ICA promotar halal, hotar med polis, del 2


Man ger sig inte ”ostraffat” in i frågan om islamisering av Sverige eller inte, det händer grejer. Igår blev jag hotad med polis av ICAs kundtjänst, idag låter det annorlunda, idag heter det att jag igår fick ett ”standardsvar” .

Men jag håller inte med om att i det mejl jag sände till ICAs kundtjänst ”innehöll nedsättande omdömen om religion”, det får stå för Mahlin på kundtjänst, som i sin iver att följa ICAs policy sände iväg standardsvaret. Vad handlar då detta om, jo jag var ouppmärksam häromdagen och råkade att köpa halal-godkänt kött från kyckling som slaktats med imam närvarande i dödsögonblicket, allt enligt islam.

Tobias Johansson från ICAs kundtjänst svarade mig, och bollen bollade jag över till honom igen:

Hej Eva-Marie,

Tack för ditt mejl. Självklart får man tycka olika och självklart får man kontakta ICA med sina tankar och åsikter när det gäller våra produkter. Men för att få en bra situation för våra medarbetare i kundtjänst har vi tagit fram en policy som säger att mejl som har rasistiskt, sexuellt, våldsamt innehåll eller som innehåller nedsättande omdömen om ras, kön, religion, sexualitet inte besvaras.

Vår medarbetare uppfattade att mejlen från dig innehöll nedsättande omdömen om religion, eftersom du skrev att muslimer är antidemokratiska och kvinnofientliga, och därför skickade vi ett standardsvar. Standardsvar används både när ett mejl uppfattas bryta mot vår policy eller när någon är hotfull. Stycket där vi skriver att hot kan komma att polisanmälas innebär inte att vi tycker att den här konversationen innehöll hot eller att du ska polisanmälas. Vi ska se över hur vi kan bli tydligare i framtiden.

Gällande din förfråga om kompensation för kycklingen så kommer vi inte att erbjuda en ersättning.

Med vänliga hälsningar
Tobias Johansson
ICA Kundservice
020-83 33 33  


Hej Tobias!

Tack för ditt mejl, och här gick jag och väntade på polis i onödan.
Du skriver till mig: ”Vår medarbetare uppfattade att mejlen från dig innehöll nedsättande omdömen om religion, eftersom du skrev att muslimer är antidemokratiska och kvinnofientliga, och därför skickade vi ett standardsvar.”
 
Låt mig förtydliga, jag har inga nedsättande omdömen om religion, jag skrev bara som den ideologin är som ni säljer halal-godkända produkter åt/för dess följare, enligt den religionen/ideologin får man lov att slå sina fruar (alla fyra), en man ärver dubbelt än en kvinna, enligt Koranen är det helt ok att ha samlag med barn (Muhammeds fru var 9 år då äktenskapet fullbordades), osv osv, det får stå för din kollega (Mahlin) ifall hon anser det som nedsättande det som står skrivet i Koranen, lägg inte det på mig. Tack.
Och för övrigt skrev jag ”……..Då jag inte står för den islamska kvinnofientligheten, samt ej heller jihad och sharialag blev jag således för min sinnesfrid tvungen att slänga hela denna en-kilospåse med kyckling i soporna ………”
Vidare skrev jag:” För en vanlig svensk med en västerländsk demokratisk livsåskådning vore det på sin plats att Ni sätter en stor och tydlig varningstext på att varan man håller i sin hand och är i lag med att betala, varning om att denna vara är islamiserad” Hur är denna mening fel anser Du/Ni?
För att kompensera mig mot den badwill som jag blivit utsatt för genom hot om polisanmälan och annat som klistrats på mig genom ert standardsvar vore det klädsamt från ER sida att ni omprövar ert beslut om ersättning, godwill från ER sida vore att kompensera mig för halal-varan jag slängde, samt att ni fortsättningsvis varningsmärker era halal-produkter till godo för alla oss som inte önskar att promota ideologin islam.
Vänligen
Eva-Marie Olsson
Malmö

36 responses to “ICA promotar halal, hotar med polis, del 2

 • Leif

  Tänker nu alla företag i Sverige låta sig infiltreras av Soros o Löfven?
  Det betyder i så fall Sveriges undergång. Läs på nätet!

