ICA promotar halal, hotar med polis…..

Det gick fort som tusan att få svar från ICA, det ska dom ha cred för. MEN,  jag ogillar skarpt att dom hotar mig med polis.

Det var såhär, jag råkade igår att köpa ICAs kycklingfiléer som var av halal-slaktat kött, och det känns väl sådär, faktiskt känns det mycket värre att ICA saluför islamism-kött, än att dom hotar med svensk polis. Än så länge är det inte shariapolis man hotar med, så det är lugnt

Här govänner ska ni få ta del av en mejlkonversation som har mer att önska från ICAs sida, ICA har valt sida och det är INTE västerländsk demokratisyn, det kan jag intyga efter denna ordväxling: (sedan borde dom inte vara så kaxiga, vi minns väl köttfärsen, samt delaktigheten i asylindustrin)
—————————————–
Hej!

Igår köpte jag ICAs frusna kycklingfiléer, inte förrän jag kom hem såg jag att det var “halal-godkänt”

Då jag inte står för den islamska kvinnofientligheten, samt ej heller jihad och sharialag blev jag således för min sinnesfrid tvungen att slänga hela denna en-kilospåse med kyckling i soporna.

Jag vill veta hur ni på ICA ställer er till sharia, och om hur mycket pengar som går till halal-hanteringen? För att få kalla livsmedel för “halal” brukar det medfölja ett certifikat, jag ser inget certifikat på er plastpåse, har ni halal-certifikat?

För en vanlig svensk med en västerländsk demokratisk livsåskådning vore det på sin plats att Ni sätter en stor och tydlig varningstext på att varan man håller i sin hand och är i lag med att betala, varning om att denna vara är islamiserad. Hade det funnits varningstext hade risken varit mindre att jag av misstag köpt denna halal-vara.

Det vore önskvärt att bli kompenserad för ert vilseledande.

Vänligen
Eva-Marie Olsson
Malmö
——————————————————
Hej Eva-Marie!

Tack för ditt mejl.

När våra produkter är halalslaktade står denna informationen på förpackningen. Det är upp till varje kund att läsa sig till denna informationen om man inte önskar köpa den typ av kött.

För att kött ska vara halal måste slakten ha skett i enlighet med vad Koranen föreskriver. Halal kött kan vara från både bedövade och obedövade djur. I Sverige är det lag på att alla djur ska slaktas med bedövning. Detta gäller alltså även det kött som är Halal godkänt. Bedövningen gör djuret medvetslöst varefter en troende muslim under överseende av en veterinär genomför sin ritual. Den som genomför slakten är vanligtvis godkänd av någon muslimsk förening. Enligt lag är det tillåtet att importera halalslaktat kött och även sådant som är slaktat utan bedövning. ICA har som krav att allt kött som köps in centralt, både halal och icke halal, ska vara slaktat med bedövning. På våra egna märkesvaror åker vi själva ut och kontrollerar på gård och slakteri att leverantören lever upp till ICAs krav på djurskydd och spårbarhet. För kött som säljs under andra varumärken är dessa krav knutet till kontrakten. Om vi känner behov av att ytterligare kontrollera så att leverantörerna lever upp till våra krav gör vi revisioner även där.

Vi önskar dig en god fortsättning!

Med vänliga hälsningar
Mahlin Andersson
ICA Kundservice
020-83 33 33
———————————————————
Hej Mahlin!

Tack för ditt snabba svar.

Såklar kan man anse att kunden ska läsa informationen på baksidan om varan/köttet, men i detta fall gjorde jag inte det mer än att jag snabbt ögnade igenom så att det inte fanns något halal-certifikat, det finns inget certifikatmärke.

Det vore verkligen på sin plats att ni märker ut en varningssymbol på framsidan så att vi kunder hos ICA med västerländsk demokratisk livsåskådning inte råkar att av misstag bära med oss hem islam-godkänd mat, då som bekant islam-mat bidrar till allt det som vi demokrater INTE kan stödja eller stå bakom.

Jag har förhoppning om att Ni vid ICA vid era möten och konferenser inom snar nutid tar upp denna så viktiga fråga på dagordningen, en fråga om vilket samhällsskick vi önskar för oss och våra barn, inte vill väl ICA med sitt stöd till halal medverka till sharialag? Eller?

Vänligen
Eva-Marie Olsson
Malmö
————————————–
Hej igen Eva-Marie!

Vi på ICA stöder allas rätt till en åsikt och vi vill kunna kommunicera med våra kunder även om vi har olika ståndpunkt i olika frågor.
I enlighet med dessa så accepterar vi inte mejl som strider mot lag eller på annat sätt har rasistiskt, sexuellt, våldsamt innehåll eller som innehåller nedsättande omdömen om kön, ras, religion, sexualitet. Hot mot person kan komma att polisanmälas.
Vi anser att ditt mejl strider mot dessa regler och vi sänder därför tillbaka ditt mejl.
Vi svarar gärna på eventuella frågor men vill då att kommunikation sker i enighet med svensk lag och vår policy.

Med vänliga hälsningar
Mahlin Andersson
ICA Kundservice
020-83 33 33
————————————–

Hej igen Mahlin!

Detta var raka “rör”, eller faktiskt väldigt luddigt. I vilket anser Du/Ni att mitt mejl sorterar under? Strider det mot lag? Är det rasistiskt, sexuellt, våldsamt innehåll, eller har det nedsättande omdömen om kön, ras, religion, sexualtitet? Hotar jag någon person med mitt mejl?

Med Ditt/Ert känslosamma utspel mot Mig vore det på sin plats och klädsamt från er sida att precisera er. Jag väntar på svar.
Och såklart tar jag gärna emot kompensation för det kött jag sett mig tvingad på grund av min västerländska demokratiska livsåskådning att kasta i soporna då ni inte har varningssymbol på varan.

Vänligen
Eva-Marie Olsson
Malmö


Pettersson har lagt till denna länk: Det värsta märket saknas – Halal, det som smakar terror

68 thoughts on “ICA promotar halal, hotar med polis…..

