Följ lagen eller åk tillbaka


Från Nadine Cheffis blogg

Jag har ändrat åsikt. För drygt ett år sedan stod jag ensam och kämpade för att alla nyanlända skulle få stanna, även brottslingar. Det var en tung kamp och jag tog den nästintill ensam. Idag har jag ändrat åsikt och insett att mitt kämpande var ett hot mot vår lag och våra normer. Varför ska vi skydda folk som kommer hit för att begå brott? Det finns så många runtom i världen som verkligen behöver skydd. Det är dem vi ska hjälpa – inte brottslingar.

Jag tycker det är fullt rimligt att vi utvisar asylsökande som begår brott. Humanitet och medmänsklighet ska inte utnyttjas. Jag ifrågasätter verkligen hur jag själv tänkte när jag försvarade dessa människor. Jag förmodar att det rörde sig om likabehandling – även svenska medborgare kan begå brott. Det är klart det är så, men resurserna är begränsande. Det funkar inte så. Vi ska hjälpa dem som verkligen vill integreras och bli en del av det svenska samhället. Vi ska inte lägga resurser på folk som kommer hit och slåss, våldtar, begår terrorbrott eller mördar människor.

Jag undrar hur jag kunde vara så naiv. Jag tror det beror på att jag själv är av utländskt påbrå. Jag blir personligt berörd när flyktingfrågor debatteras. Nu har jag insett att naivitet är ett större problem än brottsligheten i sig. Naiviteten kan komma att påverka innehållet i boken jag värdesätter högst, nämligen lagboken.

Det ligger i tiden att utvisa dem som begår grövre brott och att sätta krav på nyanlända som kommer hit. Man ska försöka söka jobb, lära sig språket och framförallt följa lagen. Sverige räddar människor i nöd. Dessa människor ska visa tacksamhet genom att följa lagen. Jag hoppas att folk inser vikten av detta inlägg innan de börjar kalla mig rasist.

-Pettersson hälsar Nadine välkommen till roddarnas skara, ni börjar bli många nu, men jag undrar varför juridikstuderande Cheffi ska slippa kallas rasist när tusentals andra kallats det och värre saker för samma åsikter i åratal…


17 responses to “Följ lagen eller åk tillbaka

 • Torleif

  ”Jag tror det beror på att jag själv är av utländskt påbrå.” Där ser vi hur farligt det är när icke-svenskar försöker sätta en agenda.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Statsminister Stefan, regerar tydligen i ett land där den stora majoriteten nu är ”rasister”.

  Tänk att man idag och igår, i landet Sverige, ska behöva ”oroa sig” för att bli kallad ”rasist”. Bara för att man använder sig av sin yttrande- och åsiktsfrihet. Genom att diskutera viktiga samhällsfrågor.

  Bra skrivet Nadine Cheffi.

  Det är precis så här demokratin ska fungera.

  Mångfald i åsikter. Som med tiden och med kunskapsinhämtning ändras, efter att tidigare insikter och åsikter inte är försvarbara.

  Människor är i grund och botten, betydligt klokare, än det AB:s ledarredaktion t.ex., producerar dagligen.

  http://www.aftonbladet.se/ledare/a/MG4eB/id-kontrollerna-kostar-alldeles-for-mycket

  Gilla

 • Hönsmamman

  ”Ska visa tacksamhet genom att följa lagen”.

  Det är väl ändå två helt skilda saker?

  Följa lagen är en handling i respekt för andra människor och demokratiskt fattade beslut och inte en present att ge bort för att tacka. Det är vad vi bestämt flr att kunna leva tillsammans. Det är ett absolut grundkrav för att överhuvud taget kunna ingå som en del av andra i ett större sammanhang.

  Att visa tacksamhet är något annat. Det är utöver lagen. Det som binder samman människor och visar att man förstår en annan människas godhjärtade insats t ex? Det kan vara början till en livslång relation. Precis som otacksamhet får den givande människan att avstå från att vilja hjälpa till mer.

  Vi måste inte se till att människor har något att vara tacksamma över för att följa våra lagar. Det förväntas man göra oavsett om man har något att vara tacksam för eller inte. Ett slags krav man skall uppfylla dom medborgare och som man ska ordna utan att andra skall mjuka upp levnadsvillkoren för att människor som ett första steg skall komma i en stämning av tacksamhet?

  Ruinfeldt är för invandring. Undrar när och var till han tänker invandra?

  Gilla

  • Hönsmamman

   Uppfylla som medborgare ska förstås vara uppfylla som varande i vårt land (oavsett medborgarskap).

   Gilla

 • Bolpen

  Rasismen sprider sig i Sverige. Och vems fel är det?
  Som jag ser det är det sjuklövern som bär ansvaret för detta med sin inkompetenta politik och naiva beslut. Resultatet av denna konstiga politik
  kommer med stor sannolikhet att sluta med ett inbördeskrig och dom som i första hand kommer att drabbas är förmodligen dom invandrare som har skött sig och vill Sverige väl. Alla kommer att dras över samma kam.
  Har pratat med invandrare som sköter sig (jobbarkompisar) och dom tror lika dant.

  Gillad av 1 person

 • per22

  Nadine Cheffis har varit känslostyrd, liksom alltför många unga kvinnor.
  Total avsaknad av logiskt tänkande har styrt hennes agerande tills det brakar åt he….e, och hon vaknar upp en dag. Den skada hon gjort under sin sjukdomstid är svår att reparera. Nu borde hon resa runt i skolorna och prata om sina misstag, för att i viss mån kompensera för det hon ställt till med.

  Gilla

 • Ingemar

  Riktig rasist är man om man t ex tycker att alla Negrer ska utrotas från hela jorden och inte ens ska få ha Afrika för sig själva!!! Det är inte jag och säkert väldigt få andra!!??

  Gillad av 1 person

 • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

  Alltid nöjsamt att notera att en och annan pappskalle lyckats samla sitt kvarvarande vett och manifestera ett avståndstagande till vanstyret. Detta kommer förhoppningsvis att följas av fler rebelliska konvertiter som inser att massimporten av socialt vanföra analfabeter med kriminell inklination inte är något framgångskoncept.
  Andreas 🙂

  Gilla

 • Håkan

  Nadine, mycket starkt av dig att träda fram och erkänna att känslorna tog över förra hösten!

  Fler borde ha så mycket vett i skallen att de nu skulle kunna erkänna att de hade fel och haft möjlighet till att tänka om.

  Gärna någon kändis från barrikaderna ifjor, t.ex. Kjelle Bergqvist som satt i tv-soffan och lipade om att alla var dumma i huvudet o rasister!

  Gilla

 • Mr Jordan

  Jag vill poängtera att jag inte går så långt som att säga att det är en bekännelse under galgen. Hon uttrycker det bra själv, naivitet. Som juridikstuderande så är det faktiskt en mycket viktig insikt, bra där! Ju förr man lär sig, desto bättre. Utan likhet inför lagen så hamnar de svagaste obönhörligen sist. Har man inget större inflytande så har man inget att hämta i en rättsstat, värd namnet. Det är en ganska simpel tankevurpa och tyvärr alltför vanlig, men det är så det är. Mitt problem är personer i maktposition som borde ha insikt men som bevisligen inte utövar sin makt i nationens intresse. De är de farliga. Det är aldrig fel med empati och omsorg om mänsklighetens väl och ve. Lagen måste dock alltid komma först; det handlar inte om något godtycklig och subjektiv lek med värderingar. Är lagen dålig, passé eller otillräcklig så får man se till att ändra den. Innan det sker så är det den som gäller. Enkelt, eller hur? Nä, juridik är svåra saker och inget som proffstyckare i tv,radio och tidningar bör syssla med. Väcka opinion, absolut! Läs då på lite först.

  Gillad av 1 person

 • ossie

  Förstår inte hur hon kund känna sig ensam att kämpa för att allt drägg ska få stanna. Bara att förena sig med extremvänstern eller MP eller centern. Dom har fortfarande åsikten att alla kriminella ska få stanna samt att ta hit fler så många som möjligt.

  Gilla

 • Henrik

  Har man tänkt så fel engång så…
  KAPPVÄNDARE!

  Gilla

 • Tony

  Ja bättre sent än aldrig, men hade ni använt mer av tiden
  till att sätta er in i vad kritikerna av massinvandring menade
  istället för skälla dem för rasism, så hade kanske uppvaknandet
  skett för länge sedan!

  Gillad av 1 person

 • Lena

  Det enda sättet att bekämpa våldsdyrkarna är med humor, åtminstone för min del då jag saknar makt och dödande vapen !

  Gillad av 2 personer

 • Beppe852

  Nadine! Du har uttryckt, säkert 1000-tals människors åsikt! Varken du eller övriga är rasister (vad jag hatar det ordet). Vi är de verkliga humanisterna, så det så!

  Gillad av 1 person

 • angelicaplacet

  Jag tycker att det är väldigt respektlöst av invandrare som kämpar för att så många som möjligt som faktiskt har egna länder ska bo i mitt land.
  Många tar det som en form av rättighet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: