Tusen migranter stormade spansk gräns

INVANDRING. Över 1 000 migranter försökte på nyårsdagens morgon forcera de dubbla stängslen mellan Marocko och den spanska enklaven Ceuta. Sammanstötningarna blev våldsamma när spanska poliser och marockanska säkerhetsstyrkor skulle stoppa anstormningen.

Fem spanska poliser och ett 50-tal ur den marockanska styrkan skadades. En av dem förlorade ett öga, enligt spanska myndigheter.

Bara två migranter släpptes in i Ceuta, för att få vård på sjukhus, de andra återbördades till Marocko, enligt uttalandet.

Ceuta, och den andra spanska enklaven i Marocko, Melilla, utsätts ofta för stormningar av migranter som vill söka asyl i Spanien. I början av december lyckades 400 personer tvinga sig igenom två gränsövergångar i det sex meter höga staket som omger Ceuta.

-Pettersson tycker att inrikesminister Ygeman ska ringa spanjorerna och fråga vad de har för överenskommelse som kan återbörda immigranterna till Marocko när Sverige inte lyckas skicka tillbaka de marockanska kriminella ”gatubarnen” eller beror det helt enkelt på flathet…

Enligt internationella regler ska migranterna ha rätt att söka asyl i Spanien/EU när de sätter sin fot på spansk mark och Ceuta tillhör Spanien men spanjorerna struntar tydligen i de internationella reglerna och skickar tillbaka migranterna till den marockanska sidan av gränsen och de gör de rätt i…

1 januari 2017

ceuta

15 thoughts on “Tusen migranter stormade spansk gräns

  1. ”Enligt internationella regler ska migranterna ha rätt att söka asyl i Spanien/EU när de sätter sin fot på spansk mark ” Är ditt påstående verkligen korrekt! Mig veterligen är det inget krig och inga förföljelser av oliktänkande i Marocko som skulle ge rätt att söka asyl i Spanien. De har troligen för länge sedan förverkat rätten då de passerat flertalet Afrikanska stater innan de trängde sig in i Spanien!

  2. Sverige, världens i särklass mest avskräckande exempel på ”humanitära” insatser för att erbjuda kriminella antropoider en komfortabel tillvaro utan krav på motprestation, hade aldrig från begynnelsen av denna invasion några erforderliga kapaciteter för att härbärgera allmänfarliga parasiter. Individer av den kalibern hålls, såvida man värnar om allmänhetens säkerhet, inom välbevakat område kringgärdat av elstängsel i väntan på korrekt genomförda asylutredningar med åldersbestämning och tvångssterilisering.
    Värnar man som politiker mer om den globalistiske islamistbefrämjaren George Soros och dennes moraliskt invalidiserade gelikar, än om det egna landets medborgare, har man med all önskvärd tydlighet bevisat sin olämplighet som företrädare för folket.
    Andreas, rationell realist.

  3. Europas största ekonomi är Tyskland och även där har man fört en ansvarslös massinvandringspolitik och tagit emot över 1 million dysfunktionella muslimer som kräver gigantiska insatser från tyska statens sida, nu senast i Köln där 1500 poliser stoppade afrikaner/araber från att nu centrum under nyår där dessa kåta apor var ute efter tyska kvinnor och för att begå grova brott.
    Tyskland kommer att fara mycket illa och vi ska vara vaksamma på vad som händer där de närmaste åren, det kommer att klappa igenom när ekonomin faller ihop som kommer att bli en konsekvens av EU, vi ser det inte idag men det kommer, likt Grekland kommer det förr eller senare en kris av monumentala mått. Det enda positiva är Storbritanniens utträde ur den kriminella gangsterunionen EU och valet av Trump till USA:s president, vi får hoppas att han balanserar upp vad EU:s galna politiker ställt till.

  4. Löfvenjuntan tycker uppenbarligen det är bra att Sverige översvämmas av aggressiva barbari män från mena då pratas och skrivs det spaltmil om asylanters och grovt kriminellas rättigheter till bidragsparadiset och lyxhotell fängelser i Sverige,då går det absolut inte att skicka tillbaka gruppvåldtäktsmän,mördare och annat grovt kriminellt avskum som inte ens är medborgare eller fått Put i Sverige,då skall de värnas om lagbrytarnas rättigheter till humant bemötande medans brottsoffren skall kränkas förnedras skändas och förminskas då pratas det högt om att Sverige måste följa Eu och internationella konventioner och .lagar .
    Eu domstolen har underkänt datalagringen av alla svenska medborgare men se det vill inte socialistjuntan som styr Sverige acceptera och följa då skall man bryta mot lagar om mänskliga rättigheter.

    ”Domstolen är tydlig: Att urskiljningslöst lagra alla data om allas telekommunikationer strider mot de mänskliga rättigheterna och vad dessa stadgar om rätten till privatliv.

    Våldsmonopolets företrädare är lika tydliga: Sverige skall ignorera de mänskliga rättigheterna, strunta i EU:s högsta domstol och fortsätta lagra dessa data.

    Det är uppseendeväckande. Polis, åklagare, inrikesministern med flera anser att staten skall sätta sig över de konventioner Sverige ingått om de mänskliga rättigheterna. De anser att vi skall sätta oss över fördrag som nu för tiden utgör en del av vår grundlag. De rättsvårdande myndigheterna uppmanar till domstolstrots.

    Får de som de vill, då är det samma sak som att slänga de grundläggande mänskliga och medborgerliga fri- och rättigheterna i papperskorgen. Då kommer staten att kunna göra precis vad som helst mot vem som helst.”

    http://kimmoa.se/rn/visa?UID=12290114

    • Man får hoppas att den svenska flatheten går mot vägs ände, deras asocialdalt och värnande om kriminella är löjeväckande när man ser på dessa kåta apors bakgrund och här vill ingen ha dem, de är inte efterfrågade utom av SOCIALDEMOKRATERNA som röstboskap, det är så de tänker behålla makten!

  5. I princip rätt gjort av Spanien, men vill verkligen alla stanna där? Jag tror att deras egentliga slutmål är absurderigestan, där man kan agera som både våldtäktsman, tjuv, knarklangare och bedragare och ändå få stanna!!?

    • Ingemar…-såklart de vill till Costa Gratis och söka asyl, vi är ju en humanitär superstormakt enligt Stefan Löven som ”står upp för asylrätten”.
      ALLVARET börjar om några år när våra muslimer byggt stridsledningscentraler/moskeer över hela Sverige centralt belägna – vi har nu en million importer tack vare SOCIALDEMOKRATERNA, det kan bara sluta i kaos och kanske till och med inbördeskrig, ett HELVETE kommer vi alla att få, den saken är säker!

KommenteraAvbryt svar