 1. Den här storyn är påhittad. En intelligent kvinna som Eva-Marie skulle givetvis ha promenerat tillbaka till butiken och tagit diskussionen där på plats. Om hon ens hade missat märkningen innan hon köpt varan? Det är inte särskilt troligt. ☺

  Mvh

 2. Så här ligger det till

  * I Sverige måste halalslakten följa svensk djurlagstiftning.

  Den enda likhet “svensk” halalslakt mot icke svenskt halalslaktat djur är alltså ENDAST att i Sverige måste djuret vara lika bedövat som vid alla andra slaktmetoder.

  * Sverige ligger på 1 plats i världen vad gäller djurskydd.
  * Norge och Island kommer på 2:a och 3:e plats
  * Danmark på 4:e plats
  *sen följer diverse länder som är allt sämre på djurskydd i förhållande till svensk lagstiftning varav Irland är bland de sämsta då de sällan eller aldrig bedövar sina djur vid slakt/halalslakt.

  Man skall då veta att i Danmark har man långt ifrån samma djurskyddsnivå vad gäller bedövningsstyrkan som Sverige har, alltså är glappet mellan Sverige och 4:e platsen Danmark stort.

  ( KÄLLOR WHO samt EU kommissionen )

  Sveriges kommuner ( Dagis, förskola, grundskola, fritids,gymnasie,äldrevård…) samt Sveriges landsting ( sjukvården) massimporterar halalcertifierade livsmedel. Vi skattebetalare står för notan.

  Sveriges restauranger, snabbmatskedjor,livsmedelsbutiker, caféer… massimporterar halalslaktade produkter. Vi nettobetalare står för notan!

  Några är säkert medvetna om att de livsmedel som de massimporterar är halalcertifierat av den enkla anledningen att den religiösa gruppen som kallar sej muslimer kräver halalcertifierad mat. Någon enstaka har säkert inte koll.

  Flertalet av dem har säkerligen inte någon som helst koll på att vi bekostar halalcertifieringskostnaderna och än mindre koll på att dessa avgifter trillar rakt ner i fickan på shariakommittéen.

  Halalcertifieringsavgifterna tillkommer oavsett om djuret är slaktat i Sverige efter svenska djurskyddsregler eller utomlands.

  Halalcertifierade livsmedel är inte bara kött, det är allt som innehåller gelatin från halalslaktade djur, t.ex bakverk, godis, glass…

  Debatten kommer allt som oftast att handla om djurskyddet vilket är gott och väl förståss,men man har ingen koll, alternativt vill inte synliggöra halalcertifieringsavgifterna som trillar in i shariakommittéens kassakista.

  Frågor som vi rimligen borde ställa oss är :

  Vad är sharia ? Vad står sharia för?
  Mer än demokratiförakt och kvinnoförakt.
  Redan här ,när svaret är givet så borde folk bojkotta allt halalcertifierade livsmedel !!! Såvida man inte vill bekosta en våldsideologi !

  Shariakommittéen drar in MILJARDER / år world wide på dessa halalcertifieringar, nästa fråga vi bör ställa oss är:

  Till vad används våra skatte/netto pengar till inom shariakommittéen?

  Den som tänker till en smula inser ganska snart att pengar är makt,men än mer makt är när man styr över livsmedel och dess inkomster.
  Förstår ni vilket ekonomiskt avbräck det skulle bli om alla bojkottade att inhandla halalcertifierade livsmedel?

  Det står ingenstans i koranen att en individ som underordnar sej islam och därmed sharia samt av den anledningen kallas för muslim, måste äta halalcertifierad kost. INGENSTANS ! Likväl kräver man detta- VARFÖR?
  Svar Ekonomisk vinning.

  Absurt att vi som INTE delar trosuppfattningen islam än mindre våldsideologin sharia likväl bekostar vår egen undergång ! DÅRSKAP!

  Källa på att shariakommittéen står bakom halalcertifieringarna:
  Islamguidens halalcertifierings AB

  Några länkar :

  Halalcertifieringsmiljarderna:

  https://www.youtube.com/watch?v=YVPngzSE94o

  Risken stor att du äter halal-slaktat utan att veta om det :

  https://www.youtube.com/watch?v=Mi6em7RFhBU&feature=share

  Det finns en Facebook grupp som en föräldragrupp nere i Skåne ( kommunen Svedala) startade för några år sedan, det blev rubriker lite varstans.

  PK media, har i vanlig ordning, valt att inte släppa fram denna föräldragrupp ,däremot har de bedrivit agenda genom att bara släppa fram företrädare för halalslakt;men inte ett ord om halalcertifieringsavgifterna såklart.

  Alternativmedia såsom Nima Gholam Ali Pour, Dispatch international, Nya tider,har dock skrivit x antal artiklar om “halalkommunen Svedala”.

  Det handlade om en föräldragrupp som lämnade in ett medborgarförslag . I korthet handlar det om upphöra med att servera våra skolbarn och våra äldre inom kommunens sjukvård halalcertifierade livsmedel.
  Att välja närproducerat istället för utländskt och då inte bara pga av djurhanteringen utan också ur aspekten att i Sverige får t.ex antibiotika och andra ohälsosamma tillsatser användas i djurfodret medans i importkött är de länderna mindre nogräknade = sämre hälsa över tid-mer cancer osv.

  Den här föräldragruppen la inga aspekter på vad den religiösa gruppen som kallar sej muslimer äter/inte äter utan medborgarförslaget handlade om vad de inte ville att deras barn/anhöriga skulle tvingas äta samt att de inte ville sponsra shariakommittéen med sina skattepengar.

  Sidan blev mycket populär men någon PK idkare lyckades få sidan nedstängd under en period. Sedermera har den kommit igång igen,men FB eller någon företrädare har tokrensat mycket av inläggen samt matnyttiga länkar -detta trots att inget av inläggen stred mot varken FBs policy än mindre gruppreglerna som huvud-admin satt upp!

  Några försökte dra rasistkortet i vanlig ordning men jag tycker nog att gruppens admin höll nivån inom ramarna för vad som är ok att skriva
  Förvisso var det högt i tak men inga personangrepp , hat eller hot var accepterat.

  Hur som helst så är gruppen , i skrivande stund, öppen.
  Vill du bli medlem så se till att följa de gruppregler som gäller.
  Håll dej till sakfrågan, tala inte om vad andra skall tycka, utan alla, oavsett politisk tillhörighet är välkommen enl gruppens regler.
  Håll god ton, allt annat drar ner gruppens anseende och det är inte till nytta för någon,mer än för rabiata individer som inte gillar demokrati, allas lika värde och även de som är ljusskygga då ämnet kan få spridning och det i sin tur kan betyda inkomstbortfall i en annars VÄLDIGT lukurativ business !

  https://www.facebook.com/groups/222490644575302/

 3. Kycklingfiléerna var ju märkta och ser man inte det i butiken får man väl skylla sig själv och inte be att få pengarna tillbaka.Jag missar och tar också fel ibland, men jag låter ingen annan stå för misstaget.

  Istället för att kasta nyinköpt mat så kunde väl nån annan fått den.Man brukar ju annars alltid tänka på de fattiga pensionärerna…..

  I Eva-Maries fall kunde hon annars så här mellan jul och nyår ha gått med sin kyckling till zigenerskan hon ligger i fejd med och slutit fred.

  • Varför ska någon “föda och göda” den inte anpassningsbara ?
   De har alla andra länder, tillbaka dit och för en gång skull BYGG UPP ER TILLVARO, fan !

  • Det jävliga är ju att alla som på något vis är delaktiga i hanteringen av vidskepelsekött är indirekt medansvariga till alla terrorattentat inkl det senast i Berlin, Nice och ett oräkneligt antal övriga då vidskepelsemärkningen innebär en slags skatt som går till de vidskepliga i mitt tycke muslimska odjuren och bestarna. Det inkluderar ica-handlaren och de kunder som medvetet köper vidskepelseköttet. I detta fall var ju inköpet omedvetet men jag hoppas och tycker att alla hederliga bojkottar eller gör livet odrägligt för denne ica-handlare som medvetet valt att stödja terror mot barn, kvinnor och alla övriga. Kanske skulle civil olydnad sitta på plats där man slår sönder butiken konstant och systematiskt tills oskicket upphör? Som ni ser är det en fråga och ingen uppmaning.

  • Man får säga nedsättande saker om religioner, det är personer man inte får förtala. Religioner åtnjuter inte särskilt skydd. En religion är inte en folkgrupp heller.

   Har för övrigt för mig att all kyckling slaktad i Sv är halalslaktad idag.

 4. Vi stängde vårt konto på ICA och klippte kortet.
  Strax efter kom en räkning för nästa period.
  Det kan ju vara OK att sådant går ut automatiskt men en felaktig faktura måste man bestrida skriftligt.
  Vi skrev ett mail till ICA på deras mailadress. Fick automatsvar att de inte kunde ta emot mail.
  Skrev till kundtjänst. Fick svar att det inte var deras sak. Vi skulle ringa.
  Men ringa håller inte hos kronofogden och vi skrev igen. Denna gången erbjöd jag dem en enkel snabbkurs i hur mail fungerar och att jag kunde anvisa en kunnig programmerare som kunde lägga upp en mailbox åt dem.
  Tro mig, svaret kom att de lämnat mitt mail vidare – vet inte om det var som polisanmälan om hot?
  För oss blir det Lidel, Konsum eller någon annan seriös handlare.

  Värdefullt att vi är så många som insett muslimhotet mot vårt fosterland!
  Alla muslimer är muslimer!
  Deras stridsledningscentraler, moskéerna utgör ett ökande hot!
  Jag är rädd!

  • Alla muslimer är muslimer alltså terrorister och människohatare menar du. Jag är en praktiserande muslim och står för allt vad koranen säger och nej, jag tolkar den inte mörksinnat liksom era mörka sinnen tolkar den. Vill du, kan du hitta mörker likaså i Bibeln , gamla testamentet och alla andra heliga skrifter. Skippa nu den diskussionen. Men bara att du kan säga något så fanatiskt som alla muslimer är muslimer skrämmer mig. Dig likställer jag med en jihadist och tvekar inte att den dagen Sverige, Gud förbjude, blir ett u land så kommer sådana som du vara i fronten att slakta alla “infidels” “icke troende” “khuffar” eller vad man nu kallar det i kristet språk. Inser du inte vilka likheter du har, med jihadister när du säger något sådant. Inser du inte att det tankesättet är frön till fanatism och att när den dagen, ifall den kommer, kommer du inte vara bättre än en ISIS soldat. Och snälla, för din egen skulle måste du vara mer öppensinnad. För den dagen du råkar ut för en trafikolycka och jag som troende muslim och läkare räddar livet på dig, kommer du att förgöras av skammen av att han blivit räddad av en jävla muslim…

   • Nej, alla muslimer är varken människohatare eller terrorister och väl är det, men andelen terrorister som är muslimer är skyhögt. De som är föremål för hatet är otrogna (kuffar, kafir), kristna och judar. Koranen innehåller 149 s k svärdsverser som uppmanar till alla de illdåd som muslimer i ”det heliga kriget” Jihad, skall företa sig mot nämnda kategorier. Haditerna som är lika viktiga för en muslim, uppmanar även de, rikligen till våldsdåd. Om muslimer som företar sig sådant läser vi och hör om dagligen och de är de mest rättrogna eftersom de troget följer de muslimska skrifterna.

    Dina kunskaper om Koranen och islam förefaller mycket bristfälliga. Koranen får inte och skall inte tolkas eftersom det är Allahs egna ord. Den skall följas bokstavligen.

    Det finns fredliga verser i Koranen som härrör sig från Muhammeds tid i Mecka. De flesta av dem är emellertid upphävda eller ersätta med våldsverser som senare uppenbarades för Muhammed under Medinaperioden. Principen kallas naskh och finns bl a redovisad i Sura 2:106. För att få islam att framstå som ”fredens religion” tiger imamer och andra skriftlärda som muren om om naskh, men framhåller i stället för kuffarerna de fredliga, men tyvärr upphävda / ersatta verserna.

    Dina kunskaper om kristendomen och GT och NT förefaller också att vara ytterst bristfälliga.

    Bibelns GT berättar bland mycket annat om Guds straffdomar över de otrogna folken och där finns mycket riktigt en hel del berättelser om ond bråd död. GT uppmanar emellertid inte på ett enda ställe, andra personer än de som fick befallningarna, att följa dessa. Befallningarna är inte heller framåtsyftande, d v s GT talar inte på ett enda ställe om för senare kommande att de skall följa uppmaningarna. Koranen är till skillnad från GT, tidlös och alla icke upphävda / ersatta verser måste ovillkorligen lydas av en rättrogen muslim.

    Även om det inte är teologiskt korrekt, kan det föreklat sägas att en ny tideräkning inträffade i och med Jesu födelse, d v s Nya Testamentlig tid. NT betraktas som Bibelns huvudbok. I den finns inte en enda uppmaning till något som helst våld mot medmänniskor. Det står t o m skrivet att vi inte ens skall tänka onda tankar om dem och att vi skall älska våra fiender. (Romarbrevet 12:20 Fastmer, ”om din ovän är hungrig, så giv honom att äta, om han är törstig, så giv honom att dricka, ty om du så gör, samlar du glödande kol på hans huvud.”)

    En mycket stor skillnad mellan islam och kristendomen är att inom den senare finns treenigheten (Fadern, Sonen och den Helige Ande). Det innebär i korthet att det skrivna ordet i Bibeln inte kan förstås bokstavligt men att det måste förkunnas av personer som har blivit undfångna av Anden. (Jesus till lärjungarna i Lukas 8:10 Han sade: ”Eder är givet att lära känna Guds rikes hemligheter, men åt de andra meddelas de i liknelser, för att de med seende ögon intet skola se och med hörande öron intet förstå”.) För en muslim gäller det endast att slaviskt följa Koranen och Muhammeds exempel.

    Kort sagt. Ju mer rättrogen en kristen är, dess fredligare är denne. Ju mer rättrogen en muslim är, dess våldsammare är denne.

    Sira och haditherna visar på vilken fruktansvärd människa Muhammed var. Genom att läsa NT går det att utröna hur många Jesus mördade eller lät mörda, våldtog eller lät våldta, rövade eller lät röva, hur många 6/9-åringar han lägrade etc, etc och jämföra detta med Muhammed. För att bespara dig läsandet kan jag berätta att svaret är noll för Jesus i alla kategorier medan antalet för Muhammed är avsevärt.

 5. Vi får inte ha hundar i bur mer än några timmar om dagen. En häst får inte vara ensam i hagen måste ha sällskap. Men vi importerar kött som kommer ifrån djur där man skurit halsen av dem utan bedövning vilket givetvis ger dödsångest.Detta är djurplågeri!
  Jag skäms över att vi veterinärer inte satt ner foten och krävt ett totalförbud mot denna barbariska metod. Det anses ej vara djurplågeri för att det sker med religiösa förtecken.

  • Att “sätta ner foten” lär inte räcka. Sök på sanningen om islam på nätet så hittar ni information om de hundratals framryckningar genom krig och slakt av oss europeer som dessa bestar, monster och vildar utövat under århundraden. Ska denna i mitt tycke farsot stoppas så krävs det mer motvåld än vad deras sida presterar. Och då kan ni ha i åtanke alla dessa bestialiska mord och halshuggningar etc som rovdjurer genomför så förstår ni vad det handlar om.

 6. Halal kött bidrar inte till sharia, det ÄR sharia.
  De som säljer det praktiserar med andra ord redan en sharia lag.

  Halal betyder “godkänd (enligt sharia)”.
  Haram som betyder “icke godkänd (enligt sharia)”, som tex. griskött.

  Alla regler inom islam är sharia, som tex. bärandet av Hijab (slöja), som är en sharia uniformering.

 7. ICA:s Mahlin Andersson, skulle nog passa bättre på Expo:s kundcenter.

  Som trogen ICA-kund är det bedrövligt att få läsa ett sådant svarsbrev.

  Här har ICA något att jobba med.

  Säljer man “religiösa” varor som framställs på ett visst sätt, så borde man naturligtvis, ha en väl synlig märkning på produkten av detta.

 8. Findus färdigmat har samma problem – jag skrev till dem men fick inget svar?? Kämpa vidare, vi vet att det hjälper. Siljans chark fick backa så vi hoppas att fler följer efter dem!!

 9. Att ICA sen är hycklande, när det gäller att bojkotta kött (fläsk) från Danmark, men sälja lamm , halalslaktat, från Nya Zeeland (som har fraktats (runt halva jordklotet) snackar dom inte så mycket om

 10. Mer info här om ICAs halal-varor mm.

  https://bojkottaaftonbladet.files.wordpress.com/2013/01/halal_ica_hageby.jpg

  Citat:

  ICA ökar sortimentet av halal-mat – i smyg!
  ICA-Kuriren januari 11, 2013

  Den tidigare framgångsrika koncernen med över 2 200 butiker börjar få ett skamfilat rykte. Likt en supertanker har ICA-handlare över hela landet kunna se sina vinster öka efter många år av förbättringar i koncernens struktur. Inga dåliga tider finns i sikte och även framöver ser det ljust ut för koncernen. Men hur länge till?

  Medierna uppmärksamma de för ett par år sedan hur ett antal butiker fuskat med märkningar av köttfärs.

  ICA-koncernen liksom många andra stora handelskedjor och företag har internationaliserats alltmer. Matvarubutikerna blir investeringsobjekt och köps upp av investeringsbolag som endast är ute efter vinstmaximering. De flesta ICA-butiker i Sverige drivs genom ett system av franchise där butiken är privatägd men har avtal med ICA om gemensamma inköp. Det innebär att varje butiksägare också är beroende av koncernens sortiment. Beslut som fattas centralt av ICA påverkar hela butikskedjan. ICA ingick tidigare i ett samarbete med företag i tio andra länder och resultat av det blev en serie lågprisprodukter med namnet Euro Shopper. Sedan 2011 har det märket fasats ut, eftersom det fått så dåligt rykte, och ersatts av lågprismärket Ica Basic, som i praktiken bara är ett namnbyte. Inom det märket har nu halal-slaktade produkter dykt upp i ICA-butikerna utan att detta har framgått i ICAs egen information.

  ICA har under de senaste åren ändra karaktär på ett sätt som inte är riktigt bra. Många minns den stora skandalen, eller snarare de stora skandalerna, med utgånget kött som märktes om 2007 när Uppdrag granskning gjorde en undersökning efter tips från allmänheten.

  Det visade sig att de fyra största ICA-butikerna i Stockholm hade fuskat med datummärkningen. Kött som hade gått ut i datum märktes om med nya datum så att de skulle kunna säljas ändå till ovetande kunder. När man beter sig så då visar man förakt för kunder, något som blivit allt vanligare när det gäller ICA. När Uppdrag granskning genomförde egna kontroller av ICA butiker och upptäckte fusk var det sannolikt bara toppen av ett isberg.

  Fusket med datummärkning fick mycket stor uppmärksamhet och de flesta stora medier skrev om det, så de allra flesta konsumenter fick nog kännedom om fusket. Av intresse är reaktionerna. Skulle aktierna för ägaren Hakon Invest rasa? Skulle kunderna överge ICA? ICA är ett av Sveriges tio största företag och det ska mycket till om kunderna ska överge företaget. Alla behöver mat och många av de produkter som ICA saluför. ICA finns över hela landet och de flesta har en ICA-affär i sin närhet. Tillgängligheten har stor betydelse. Den gamla konkurrenten Coop är kanske ingen verklig konkurrent eftersom många undviker Coop på grund av deras höga priser. Så ICA har stått starka. Enligt aktiespararna så blev det reaktioner efter köttfärsskandalen och de bestod i ett marginellt kundbortfall, som troligen syntes i försäljningssiffrorna under en kortare period direkt efter skandalen.

  ICA har nu tagit steget in i politikens värld. De har börjat smyga in halal-mat i sortimentet som en utstuderad del av sin marknadsföring. Men för att inte uppröra svenska kunder sker det i smyg under exempelvis lågprismärket ICA Basic. Parallellt med det så ICA lagt in muslimska helgdagar i den almanacka som butikerna delar ut till alla sina kunder. Ytterligare steg togs den 2 januari när Katarina Mazetti fick in en krönika i ICA-Kuriren som dröp av hat mot svenskar på ett sätt som om den hade skrivits om vilken annan folkgrupp som helst hade varit åtalbar.

  Krönikan väckte stora reaktioner och gav upphov till en rad spontana bojkott-initiativ mot ICA. Flera hundra personer kommenterade krönikan och en stor del av dem valde att klippa sina ICA-kort, ta ut pengar från ICA-banken och sluta handla på ICA. När det senare visade sig att ICA-Kurirens chefredaktör Helena Rönnberg stod bakom krönikan och vägrade att ta in genmälen så förstärktes bojkotten mot ICA. ICA-Kuriren och ICA har alltså markerat att man ogillar det svenska Sverige och föredrar ett mångkulturellt Sverige. Exakt varför de tagit sådana steg kan man alltid fundera över. Nu är vi många, kanske minst ett par tusen, som bojkottar ICA. Oavsett hur det påverkar företaget på kort eller lång sikt så är en sådan bojkott fördelaktig på flera sätt. Att visa konsument makt är viktigt. Man ska inte stillatigande finna sig i att företag agerar mer eller minde landsförrädiskt vilket ICA har gjort och sannolikt kommer att göra i ännu högre grad framöver.

  Efter skandalen med falsk datummärkningen har rapporter om halal kommit allt tätare. Här är några exempel på vad konsumenterna borde reagera på.

  ICA. Bakterier i köttfärs – December 2007
  Prover från köttfärs i en ICA-butik i Uppsala visade att köttet innehöll låga halter av Stafylokockus aureus. Det ska inte finnas några halter alls av den bakterien i köttfärs eftersom den kan orsaka matförgiftning. Proverna togs den 18 december 2007 efter ett anonymt tips om att ICA-handlare hade fuskat med datummärkningen.

  ICA. Salomonella i köttfärs – februari 2012
  I februari upptäcktes salomonella i två produkter från ICA. ICA Nötfärs i viktklasserna 1 600 gram och 2 500 har drabbats efter att ha kontrollerats genom stickprover. Det rör sig om hela 5 000 förpackningar som sålts till ICA-butiker i hela landet. Köttfärsen har sitt ursprung i Irland.

  Halal-slaktat kött i handeln – februari 2012
  Halal-slaktat kött blir allt vanligare i de stora livsmedelskedjorna. De tar in köttet för att tillgodose muslimska kunder och blir vare sig de vill det eller inte en del i den omvandling som gör Sverige ännu mer mångkulturellt. Kött från djur som slaktats utan bedövning säljs alltså i butikerna, men ibland saknas märkning. Det skrev Djurskyddet i ett pressmeddelande den 13 februari 2012.

  ICA säljer Halal-godkänd kyckling – mars 2012
  Ett flertal personer rapporterade under mars 2012 att ICA använder sig av ”halal-godkänd” kyckling i sina ICA-Basic produkter. Eftersom det inte är tillåtet att slakta djur utan bedövning undrade många hur det kunde komma sig att ICA tog in produkter av det här slaget. ICA försvarade sig med att den halal-slaktade produkten har slaktats enligt svensk lagstiftning och med bedövning. Men vad de inte säger är att halal-produkter smygs in i sortimentet och att svenskar och andra ofrivilligt riskerar att få i sig mat som slaktats i den muslimska gudens namn.

  ICA säljer halal-slaktad kebab – mars 2012
  I ICA Kvantum Hageby (Norrköping) annonserade butiken i en stor kampanj om extrapris på kebab. Det visade sig att köttet var halal-slaktat, men det framgick först när man läste noga på förpackningen. I annonserna stod inte ett ord om det. Enligt uppgift är butikschefen på ICA Kvantum Norrköping muslim.

  ICA Kvantum Sala, halal-slaktat lammkött – juni 2012
  Butiken säljer halal-slaktat lammkött från Nya Zeeland. Märkningen upptäcktes av en slump av en kund.

  ICA. Listeria i sallader – november 2012
  Sallader med listeria har funnits i ett trettiotal ICA-butiker i Stockholmsområdet. Listeria kan orsaka sjukdomen listerios som yttrar sig i diarréer, hjärnhinneinflammation och blodförgiftning, men även influensaliknande symptom och huvudvärk. De sallader som upptäcks i ICA med listeria är pastasallad och caesarsallad av märket ICA To Go med bäst före-datum 19-12 november 2012.

  ICA Maxi Norrköping säljer halal-slaktad mat – december 2012
  ICA Maxi saluför halal-kött. En konserv märk ”Annerstedts Husmanskost – Salta biten” med undertexten ”utvalda benfria bitar av rimmat nötkött i lätt saltat spad” är halal-märkt vilket innebär att djuret har slaktats levande. Dessutom är djuret rituellt slaktat i den muslimska gudens namn.

  ICA. Halal-slaktad kyckling på ICA – december 2012
  ICAs egna kycklingfiléer är importerade från Danmark. Eftersom de är halal-godkända så innebär det att de har slaktats enligt muslimsk sed.

  ICA. Halal-mat i ICA Supermarket Bergsjön – januari 2013
  ICA Supermarket skryter med att det fått in nya varor i sin butik. ”Doux halal kyckling sortiment har ett enastående rykte i Mellanöstern, Afrika och runt Västindien. Märket associeras till kvalitets produkter!”

  Det här är bara lite skrap på ytan. Halal-maten smygs in mer och mer i takt med att kedjan blir mer mångkulturell. Flera butiker har muslimer i personalen och muslimska butikschefer blir vanligare i takt med att den muslimska gruppen blir större i Sverige. ICA anpassar sig villigt till den, medan de samtidigt hånar den svenska folkgruppen. Det politiskt korrekta vansinnet har fått fotfäste i ICA även om inte varje enskild ICA-handlare automatisk uppskattar varken islam eller massinvandring. En del av dem sitter i svår sits, men de flesta väljer att indirekt gynna det mångkulturella samhället genom sitt varusortiment, genom sin personalpolitik eller genom att inte ens våga ryta till när uppenbara svenskfientliga texter produceras i ICAs största tidning.

  Källa:

  https://bojkottaaftonbladet.wordpress.com/2013/01/11/ica-okar-sortimentet-av-halal-mat-i-smyg/

  • Bra redovisning som tyvärr blir alltför anonym i kommentarfältet. Sänd ett meddelande med texten till Pettersson så publicerar han troligtvis den som en insändare.

 11. Gör som jag gjorde. Jag skickade ett meddelande till ICA Kundtjänst, med följande lydelse:

  Jag har nyligen informerats om att ICA säljer halal-slaktat kött. Är ICA medvetet om att följande gäller?

  Alla halalprodukter kräver certifiering av en Muslimsk organisation, vilket kostar pengar. Enligt Sharia (islamsk absolut lag) är det inte tillåtet för islamiska organisationer, som tillhandahåller halal-certifiering, att inte betala zakat. Zakat fördelas strikt mellan 8 kategorier av mottagare, varav en är jihadister som strider för Allah.

  Med andra ord: Att sälja halal-slaktat kött är att bidra till islamistisk terrorism. I Norge förra året betalade livsmedelsindustrin 2,4 Nkr för certifieringen. I Sverige lär detta vara minst 10 gånger så mycket, vilket då skulle innebära minst 3 miljoner till jihad!

  (Kravet, enligt Sharia, på muslimer att bara äta halalslaktat kött är relativ: Om det inte finns tillgång till halal-kött är det tillåtet för dem att äta annat kött. Det finns därför ingen anledning för oss i Sverige att blanda in religiöst hokus-pokus i vår mathantering, utan kan hålla oss till våra svenska slaktmetoder, humanast och mest hygieniska i världen!)

  Jag vill därför fråga: Vill ICA verkligen bidra till islamistisk terrorism?

 12. Det stora problemet är man ha inga alternativt, alla de stora butiken sälja den där skiten. Money talks. Att förvänta sig ett moralisk ställningstagande utav handeln är väldig naivt. Det är bara en tidsfråga innan de gör reklam för det.
  Det som krävs är att man i lag förbjuda all typ av Halal slakt och import ink. privat import av dessa varor. Vill man ha detta ska man flytta till ett land där sådant är tillåtet.
  Sätt upp Info bodar framför affären som säljer sånt låt folk se på en monitor vad det handlar YouTube är fult med material som visa dessa plåga djurens sista minuter i livet med genomskuren hals, se skräcken i djurens ögon medan blodet forsa ur såret. Om den gemene mannen skulle se detta lär det nog bli hög ljuda protester. Och tala om för Svenne att hans barn få detta i skolmatsalen serverad.

 13. Hot mot person!!! Är du riktigt sjuk i huvet mahlin ?
  Jag kan säga ja för dig direkt , var i helvete har det uttrycks hot mot person ?
  Polisanmälan Jo du lycka till me de !

  • Kompletterande info:

   Citat:

   Kött från plågade djur säljs i Sverige

   Miljontals djur slaktas varje år på ett mycket plågsamt sätt i många EU-länder. Slaktmetoden är olaglig i Sverige men ändå kan köttet finnas i svenska butiker, restauranger och storkök utan att vi vet om det.

   I Sverige är det lag på att alla djur som slaktas måste bedövas först, det vill säga göras medvetslösa innan de tappas på blod. Ofta sker det med slaktmask.

   Denna lag gäller inom hela EU men det finns undantag för så kallad rituell slakt där djuret inte bedövas, utan får strupen avskuren när det är vid fullt medvetande.

   Enklare och billigare
   Enligt en sammanställning som EU-kommissionen har gjort pågår den här slakten i mycket större omfattning än vad religiösa grupper efterfrågar.

   Sverige är enda EU-land som inte tillåter undantag från lagen om bedövning men i många EU-länder har undantaget snarare blivit regel vid slakterierna.

   -Det beror på att det är enklare och billigare att strunta i att bedöva och det är fasansfullt, säger EU-parlamentariker Marit Paulsen (FP).

   Det kan ta över tio minuter innan djuret dör vid den här typen av slakt, visar en kartläggning.

   Avancerat djurplågeri
   Veterinär Johan Beck-Friis, informationschef vid Sveriges veterinärförbund, har själv sett den obedövade slakten vid Bryssels största slakteri.

   -Det var förfärligt att se skräcken i kornas ögon där de stod med halsen avskuren och blodet sprutade, säger han. Det är avancerat djurplågeri.

   Det finns ingen heltäckande statistik över hur stor andel av djuren som slaktas utan bedövning. Men siffror som hänvisas till det EU-finansierade projektet Dialrel (Dialog angående religiös slakt) visar att slakterier i Frankrike avlivar 65 procent av alla kor och kalvar utan bedövning och i Belgien 92 procent av alla får.

   Efterfrågan beräknas, enligt EU-kommissionen, ligga på som mest 8 procent.

   Många andra länder, som exempelvis Irland, bedöms också ha en stor överproduktion av kött från obedövad slakt. I England serverar många skolbespisningar rutinmässigt och medvetet kött från obedövade djur, enligt Daily Mail.

   Eftersom den rituella slakten är så mycket större än behovet hamnar mycket av det köttet i vanliga butiker – sannolikt även i Sverige.

   -Vi importerar mycket kött och jag har svårt att se att kött från obedövad slakt skulle sorteras bort någonstans, säger Björn Dahlén, Jordbruksverkets djurskyddschef.

   Helena Berg
   helena.berg@svt.se

   (Publicerad:12 februari 2012)

   Slut citat

   Länk:

   http://www.svt.se/nyheter/inrikes/kott-fran-plagade-djur-saljs-i-sverige

 14. Så här skriver ju Mahlin med h:

  “ICA har som krav att allt kött som köps in centralt, både halal och icke halal, ska vara slaktat med bedövning”.
  Så vad är då problemet?

  För övrigt så verkar ju bedövningsmetoder inte vara så trevliga heller.
  Att hängas i benen upp och ned och få huvudet nedsänkt i elektriskt vatten är ett av dem när det gäller kycklingar. Och det hela ska gå så snabbt på ett löpande band, så en del hinner kanske inte bli bedövad Sedan ska de avblodas inom ett visst antal sekunder medan de ännu lever så det är ganska stressigt dessutom.

  För att inte tala om hur en kycklings korta liv har varit för övrigt.

  .

 15. Underbart! Det var förmodligen pratet om varningstext som drog igång agget. Kalla det vad ni vill, ICA, men nog borde konsumenterna bli tydligt informerade; andra matjättar lyckas betydligt bättre, i reklamblad, på nätet och i butiken. Där har ni misslyckats, erkänn och rätta till. Och jag kan, för min del, inte se något i mejlkonversationen som föranleder hot om eventuella polisåtgärder. Skärp till er, ICA, halal är ingen liten sak, ingen bagatell. Väljer ni att ta tydlig ställning, för att tjäna så mycket stålar som möjligt, så får ni faktiskt stå för det, fullt ut. Girigbukar!

 16. För ett tag sedan skulle jag handla kycklingfileer på Willys i K-stad tittade noga på förpackningen och hittade ett pyttelitet märke på baksidan? Tog påsen och frågade föreståndaren vad märket betydde, det visste han inte?
  Jag sa att ja ville veta, misstänkte dock, då gick han och ringde kundtjänst jodå mina misstankar stämde det var hahlal. Han var dock noga med att säga att det var slaktat på helt vanligt sätt det var BARA bönen som skilde?
  Jag tackade för upplysningen och sa att något sådant ville jag inte köpa. När ni köper kyckling kolla noga ser ni ett konstigt litet märke så köp inte det är djurplågerikött.

 17. Finns här några Muhammedaner ??
  Är det dessa pedofildyrkare, kristenhatare som på allt man säger trycker NEJ??
  Vad fan gör ni här?
  Varför inte dra tillbaka till IS o stanna där för gott era ickemänniskor?

 18. Madam SS (Sevil Shhaideh) gav en kort TV-intervju. Herregud, hon pratar rumänska som “nyanländ” pratar svenska efter att ha avslutat SFI. Och hon är född i Rumänien. Först tänkte hon bestrida presidentens beslut men hon gav upp efter några hotmeddelanden. Hon började lipa – hon var ju hotad med ….Vlad Tepes ! Så sade hon och miljoner ögon sett det, miljoner munnar osh halsar skrattade gott. Arma kvinna ….

 19. Tror jag blev kär nu….I Eva-Marie, vilken kvinna detta verkar vara stå på dig vi är många som stöttar dig.

 20. Bra där Eva-Marie! Ska kolla noga på köttförpackningar om det är halal framöver. Halalgodis och Ohtleys havreprodukter bojkottas och de flesta av mina kompisar klippte Åhléns- o HM-korten när de företagen började göra reklam att man ska bära slöja!

 21. Jaha en individ med den skitnödiga stavningen av namnet där man helt opåkallat kastar in ett h!
  Likt Pehr G Gyllenhammar eller Ulf Adelsohn?
  Det ligger nära till hands att återuppta den bojkott jag hade mot ICA efter Mazettigate, den gången blev det strax under 2 års bojkott, hur länge håller jag ut denna gång?

  Angående halal, för att det ska vara enkelt att undvika denna terrorismhandlingsunderstödjande vara
  bör dessa ligga i enskilda frysar/diskar, väl uppmärkta och något på sidan om!
  Allra helst bör detta handhas i speciella butiker, endast avsedda för klientelet som kräver detta!

  Vad säger du skitnödige Mahlin? Tänker du be om en offentlig ursäkt eller kör du på som ICA gjorde, vägrade be om ursäkt efter den grova förolämpning av stora delar av befolkningen efter Mazettigate?

 22. Just sett på TVR. Gheorghe Balan född 8 januari 1913 i Vâlcea län ska fylla 104 år snart. Han har levt ett aktivt liv på landet, haft ett harmoniskt och rikt familjeliv – han har nu en massa barn-, barn-, barnbarn. Gubben hör lite dåligt men uttalet är ovanligt distinkt.
  Han har aldrig ätit mat handlat hos ICA – det är hemligheten !

 23. Inte för att det spelar någon roll i det aktuella fallet men bedriver ICA kundtjänst i egen regi eller anlitar de teletjänstföretag?

 24. Sverige islamiseras mer och mer.
  Muhammedanernas mål är att “muhammedinisera” såväl oss svenskar som våra tradioner/levnadssätt.

  ICA bör skämmas och bojkotta sådana muhammedanska varor.

 25. Jag verkligen avskyr halalplågat kött och välkomnar verkligen en varningstext på produkter som innehåller dylikt.
  Du har helt rätt i ditt brev till ICA. De bidrar genom att sälja halal till sharia och om de betalar halalcertifieringsavgift till att finansiera terror. I vår västerländska demokrati (hm, demokratur-halvdiktatur) ska man kunna välja bort djurplågat kött och religiös mat.
  Mycket besviken på det otäcka raljanta insinuerande svar du fick från ICA. Så det har gått så långt att man numera blir hotad med att anmälas till polisen när man har synpunkter på deras produkter! Usch, kommer inte vidare att handla på ICA! De har gjort ett mycket tydligt val.

 26. Jag la ner handlandet hos ICA i samband med förra valet,och kommer aldrig mer spendera en enda krona mer där.
  Sedan bör vi konsumenter kunna kräva att halavaror märks med en enhetlig varningstext så att man kan undvika att köpa sådant. Som tur är jagar man själv samt har bönder runt sig med gårdsbutiker så man vet vad man får. Samma gäller mjölken,köper inget från Arla, endast fristående mejerier som inte lägger PK-värderingar ner i halsen på konsumenterna.

 27. Jag bojkottar ICA sedan 10 år tillbaka och saknar ex ICA kundkort. Det kanske gäller som pass också?

  Hela verksamheten är rutten. Handlar så mycket jag kan hos andra butiker. Ibland går det inte att finna alternativ så då får det bli ICA iallafall

  • På den plats där jag bor finns förutom Willys och Netto också ICA och Coop. Vad välja? Som att tvingas mellan fyrfaldigt pest eller kolera blandat i en massa. Nötkött köper jag av den ekologiske bonden, fläskköttet – som än så länge inte är halalslaktat – köper jag i disken, men bara svenskt, och viltet har jag andra leverantörer till.
   Kyckling är jag inte förtjust i. Men hörde Edvard Blom med förtjusning berätta om anka igår. Finns sådan som icke-halaslaktad? Kanske värt att undersöka.

 28. Djurrättsaktivisterna är märkligt tysta trots detta förbannade djurplågeri.
  Har väl större problem med folk som metar med mask….

  • samma klientel som försvara massinvandring allihopa Vänsterslöder,
   som använder detta bara som en täckmantel för att rättfärdiga sina kriminella handlingar som allt vänster pack bruka göra.
   Vurma man verkligen om djur kan man inte acceptera Halal slakt.

 29. Mycket bra Eva-Marie om Ica vill tassa för Islam så är det deras sak, men för mig som inte delar denna vidriga religions medeltida syn på hur ett djur ska avlivas är det mycket viktigt att varan klart och tydligt visar, gärna med en stor varningstriangel att det är halalslaktat kött, det är inte alls min uppgift att försöka läsa små bokstäver i ett hörn talar om att det är halalslaktat,
  det är producentens ansvar, får påminna Ica om att vi inte har religionen Islam här i Sverige så det åligger inte oss att informera oss att vi får i oss
  plågade djurs kött! Därför kommer jag att klippa mitt Ica kort och undvika
  deras produkter i fortsättningen, vi har inte blivit tillfrågade om vi accepterar
  dessa medeltida slaktmetoder, vi vill heller inte ha en präst stående och rabbla kristna ramsor över slakten, vi lever på 2000 talet och det vore klädsamt om Ica hade varit det!

 30. Du milde, vilket svar! Mahlin Andersson hotar med polisanmälan för att mailaren inte delar hennes PK-åsikter!
  Dålig reklam för din arbetsgivare ICA, Mahlin! Ditt syfte var troligen att visa på
  ICA:s fina “värdegrund”, men att klistra på alla kunder epitet som “rasist” för att de inte jublar över halal, det gillar inte kunderna, och om kunderna inte gillar det, gillar inte ICA ditt utspel Mahlin, då kunderna kanske går nån annanstans.
  Undrar om den lilla PK-aktivisten Mahlin tänkt på det?!
  När man som kund får sådana här svar, då har det gått för långt!
  Adjö ICA! Eller ge er lilla kundtjänstaktivist en lektion i vad professionellt förhållningssätt innebär.

 31. ICA inte bara diskriminerar oss svenskar vid direkt handel.
  Dom ger också stora förmåner till asylturisterna genom bl.a. sina speciella ICA kort, då speciellt framtagna och utformade för just denna grupp, fyllda mer förmånen av allehanda slag, förmåner som bara gäller dom själva och inte oss.
  Vi är fortfarande i majoritet i vårt eget land, men dessvärre lever vi redan nu under den islamska piskan! Och än värre lär det bli, ingen som helst tvekan om det!
  JR

 32. Skriv till hennes chef och klaga på hennes kundovänliga bemötande.
  Det verkar som den här Mahlin med den finare stavningen av Malin inte är lämplig som ICAs ansikte mot kunderna.

 33. Allra bästa till Mahhhhlin Andersson: må hon och ICA leverantörerna leva upp, upp, högst upp till en snara (en lina) fastbunden till en trädgren. De ska inte oroa sig – linan är i sig varken rasistisk, sexuell eller våldsam och garanterat halal. Det är ett rep gjort av flätade växtfibrer eller syntetmaterial. Ett sådant förnämt sällskap får välja själva repsorten. RIP !

  • Vilken tur att du är en bättre människa då (Mimi N) som hotar och uppmanar Mahlin till en snara(!?) på riktigt?.. Hälsningar/ Emelie (med E på slutet)

 34. Halal på ICA i Malmö.
  Förlåt mig men jag trodde hela Malmö var halal.
  Jag ser Malmö som en förlorad del av Sverige som vi fortfarande måste släpa på rent ekonomiskt.
  Skillnaden i fallet med kyckling är vad jag hört att en imam läser över kycklingarna innan slakt, inget annat. Så förlåt mig. Jag har ingen kärlek för islam eller semiter i stort, men kyckling är kyckling.

  • Nja, lite värre än så är det nog Two Different Shoes. Om jag inte är felunderrättad så kostar halalcertifieringen pengar. Pengar som oavkortat går in i muslimernas krigskassa.

 35. Vilken okunnig idiot. ICA borde bojkottas av alla som inte vill se landet halka ned i avgrunden.

  Alla dessa förbannade ICA-handlare som profiterar grovt på invällarnas bidragsfinansierade konsumtion.

Kommentera