  Gilla

 • ICA promotar halal………del tre, ett förtydligande | Petterssons gör skillnad!

  […] om denna händelse och vad som tilldrog sig efteråt i samtal med ICAs kundtjänst, Del ETT och Del TVÅ. Jag tänker nu dra mina egna slutsatser och informera om […]

  Gilla

 • Lofas

  Bra att du står på dig Eva-Marie mot dessa naiva och imbecilla svenskar som inte fattat något.

  Gilla

 • Tony

  Finns det en Imam som står och rabblar vidskepelse även
  när dom tar livet ur varandra??

  Gilla

 • Kurt

  Ha varit hos Netto idag, frysdisken fullt med Halal slaktade varor, Jag frågade en mörk mörk anställd vad det lilla märket på förpackning betyder, han upplyste mig om att det garantera att det är garanterad inte innehåller
  gris eller andra förbjudna ingredienser. Jag viste inte att Gris ha blivit förbjuden i Sverige, likaledes kyckling korv kalkon korv av märke Sannturk är Halal skit.
  NETTO ha blivit med avstånd den mest islamiserade butikskedja i Sverige,
  I Oxelösund verka all personal vara NY svenskar.

  Gilla

 • Billy Boy

  Postar här känslig kompletterande info om hur halal-slaktning går till i verkligheten.

  Exempel på halalslakt i Danmark, varifrån halal-slaktat kött importeras till Sverige. Bl a köper McDonalds hamburgerkedja i Sverige kött från djur, som har halal-slaktats i Danmark.

  Det slaktas omkring 230.000 kor och kvigor i Danmark per år. 10 procent slaktas halal. Men bara 10 procent har skapat stor debatt om djurskydd och religiösa överväganden.

  Till skillnad från många andra EU-länder, avkräver man av danska slakterier att alla halal slaktade kor bedövas innan slaktaren med kniven skär av strupen på djuret, som därefter förblöder till döds.

  Halalslakt av större djur ex.vis kor, får mm i danskt slakteri – Länk nedan halvvägs till en YouTube-video, som publicerades den 19 augusti 2013.

  Av hänsyn till känsliga personer som inte förmår se detta fruktansvärt blodiga djurplågeri har jag lagt upp länkar nedan som efter klick på länkarna stegvis leder till själva videon med ljud & rullande bilder mm.

  VARNING! Känsliga personer UPPMANAR jag redan här … när du läst hit i min text … att AVSTÅ från att klicka på någon av länkarna nedan. Du slipper då se hemskheterna.

  Google-länken nedan leder i nästa steg till en länk med en YouTube-video, som du som vågar gå vidare måste klicka igen för att starta.

  https://www.google.se/search?as_q=Danish+Crown&as_epq=&as_oq=&as_eq=&as_nlo=&as_nhi=&lr=&cr=&as_qdr=all&as_sitesearch=&as_occt=any&safe=images&as_filetype=&as_rights=#as_qdr=all&q=%22S%C3%A5dan+foreg%C3%A5r+en+halal-slagtning+i+Danmark+-+YouTube%22

  Halalslakt av större djur ex.vis kor, får mm. Länk nedan till stillbild med textbeskrivningar. VARNING! Stillbilden visas på din datorskärm direkt efter att du klickat på den här länken nedan.

  http://www.vetenskapspolen.se/?p=465

  Nu har jag VARNAT flera gånger och hoppas att var och en tar rätt beslut som ni själva då får ta fullt ansvar för.

  Gilla

 • Mm

  Bravo,Eva-Marie, okunniga ICA tror att muslimska religionens följare inte behandlar sina kvinnor fientligt. Läs Koranen. Fattar inte ICA att det är merparten av oss kvinnor som handlar deras produkter. Vill de göra denna fråga till en ICA bojkott fråga. Är det OK att skicka standardbrev till undrande kunder, hot om polisanmälan. Är det den relationen ni vill ha till era etniska kvinnliga kunder som i alla fall fortfarande står för merparten av era intäkter i Sverige.

  Gillad av 1 person

 • Tekla

  Admin , jag lägger in mitt inlägg under del 2 också och hoppas det är ok, bättre att se det en gång extra än att missa mina matnyttigheter i sakfrågan tänkte jag! 😉

  Så här ligger det till

  * I Sverige måste halalslakten följa svensk djurlagstiftning.

  Den enda likhet ”svensk” halalslakt mot icke svenskt halalslaktat djur är alltså ENDAST att i Sverige måste djuret vara lika bedövat som vid alla andra slaktmetoder.

  * Sverige ligger på 1 plats i världen vad gäller djurskydd.
  * Norge och Island kommer på 2:a och 3:e plats
  * Danmark på 4:e plats
  *sen följer diverse länder som är allt sämre på djurskydd i förhållande till svensk lagstiftning varav Irland är bland de sämsta då de sällan eller aldrig bedövar sina djur vid slakt/halalslakt.

  Man skall då veta att i Danmark har man långt ifrån samma djurskyddsnivå vad gäller bedövningsstyrkan som Sverige har, alltså är glappet mellan Sverige och 4:e platsen Danmark stort.

  ( KÄLLOR WHO samt EU kommissionen )

  Sveriges kommuner ( Dagis, förskola, grundskola, fritids,gymnasie,äldrevård…) samt Sveriges landsting ( sjukvården) massimporterar halalcertifierade livsmedel. Vi skattebetalare står för notan.

  Sveriges restauranger, snabbmatskedjor,livsmedelsbutiker, caféer… massimporterar halalslaktade produkter. Vi nettobetalare står för notan!

  Några är säkert medvetna om att de livsmedel som de massimporterar är halalcertifierat av den enkla anledningen att den religiösa gruppen som kallar sej muslimer kräver halalcertifierad mat. Någon enstaka har säkert inte koll.

  Flertalet av dem har säkerligen inte någon som helst koll på att vi bekostar halalcertifieringskostnaderna och än mindre koll på att dessa avgifter trillar rakt ner i fickan på shariakommittéen.

  Halalcertifieringsavgifterna tillkommer oavsett om djuret är slaktat i Sverige efter svenska djurskyddsregler eller utomlands.

  Halalcertifierade livsmedel är inte bara kött, det är allt som innehåller gelatin från halalslaktade djur, t.ex bakverk, godis, glass…

  Debatten kommer allt som oftast att handla om djurskyddet vilket är gott och väl förståss,men man har ingen koll, alternativt vill inte synliggöra halalcertifieringsavgifterna som trillar in i shariakommittéens kassakista.

  Frågor som vi rimligen borde ställa oss är :

  Vad är sharia ? Vad står sharia för?
  Mer än demokratiförakt och kvinnoförakt.
  Redan här ,när svaret är givet så borde folk bojkotta allt halalcertifierade livsmedel !!! Såvida man inte vill bekosta en våldsideologi !

  Shariakommittéen drar in MILJARDER / år world wide på dessa halalcertifieringar, nästa fråga vi bör ställa oss är:

  Till vad används våra skatte/netto pengar till inom shariakommittéen?

  Den som tänker till en smula inser ganska snart att pengar är makt,men än mer makt är när man styr över livsmedel och dess inkomster.
  Förstår ni vilket ekonomiskt avbräck det skulle bli om alla bojkottade att inhandla halalcertifierade livsmedel?

  Det står ingenstans i koranen att en individ som underordnar sej islam och därmed sharia samt av den anledningen kallas för muslim, måste äta halalcertifierad kost. INGENSTANS ! Likväl kräver man detta- VARFÖR?
  Svar Ekonomisk vinning.

  Absurt att vi som INTE delar trosuppfattningen islam än mindre våldsideologin sharia likväl bekostar vår egen undergång ! DÅRSKAP!

  Källa på att shariakommittéen står bakom halalcertifieringarna:
  Islamguidens halalcertifierings AB

  Några länkar :

  Halalcertifieringsmiljarderna:

  Risken stor att du äter halal-slaktat utan att veta om det :

  Det finns en Facebook grupp som en föräldragrupp nere i Skåne ( kommunen Svedala) startade för några år sedan, det blev rubriker lite varstans.

  PK media, har i vanlig ordning, valt att inte släppa fram denna föräldragrupp ,däremot har de bedrivit agenda genom att bara släppa fram företrädare för halalslakt;men inte ett ord om halalcertifieringsavgifterna såklart.

  Alternativmedia såsom Nima Gholam Ali Pour, Dispatch international, Nya tider,har dock skrivit x antal artiklar om ”halalkommunen Svedala”.

  Det handlade om en föräldragrupp som lämnade in ett medborgarförslag . I korthet handlar det om upphöra med att servera våra skolbarn och våra äldre inom kommunens sjukvård halalcertifierade livsmedel.
  Att välja närproducerat istället för utländskt och då inte bara pga av djurhanteringen utan också ur aspekten att i Sverige får t.ex antibiotika och andra ohälsosamma tillsatser användas i djurfodret medans i importkött är de länderna mindre nogräknade = sämre hälsa över tid-mer cancer osv.

  Den här föräldragruppen la inga aspekter på vad den religiösa gruppen som kallar sej muslimer äter/inte äter utan medborgarförslaget handlade om vad de inte ville att deras barn/anhöriga skulle tvingas äta samt att de inte ville sponsra shariakommittéen med sina skattepengar.

  Sidan blev mycket populär men någon PK idkare lyckades få sidan nedstängd under en period. Sedermera har den kommit igång igen,men FB eller någon företrädare har tokrensat mycket av inläggen samt matnyttiga länkar -detta trots att inget av inläggen stred mot varken FBs policy än mindre gruppreglerna som huvud-admin satt upp!

  Några försökte dra rasistkortet i vanlig ordning men jag tycker nog att gruppens admin höll nivån inom ramarna för vad som är ok att skriva
  Förvisso var det högt i tak men inga personangrepp , hat eller hot var accepterat.

  Hur som helst så är gruppen , i skrivande stund, öppen.
  Vill du bli medlem så se till att följa de gruppregler som gäller.
  Håll dej till sakfrågan, tala inte om vad andra skall tycka, utan alla, oavsett politisk tillhörighet är välkommen enl gruppens regler.
  Håll god ton, allt annat drar ner gruppens anseende och det är inte till nytta för någon,mer än för rabiata individer som inte gillar demokrati, allas lika värde och även de som är ljusskygga då ämnet kan få spridning och det i sin tur kan betyda inkomstbortfall i en annars VÄLDIGT lukrativ business !

  https://www.facebook.com/groups/222490644575302/

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Har för säkerhets skull sagt upp mina ICA försäkringar. Ska ICA bojkottas så ska de det på alla fronter.

  Gilla

 • Peter Andersson

  Är man medlem i asa samfundet äter man inte mat som helgats åt andra religioner, alltså kan man inte äta halalslaktat kött och detta måste då kunna framgå tydligt vid köptillfälle. Så vill man kunna hävda detta på ett bra sätt är en tro likt ass samfundets en bra väg att gå. Jag undrar hur ica ställer sig till detta?

  Gilla

 • Kallle7

  Vackert skrivet, kan inte var kul att jobba på ICA´s kundtjänst och behöva försöka försvara sig mot ren sanning.

  Gilla

 • jr

  Taggad av gårdagens diskussion angående detta så gick jag in hos den lokala ICA-handlaren idag för att slå en lov runt köttdisken och mycket riktigt var det mycket av sortimentet som är halalslaktat, sen är det oklart med en hel del av det importerade köttet hur slakten gått till egentligen.

  Försökte diskutera med handlaren i fråga och påpeka att det är väldigt många kunder som slutat handla hos ICA just för detta. Föreslog honom även att han skulle ha all halalslaktad kött i en kyldisk och allt annat i en annan samt märka dessa tydligt, men det verkade inte falla i god jord.

  Han började svamla om att ICA centralt skulle kunna sätta press på honom, hur det skulle ske förstår jag inte, han upplyser ju sina kunder om varor som han säljer och detta borde ju ICA uppmuntra,inte tvärtom

  Sen att jag inte kommer att handla hos ICA ändå p.g.a vissa infantila uttalanden i samband med förra valet är mitt sätt att visa min ståndpunkt.
  De +/- 100 000 /år vårt hushåll handlar livsmedel för lägger jag med stor glädje hos lokala bönder med gårdsbutiker,samt andra affärer som inte försöker trycka ner sina pk-åsikter och uttalanden ner i halsen på folk.

  Gilla

  • Hanna

   Jättebra! Så här person till person gärna handlare/butikschef är bästa sättet att få fram sina argument och få en diskussion i fall det går!

   Gilla

   • Tomas

    Nja, jag tror att det enda som biter är minskad omsättning. För att det skall ske behöver ni alla öka medvetenheten hos alla som ni träffar. Bekanta som obekanta. / T

    Gilla

 • Lars-G Carlsson

  Hej ! jag har klippt mitt ICA kort . Denna lilla rabatt de har kvittar !!!!

  Gilla

 • Tomas

  Hej Pettersson, Eva Marie och alla läsare!

  Gott Slut
  och
  Gott Nytt år på Er!

  ICA håller på att införa WiFi i sina butiker. Det är ju trevligt.

  Ni som trots allt besöker ICA i sällskap med en Smart Fåne så prova att logga in på deras nätverk.

  Då ni gjort det så prova att besöka sidan Nordfront.se Det har jag gjort i Lund, Eslöv, Landskrona, Trelleborg och någon till.

  Det visar sig att ICA har infört censur. Nämnd sida är blockerad. Det är mindre trevligt. Censur är mot demokrati.

  Jag tycker inte om censur och väljer bort ICA om jag kan. Eva-Maries upplysning gör mig än mer negativ.
  T

  Gilla

 • Tony

  Ica pratar skit, vi har ingen som helst anledning att bocka
  och buga inför en religion som vi inte på något sätt delar
  värderingar med, dom ska inte smyga på oss varor som
  slaktats på ett vidrigt sätt, och för att så inte ska ske borde
  det som är halalslaktat märkas med en tydlig varningstriangel,
  och vill inte Ica det får dom finna sig i att vi väljer bort dem.
  Ät Fläsk!

  Gilla

 • Lars-G Carlsson

  Varför kan ICA ha dessa transporter som bryter mot lagen ? Vänta på svar från ICA M.V.H Lasse

  Gilla

 • Ullabella

  Hej ICA, har just varit ute och handlat till nyårsfesten. Det blev en massa godsaker plus lite annat kul som hattar och konfetti m.m. som åkte ner i korgen. I vanliga fall hade detta troligen inhandlats hos er, men eftersom ni är svenskfientliga och pro-djurplågeri och säljer omärkt religiös mat så valde vi bort er! Vi kommer inte att handla hos er på nytt förrän all mat som innehåller halal TYDLIGT märkts ut så att vi som inte är islamanhängare slipper bidra till terror och följande av koranen. Det ska förstås vara frivilligt! Svenska konsumenter ska ha möjlighet att välja bort djurplågad och religiös mat!
  Tack Eva-Marie för att du uppmärksammat detta!

  Gillad av 2 personer

 • Johan Herrgård

  Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  I Sverige har kurden rätt – inte kunden! halallla mig dit och halalla mig hit. Vi får äta fläskkött för säkerhets skull!

  Gilla

 • Falköga

  Bra! Nu vet vi att det är inte lönt att lägga kraft på att fråga ICAs kundtjänst. Där sitter det robotar som trycker på olika knappar för standardsvar. Någon empati för kunderna finns inte i systemet. Kanske har även robotarna fejkade namn så att ingen person behöver skämmas. Kanske någon från de praktikplatser som Arbetsförmedlingen delar ut gratis.

  Gilla

 • Stefan SH

  Alltså – jag är bedrövad!
  De få gången jag besöker Petterssons blogg så läser jag dubbelt så upprörande och oroande ämnen än jag tidigare gjort.. vad är det som händer?
  Hur kan vårt samhälle går åt det hållet?
  Nu är det ICA som verkar ha marknadsfört halalslaktat kött i smyg.
  McDonalds bara säljer halalkött, oannonserat dock. (visste ni det förresten?)
  Badhusen separeras (diskrimineras), skolorna lika så.
  Moskéer byggs dubbelt så fort som våra kyrkor avvecklas.
  Slöja och hijab tillåts inom fler och flera samhällsområden.
  Vad bli näst?
  Är det verkligen Putin och Shoygu som kommer att behöva skicka sina trupper för att rädda vår fria värld av denna expanderande och aggressiva religionen Islam? Kanske inom ett par år?
  Halva Europa verkar ju vara bedövat och handlingslöst underkastat av denna påträngande expansionen av mångkultur – läs Islam.

  Jag skäms, skräms och känner mig helt maktlös.

  Gillad av 1 person

 • Peter Skoglund

  Bra Eva-Marie. Bra att du för dialogen med ICA i detta ämne.

  Tycker nog att ICA:s kundtjänst, är ute på lite hal IS nu.

  Det låter mest som att det är månandet om ICA kundtjänsts personal, som är det viktiga i denna mejlkonversation.

  ICA:s kundtjänst läser in saker i frågan som inte är aktuella.

  Religiösa varor ska väl om några, vara märkta så att konsumenten kan se det tydligt.

  Skärpning kundtjänsten på ICA……..hälsar en trogen ICA-kund.

  Gilla

 • Tanten

  Säljer Ica halal-bacon?

  Gilla

 • Bajen666

  Aldrig mer ICA..tack för att ni/du fick upp mina ögon gällande detta.

  Gillad av 2 personer

 • Tanten

  Bra av dig Eva-Marie!

  Gillad av 1 person

 • Billy Boy

  @ Grune (Betr din kommentar längst ned)

  Hej!

  I ICA promotar halal, hotar med polis, del 1 …

  … finns många intressanta kommentarer postade (bl a 3 st från mig), vilka belyser bl a vad som är tillåtet respektive förbjudet enligt gällande regelverk och lagar i Sverige angående halal-slakt.

  I stället för att repetera de tidigare postade kommentarerna får du länken nedan till del 1 av Eva-Marie Olssons huvudinlägg i ämnet där alla efterföljande kommentarer kan läsas.

  https://petterssonsblogg.se/2016/12/29/ica-promotar-halal-hotar-med-polis/

  Lycka Till!

  Tillönskar dig Grune och alla övriga skribenter här på eminenta Petterssons blogg ett Gott slut på 2016 och ett Gott Nytt År …

  … förhoppningsvis totalbefriat från halal-”välsignade” produkter av alla tänkbara slag.

  Gillad av 2 personer

 • Pica pica

  Just kyckling är svår att se om den är halalcertifierad eller ej. Stämplarna tenderar att bli mindre och mindre. Om man annonserar med billiga frysta kycklingbröst ska man ta sig en extra noga titt.
  Såg en reklam om detta från en ICA-butik så jag for dit för att köpa på mig ett par påsar. Kände inte igen varumärket så jag lusläste och tyckte mig se ett okänt märke. Tillkallade butikschefen som sa sig inte veta. Jag bad att få kyckling slaktad efter svenska lagar till det utannonserade priset och det gick naturligtvis inte. Den enkla följdfrågan blev då varför? Varför säljer ICA halalslaktad kyckling billigare än svensk?

  Det blev en intressant diskussion runt den frysdisken.

  Gillad av 2 personer

 • svensson

  Bojkotta muslimvurmande ICA med alla sina förmåner för invällarna endast och inte för oss. Det är Allahs lika värde det, det finns andra affärer som inte är riktigt sådana mussebeundrare.

  Gillad av 2 personer

 • Christian

  Jag har för mig att Kronfågel i Kristianstad enbart slaktar med ”halal” hokuspokus, med andra ord, det går inte att köpa fågel därifrån som inte är ”halal”….motiveringen är att underlätta export till arabländer…men jag undrar just hur stor export det rör sig om och om man inte snarare menar export till de muslimskt ockuperade områden inom Sveriges gränser

  Gilla

 • ruben

  Jag håller med, Eva-Marie! Det skall inte läggas in smygskatter för stöd till ideologier man inte alls delar. Den typen av politiskt ställningstagande skall naturligtvis vara tydligt märkt. Plastkassarna för att bära varorna man köper, brukar ha en tydlig märkning att de kostar extra, om man väljer dem för att stödja en viss sportklubb eller dylikt. Dessutom kunde de även kosta på sig, tyckte dom, att vara direkt oförskämda i första svaret. Att de aldrig kan lära sig skilja på vad Koranen säger och den som bara återger och inte håller med vad som står där? Minst en tydlig ursäkt vore på sin plats för första svaret och någon form av ersättning. För mej skulle det nog annars vara sluthandlat på Ica.

  Gillad av 1 person

 • Grune

  Nu frågas om det är tillåtet med ”halalslakt” i Sverige. Om inte så har ICA begått ett brott här, genom att saluföra förbjudet kött i Sverige. Om det däremot är tillåtet så skall det vara tydligt uppmärkt så att inte fler stöder massmord utan att veta det.

  Gilla

  • Ståfräs

   Allt är tillåtet när det gäller vår nya Islamistiska adel, allt annat är djupt rasistiskt. Hur går det för veganerna som levde fan för minkarnas skull, dom verkar gilla halakött eller?

   Gillad av 1 person

  • Regina Säveholm Olsson

   Det beror på om det är riktig Halal eller ”Halal-light”.

   För att uppfylla kraven för ”riktig” Halal så måste djuret vara vid medvetande och får inte bedövas på något sätt, djuret samt slaktredskapen ska välsignas av en Imam och ska vara vänt mot Mekka vid skäktningen (avlivning genom avblodning via halspulsåder, detta är standard för slakt även i Sverige, bultpistol/slaktmask klassas som bedövning, inte avlivning), djur som väntar på avlivning ska hållas så att dom inte kan se dom andra djuren avlivas.

   Riktig Halal är inte tillåtet i Sverige då det inte är tillåtet att slakta utan att bedöva djuret först (genom gas, el eller bultpistol/slaktmask beroende på djurets storlek, el brukar vara det som används för kyckling, för stora djur tex kor så är det bultpistol/slaktmask som gäller).

   Vid ”Halal-light” så välsignas djuren och redskapen av Imam och djuret/maskinen står vänd mot Mekka men dom bedövas först i enlighet med våra slaktregler.

   Därför erkänner inte alla muslimer det svenska Halal köttet.

   Vid tex slakt av kyckling så är enda skillnanden mellan ”Halal” och ”Icke-Halal” hur maskinen står i rummet samt huruvida en Imam läst en bön eller inte, själva avlivningen sker på exakt samma sätt.

   Gilla

   • Swedish psycho

    En muhammedan tror hans manlighet växer då dom halalslaktar fullt ut. Detta genom att det stackars djuret utsöndrar en massa adrenalin vid slaktögonblicket när dom inte är bedövande. Och då ska köttet smaka mycket bättre enligt muhammedanerna.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: