ICA promotar halal………del tre, ett förtydligande

Om det inte hade varit för att det är en stadigt växande marknad i vårt land med efterfrågan på fläskfri kost,halal då hade ICA med flera inte hoppat på tåget med halal-godkända produkter i sitt sortiment. Handlare ska syssla med det dom är experter på, försäljning, och inte blanda in sig i diverse politiska och religiösa ställningstaganden som överstiger deras förmåga……….men så har vi verkligheten att förhålla oss till. Money talks

Jag vill göra några förtydligande om händelsen och utmaningen……..jag menar, problemet jag ställdes inför häromdagen. För det första gjorde jag så gott jag kunde där i ICAs frysdisk när jag föll för och lockades av lockpriset på ICAbasic-sortiment av fryst kycklingfilé, jag läste inte hela texten på baksidan, fel av mig.

Till mitt försvar vill jag med bestämdhet hävda att som konsument står man inte gärna och läser allt vad som står på alla förpackningar på alla de varor man är i lag med att köpa, som jag ser det finns det en gräns för hur länge man önskar spendera sin tid i butiker, dock letade jag som upplyst samhällsmedborgare efter halal-certifikat, men fann inget, allt var lugnt. Nix, så var inte fallet, då det i texten på påsens baksida stod om denna varas godkändhet för bokstavstroende islamföljare, men utan certifikat.

Två inlägg har jag postat om denna händelse och vad som tilldrog sig efteråt i samtal med ICAs kundtjänst, Del ETT och Del TVÅ. Jag tänker nu dra mina egna slutsatser och informera om händelseförloppet.

 1. Detta religiösa/ideologiska spörsmål är väldigt känsligt för många, det är bevisligen känsligt för ICA
 2. Vi är många som reagerar och som inte önskar få andras religion/ideologi nerkört i våra halsar (när vi är ouppmärksamma)
 3. ICA kundtjänst har standardsvar vid frågor som är obekväma för dem att besvara
 4. ICA kundtjänst har antagligen varit utsatta för mejl-hot om våld då de garderar sig och hotar gamla tanter(mig) med polis
 5. ICA har målat in sig i ett hörn som de nu har svårt att komma ifrån, då de förmodligen upptäckt att de med sitt ställningstagande för och värnadet av halal-godkända livsmedel, i dess förlängning medverkar till att vända ryggen åt västerländsk demokrati och en sund kvinnosyn
 6. På senare år har vi konsumenter sett i butik en förändring av paketering av animaliska produkter, vi ser bilder på gris, ko, får och fågel på köttpaketen. Vi kan i vissa butiker se grisbilder på golvet med ett stort rött kryss över
 7. Jag har satt en boll i rullning, Pettersonläsare klipper ICA-kort, pratar med sin lokala ICA-handlare, berättar och informerar i kommentarsfält om sin oro i nutid och inför framtiden, man berättar om sina personliga ställningstagande.
 8. En del kommentarer har delvis haft mer att önska vad beträffar läsförståelse, jag repeterar, NEJ det fanns inget halal-certifikat, NEJ man smakar inte på smaken att det är islamiserad livsmedel, jag blir inte muslim om jag råkar att äta det.
 9. Våra vänner Ingrid och Conrad tog upp min mejlkonversation och ställningstagande i sin poddradio (vid 59,05)
 10. Det finns fortfarande de som inte vet vad ett certifikat betyder på riktigt, vi som vet och bryr oss, vi vägrar att bidra med våra pengar till vår egen undergång. Mer HÄR
 11. Jag är en svensk kvinna och jag har en västerländsk demokratisk livsåskådning, jag avstår att vara delaktig i islamiseringen av mitt land. PUNKT!

48 thoughts on “ICA promotar halal………del tre, ett förtydligande

 1. Tycker det är fruktanfärt att ni stödjer en sådan slaktmetod är väldigt besviken på er och funderar på att börja handla på Willys istället mvh Eva

 2. Punkt nr 8 : “NEJ det fanns inget halal-certifikat,”

  Vafalls?

  Jodå, visst finns det halalcertifikat, i annat fall är inte livsmedlen halalgodkända.

  Det finns klart och tydligt uppgift om detta på självaste Islamguiden – om oss. LÄS och Begrunda!

  Dessa halalcertifieringsavgifter läggs GIVETVIS på slutpriset på varorna, dvs att vi som skattebetalare såväl som nettobetalare står för notan!
  Dessa skattepengar, för skolmat,äldreomsorgens mat, sjukvårdens mat och våra nettopengar vi använder då vi handlar halalcertifierade livsmedel i affären, på restaurangen, på snabbmatshaket, på konditorier och caféer går rakt ner i fickan på shariakommittéen !

  Så jo,snacka inte goja om att det inte finns halalcertifieringsavgifter för det gör det! Det handlar om en miljardindustri world wide.
  Denna halalcertifiering nyttjas oavsett om halalslakten följer svenska djurskyddsregler eller ej det är således vi skattebetalare/nettobetalare som sponsrar en shariakommittée med våra pengar.

  Ställ er frågan vad sharia står för och till vad använder de våra pengar till? De står varken för demokrati eller en sund kvinnosyn! Vad blir konsekvenserna utav sponsrandet i slutänden mer än att vi bidrager i rasande fart till vår egen västerländska undergång!

  Jag skrev om detta mycket utförligt under del 1 och 2 av dina artiklar, där finns länkar till källorna dessutom.

  • Kanske aningen lite otydligt av mig,jag borde ha skrivit “Nej det fanns ingen halal-certifikatMÄRKE. ”

   Men å andra sidan har jag skrivit i inläggen tidigare att jag ögnade igenom baksidan och hittatade inget halal-certifikatmärke. Jag läste inte hela baksidetexten, jag letade endast efter ett halalcertifikatmärke, förstår du nu då? Läs igenom inläggen igen om du vill 🙂

 3. All kyckling som inte är svensk är med ytterst få tillfällen hallal slaktat. Men vad jag saknar är märkning på nötkött, både butikpacketerat och de som kommer från slakteri. Inte heller butikernas frysta hamburgare finns något sigill.
  För mig som bibeltroende kristen klassar jag hallalslaktat som kött som offfrats till avgud.

 4. De börjar få det besvärligt de som går i globalisternas ledband. Eftersom de är emot alla normer som utkristalliserats under århundraden och därför hänger ihop får de problem då det “nya” spretar åt alla håll och kolliderar hela tiden med varandra. Till slut vet de inte vilket ben de ska stå på. Om de skulle få sin vilja igenom blir det kaos vilket är exakt vad globalisterna vill.

 5. jag var på restaurang och på menyn stod det att det var halal så då reste vi oss och gick. Krögaren sprang efter oss men jag sa att jag inte äter halal-djurplågeri-och att jag som kvinna inte vill ha med muslimer och skäggiga gubbar att göra. Det är vidskepelse och hokus pokus. Det är totalt ovärdigt att ta in de animaliska produkterna. Halalslakt är förbjudet i Sverige och då ska produkten inte få säljas. De militanta djurrättsrörelserna tiger och det förvånar mig. Dubbelmoralen är cynisk och de stöder alltså djurplågeri. Har försökt få en enad front mot detta men nej

 6. Vad sägs om Lidl – god tysk riktig mat och gott om typisk traditionell inlagd sill med socker i. Jag bjöd en tant här på en sån delikatess och det blev som i TV-Kallekaviar reklamen. Hon muttrade nåt med full mun inan hon försvann i badrummet. Däremot hennes katt luktade väntansfullt på den, spottade och morrade åt mig för att kanske ville skada matte.

  • All kyckling som inte är svensk är med ytterst få tillfällen hallal slaktat. Men vad jag saknar är märkning på nötkött, både butikpacketerat och de som kommer från slakteri. Inte heller butikernas frysta hamburgare finns något sigill.
   För mig som bibeltroende kristen klassar jag hallalslaktat som kött som offfrats till avgud.

  • Lidl märker inte varor som är hallalslaktat. Dom ar klargjort att man inte kommer att märka kött som hallalsslaktats. Så numera köper jag bara fläsk och ibland fisk på Lidl om jag vill ha protein.

 7. Är Coop nå bättre då? Det är väl överlag så här. Är det inte? Och hur ska man leva då? Som ett psykfall, eller…? Tyvärr kan man inte göra nåt åt det, förrän vi blir en stark antislamsk opinion. Som i USA. Först då, blir vi några att räkna med. ICA anpassar sig bara till invällandet. Vad ska ett kommersiellt företag annars göra????? Det är lika, som de tidigare anpassat sig till miljö -och veganrörelserna, gällande maten. När dessa rörelser, och folk, växte sig starka. Eller laktosfri mjölk, p g a invällande laktosintolleranta. De har ju också bögkampanjer vid PRIDE. Det vore ju inte nödvändigt. Men det är ju så de är och agerar, liksom hela det eftergivna samhället. Går man utanför ramen, faller man bort. Så vad kan de egentligen göra. STARTA EN ANTISLAMSK RÖRELSE, Eva-Marie! Det är det enda!

 8. MC Donalds har sedan länge infört halacertifierad föda i alla sina restauranger, något som dom motvilligt medgav på min direkta förfrågan!
  Burger King däremot säger att dom INTE har halacertifierat kött på sin meny.
  Valet är därför inte så svårt, i alla fall för min del.
  JR

  • Jag äter hellre en riktig hamburgare än att jag äter smaklösa uppvärmda köttfärsklumpar på Burger King eller McDonalds.

  • Men förra veckan skulle vi ju bojkotta CityGross för nåt fel de begått, så var ska jag handla min mat nu då? På macken?

   De där bojkotterna blir svåra att upprätthålla, bättre vi blir fler som mailar och klagar på dem. Och förklara så de också förstår vad Islam står för och att ICA faktiskt stödjer en rasistisk, kvinnoförtyckande våldsideologi. Om de nu inte fattat det själva

 9. Rumänerna äter fläsk och reser statyer.

  https://www.realitatea.net/gabriela-firea-vrea-statui-cu-vlad-tepe

  Gabriela Firea are planuri mari. Primaria Capitalei, prin Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic, va plati sculptorului Florin Codre circa 2 …
  På svenska:
  Bukarests borgmästare Gabriela Firea, stadshuset och turistförvaltningen gav konstnären Florin Codre i uppdrag att skulptera och installera en staty av Vlad III Dracul (Vlad Tepes) och kommer att betala honom cirka 2,2 miljoner lei (Ron,) rapporterar Hotnews.ro, med hänvisning till information från webbplatsen auktioner.
  Kommunen kommer att betala samma belopp till skulptören Ion Bolborea för ett konstverk med titeln “Holy Martyr Constantin Brâncoveanu”.
  Båda kontrakten tilldelades den 29 november genom förhandlingar. På institutionens hemsida är ingen information om var de två statyerna kommer att placeras, och inte heller varför de behövs, även om de tilldelade beloppen är imponerande.
  Det är tydligt att de två nationella hjältarna behövs idag – rumänerna har dem båda nära till hjärtat och vill att nästa generationer skall veta och hålla alla ockupanterna borta. Constantin Brâncoveanu står för kristenhet – starkare än själva livet.
  De av er med fördomar om oss: läs gärna två sidor av vår sanna historia (en på svenska, den andra på engelska).
  Vittnen är representanter av västmakterna på den tiden.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Vlad_III_Dracula

  Constantin Brâncoveanu – Wikipedia
  https://en.wikipedia.org/wiki/Constantin_Brâncoveanu

 10. Bra skrivet! Detta förtjänas att ta upp stort i media och public service. Om vi har religionsfrihet så ska inte skolor, äldreboenden och restauranger servera religiös mat enligt “sharia” (som ju är strikt islamskt) utan det ska finnas valmöjlighet! Ej heller ska man tillhandahålla religiös mat i livsmedelsbutiker utan att den är tydligt utmärkt.
  Det största problemet med halalkött förutom det fruktansvärda djurplågeriet, som inte ska tillåtas (inte pga religiösa skäl utan av etiska skäl), är hur det ur demokratisk synvinkel kan anses vara acceptabelt att medelst en obligatorisk skatt på halal tvingas medverka till jihad (krig mot de “otrogna”) och därmed i förlängningen vårt samhälles undergång! Det är jag säker på inte är allmänt känt av de som förminskar det här problemet.
  Att det serveras halalkött överallt bidrar till ökad efterfrågan och till import av halalkött. Dessa importerade stackars djur är ej slaktade enligt svensk djurlagstiftning utan är vederbörligen ihjälplågade!
  Kräv att detta kött förbjuds i Sverige!

 11. Hur många, hands up, tror att McDonalds ICKE har halastyckat kött
  i sina hamburgare?
  Annars hade inte så många muslimer hängt på deras restauranger.
  De, McDonalds, behöver inte ens via skyltning informera om detta.
  Bojkott från min sidan sedan några år

 12. Allt kyckling som kommer från Danmark är Halal-slaktat. Så också McDonalds all kyckling, Hala-slaktat från Danmark.

  Läser du på förpackningen framkommer det som synes att den är från Danmark.

 13. Släng inte era i princip omärkta halal-produkter. Det är bättre att lämna tillbaka det i butiken, så att de får åtgärda DERAS problem med bättrre märkning istället.

 14. ICA och Stefan Löven, Socialdemokraterna ska skämmas och det borde också de göra som påstår att de står upp för djurens rätt….-Halal står om ngt för grym behandling av djuren!
  Såg ett program på SVT idag om Kattis Wahlström om kampen för kvinnlig rösträtt i början av 1900 talet, det infördes efter hård kamp efter 1:a världskriget slut, c:a 1920….
  NU KRYPER S + MP MED FLERA FÖR ISLAM….Stefan Löven har till och med besökt Saudi Arabia och han riktade ingen kritik mot den muslimska diktaturen trots att de har koranen och sharia som lag och grundlag! Stefan Löven sa bl.a. att han tycker att de gör framsteg trots att kvinnor där saknar rösträtt.
  En farlig ideologi islam flyttar fram sina positioner i vårt fosterland Sverige, en otrevlig utveckling som måste stoppas i tid, en bra början vore att förbjuda den grymma slakt av djuren som kallas halal, ett barbari från år 600 då Muhammed gick omkring i Medina, Saudi Arabia. En mördare och terrorist, gift med en 6 årig flicka Aisha!

  • TILLÄGG: HALALSLAKT ÄR KVALIFICERAT DJURPLÅGERI, ALLTSÅ SLAKT UTAN BEDÖVNING, DET TAR C:A 10 MINUTER INNAN KORNA AVLIDER !!
   DE S. K. “DJURVÄNNERNA” SKA SKÄMMAS FÖR SIN TYSTNAD!!!!

 15. Vet inte vilka regler som gäller, dock har jag noterat att svenska och danska kycklingdelar är märkligt små.
  I andra Europeiska länder så är de märkbart större, själv köper jag från min granne, som bedriver liten produktion.

 16. Jag hävdar bestämt att det är Ica s uppgift att med en
  stor varningstriangel visa att det handlar om Halalslaktat
  kött, visar man respekt för Muslimers vägran att äta fläskkött,
  så ska samma respekt visas oss andra som inte vill
  godta medeltida slaktmetoder, och gör man inte det får man
  finna sig i att vi väljer bort Ica!

 17. Jag slängde drygt ett kg fryst kycklingfilé häromdagen, jag ger inte ens min hund sådant skit.
  Fabrikatet var Eldorado och såldes av Willys och var märkt med en pytteliten rund ring med ett arabiskt tecken och med en ändå mindre text runt ringen på svenska.

 18. Mari du har alldeles rätt de sätter på ett pyttelitet oläsligt märke som ingen inte ens de i affären kan läsa, då har de ryggen fri och ingen kan klaga.

 19. Själv köpte jag nudlar på city gross döm om min förvåning när jag kom hem upptäckte jag halalmärkning på paketen dom åkte direkt i soporna.

 20. Jag kan inte läsa vad som står där……Så är det väl när man blir lite till åren?? Tror de skriver smått med vilje för att man inte skall orka anstränga sina små gröna ögon!!??
  Kämpa på och ett gott nytt år!!

Kommentera