer med skuldproblematik.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=6601910

  Gilla

 • rannug

  Prata om lång resa! Grabbarna måste ha startat på 70-talet! Från ord till organisation http://www.facebook.com/GustavWasasfolk

  Gilla

 • Kajsa

  En kvinna som arbetat med dessa baaarn berättade att hon brukade roa sig med att berätta för dem hur länge de kommer att arbeta. Alltså till de är 65 år. Och hur de sedan kan njuta av ett gott liv som pensionärer. När det går upp för baaarnen vad det innebär att ljuga om sin ålder, att de kommer att få arbeta över pensionsåldern i princip, så brukar de snabbt vilja justera sin ålder…

  Gillad av 1 person

  • Swedish psycho

   Ännu bättre om deras nannor berättar för dom att globalisterna med Reinfeldt i spetsen vill att vi ska jobb tills vi är 75. Undrar om någon ens lever så länge i Afghanistan…

   Gilla

 • eva

  Nu förstår man varför gamlingarna på hemmet klarar sig med mindre personal – de vet, beroende på tidigare praktik hur man nyttjar en svensk toalett, de kan äta med kniv och gaffel och de vet hur man tänder en lampa. Däremot kanske de inte kan hantera en mobiltelefon.
  De här ungdomarna(?) kommer att behöva sin egen livstid x 3 för att kunna fungera i ett västerländskt samhälle. Dessutom är de inte 7 år och inlärningsförmågan lär minska med åldern.

  Gilla

  • Mia

   Inte särskilt jyst att jämföra en pensionär som haft tillgång till toalett i hela sitt liv med en som kommer hit och aldrig har sett en sådan. Då får denne informeras om hur den funkar plus allt annat nytt i detta land
   Och ungdomar lär sig snabbt.

   Gilla

   • Lena

    Mia
    Vilken nytta och vad tillför de vårt land ……………..förutom att då belasta våra reningsverk med mer skit ?

    Gilla

   • Tony

    Man tar sig över halva jordklotet, men förstår inte hur
    en toalett fungerar?Vem hjälper dem med Ipad tro?

    Gilla

 • Ludde

  Det måste vara blivande ingenjören ! Jag har inte sett någon som har skitit i sina märkeskläder än. Det, om något måste, måste vara ett tecken på extrem hög IQ.

  Gilla

 • Android77

  Om jag var ung igen skulle jag forska i den kvinnliga sexualiteten.

  Nåt fel är det ju att det bara är kvinnor som håller på och larvar runt med babbarna.

  Gilla

 • bimbo

  Hela artikeln är en skrattfest. Unga män som inte curlas utan lär sig att kacka och att inte slåss. Att gå upp på morgonen och att cykla några km till skolan. Detta kallas för en JÄTTEUTMANING! Och så slutklämmen: ”Vi säger att vi har en ekonomisk mage, istället för ryggsäck. Den kommer väl till pass när barnen nu ska ut i samhället.” !!??

  Gillad av 1 person

 • Trynbald

  Antingen är socialnämndens ordförande dum i huvudet, eller så spelar hon med i invasionshyckleriet vilket borde vara kriminaliserat.

  Gillad av 1 person

  • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

   Min gode Trynbald!
   Att samtliga inblandade i dessa remarkabelt vettlösa och tragikomiska små värdegrundsprojekt kan betraktas som intelligensbefriade asylantjuckare, råder ingen tvekan om.
   Då man associerar till den traditionella bilden av just ensamkommande flyktingbarn, ser man för sitt inre den sorgliga bilden av en liten fyraårs tårögd knatte på en tågperrong, bärande en sliten väska och helt allena i en främmande värld.
   Ovan exemplifierade schimpanser och deras nymfomanpräglade skötare har inte ett förbannat dugg med vilsekomna barn att göra.
   Det svenska vansinnet är sannerligen rent förbannat häpnadsväckande!
   Andreas.

   Gillad av 1 person

   • Ingemar

    Superbt Andreas! En av de få saker som eventuellt finns att ta lärdom av dessa ”Ingenjörer”, är ”upptäckten” av att uttömma feces, vilket enligt det senaste lär göras bäst sittandes på huk, helst utan för ändamålet avsedd sittanordning!!!!

    Gilla

 • Dan Karlsson

  Ser de inte lite skäggiga ut de små liven?

  Gilla

  • Sven-Erik

   Fenomenet är medicinskt. De lider av PPS Tidig (Pre) Puberty Symdrom. Något som resulterar i kortare livslängd än västerlänningar. Orsaken anses vara minnesförlust med åtföljande trauma. På kort sikt resulterar PPS i hyperaktiv sexualfantasi med stor risk för aktiva utbrott. På lång sikt är dödligheten stor, antingen genom fel miljö eller dödfall innan pensiomsåldern.

   Forskarna inom British Langsam tror sig ha funnit orsaken. I gruppens hemländer är tillväxten så liten i den celebrala kroppsdelen att man räknar med att de växer särdeles langsamt. Man räknar med en tillväxt på hälften, vilket innebär att mognad och myndighet inträffar betydligt senare i livet. Jämförbart med svenskar kan de vara åldersmässigt de dubbla när myndighetsåldern inträffar. Forskarna förbryllas över att tydliga organ, exempelvis penis, samt visdomständer och skäggväxt utvecklats snabbare. Något som i sin tur kan bero på det naturliga urvalet enligt allahs mytologiska utvecklingsteori.

   Med bästa hälsningar inpå det nya året av er odumme medicinske expert.

   Gilla

 • Dan Karlsson

  Ser de inte lite skäggiga ut .de små liven 🙂

  Gilla

 • age

  Det är mycket svårt att hålla tillbaks egna bedömningar om social kompetens, allmän intelligens (IQ), förmåga att bedöma situation och omvärld m.m. för de individer som f.n. har uppgiften ”Sveriges Regering”.
  För att vara försiktig i mitt uttalande kan jag väl ändå få uttrycka att de visat en mycket liten förmåga att utföra sin uppgift.

  Inte minst skrattretande är väl den där bruttan som har titeln, finansminister, med bl.a sitt uttalande om massvis med pengar i våra svenska lador. => Fort Knox i light version?
  Så där brukar en VD uttala sig dagarna innan företaget ansöker om konkurs.

  Konstigt, förresten, att svenska pojkar inte får skäggväxt vid 15 års ålder!
  Men ”barnen” från mellanöstern är ju så väl utvecklade, dock inte socialt och mentalt.
  De fattar inte hur en toalett fungerar.
  iPhone 7 är lättare att förstå sig på.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Med tanke på att det är skattemedel som används borde ju de ansvariga ha anmälningsplikt när det är osannolikt att de är barn. De får själva betala tills de bevisat att de är barn. Obligatorisk del av asylansökan? Obligatoriskt för att få ta del av skattemedel?

  Varför har de inte reagerat? Varför visar de upp dem på bild och berättar att de inte kan gå på toan? Har de blöjor i stället?

  Gilla

 • Hönsmamman

  De är förmodligen sina egna barnbarn av utseendet att döma?

  Gilla

 • Tussilago

  Trevligt med en tidning som vågar ha öppet komentarsfält. Uppfriskande!!! Och här var folk j-t förbannade…. stå på er i Vimmerby ☺☺☺

  Gilla

 • Ullabella

  Men, ser inga barn på bilden…??!! Herregud, vad ni på Invasionsverket måste vara naiva, blåsta och grundlurade!!
  Raketforskare och högutbildade pensionsräddare som inte ens klarar toabesök i ett modernt land?? Löfven, du har väl inte lurat oss?? Är de kanske bara analfabeter från öknen i dysfunktionella länder? Nu blev jag allt lite paff. Not.
  Kalergiplanen genomförs och vi ska blandas ut med dessa främmande folkslag. Avgå Löfven, du är genomskådad.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Gå på toaletten själv, inte slåss. Känns som de har en bit kvar, innan de kan bli aktuella för eventuella ”lätta” jobb, någon gång i framtiden. Att överhuvudtaget bli anställd och respektera andra människor kan bli nog så knepigt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: