”Många flyktingar förbannar den dag de kom hit”

INVANDRING. Mohammad Jumaa, flykting från Syrien undrar på SVT:s opinionssida om Sverige bryr sig om honom och andra flyktingar. ”Vi gör inget annat än väntar här i Sverige”, skriver han.

Jumaa är själv elektronikingenjör men kan inte göra något annat än att vänta, skriver han. ”Människor behöver arbete och chansen att bygga en ny framtid”, något som Sverige verkar ha glömt bort. ”Varför öppnade ni era dörrar för oss flyktingar, om ni inte kan hjälpa oss att leva ett värdigt och respektfyllt liv?”

-Pettersson undrar också varför Sverige öppnade sina dörrar för “flyktingarna” men jag är övertygad om att det finns arbete för ingenjörer i Syrien. För övrigt är jag förvånad över att SVT aldrig lyckas hitta några analfabeter eller de med väldigt låg utbildning att göra reportage om…

Undrar om Mohammad vet att det finns återvändarbidrag att hämta för dem som återvänder frivilligt. 30.ooo kronor per person eller 75.000 kronor per familj. Så vi kan konstatera att Mohammad ljuger när han påstår att han inte kan påverka situationen…

41 thoughts on “”Många flyktingar förbannar den dag de kom hit”

 1. Det finns också många Svenskar som förbannar att ni flyktingar kommer hit,och vi blir fler och fler för varje dag som går.

 2. Finns bara en lösning: Förbjud våldssekten islam!

  Europa kunde förbjuda motsvarande våldssekt, nazismen.
  Varför då inte förbjuda islam?

  De muslimer som på ett juridiskt korrekt och trovärdigt sätt vill gå ur sekten och bli normala människor ska få stanna kvar i Sverige.
  Resten ska ut!
  Alla muslimer är muslimer – tills de “konverterar” trovärdigt.
  Vi kan inte ha muslimer i vårt fosterland!
  Jag är rädd!

 3. Tänk så många år som miljöpartiet funnits. När de äntligen når maktens boning och regerar landet så förverkligar de inte det som mest gynnar miljön? Denna flytt av människor kan i sig vara den metod som mest av allt ökar miljöpåverkan i modern tid? Mera ropar de – förblindade av att stoppa den värsta fienden de kan komma på – SD? De lyckas inte stoppa folks vakenhet för vad som händer i landet. De lyckas inte heller med att sprida omsorgen om miljön vilken från början var orsaken till partiets bildande. De lyckas däremot att belasta vårt lands resurser på ett sätt som ingen annan gjort i modern tid. Självskadebeteende?
  Så många års kamp och de agerar som om de vore RoundUp?

 4. Jag väntar också. På att de kan återvända hem. Det är många som väntar? Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge?

 5. Ett ännu bättre råd, ha som regel att inte läsa Azylsvenskan 2017,
  ni kommer att må mycket bättre!

 6. Men han behöver inte vänta på bidragen, det rasar pengar över honom utan att göra någon motprestation, förutom att ljuga.
  Så att säga manna från himlen.
  Han har också klart för sig att pengarna kommer från FN, och har inget att göra med Svenska folket.

 7. Idioti är att envisas upprepa det man gör igen och igen trots att man ser att det inte fungerar. Nu har man sedan årtionden öst hundratals miljarder på s.k integration, och totalt misslyckats, och det enda politikerna snackar om är om mer pengar till integration. Problemet är att migranter från länder med islam INTE vill bli integrerade i det svenska samhället så pengarna är totalt bortkastade. Politiker är alltså idioter och dom kommer att fortsätta slösa bort miljarder på folk som inte vill integreras…

 8. Vi är många Pursvenskar som väntar på att detta helvete som under många år drabbat landet snart skall få sitt slut. Jag hoppas att 2017 blir året när vi ser att det vänder. Jag hoppas mycket på att Trump och Putin mfl duktiga politiker kan få världen på rätt köl igen.

  • Kineser å Japps kan dela på sina intresse-
   områden…niggers å araber om sina, vi vitingar
   om resten…varåen sköter sitt, å med frihandel
   mellan områderna…tänk va enkelt allt vore om
   lite logik fanns

 9. å andra sidan borde denne Mohammad vara “jungfruns
  bön” för Moder Svea…men Moder Svea är utpippad, något
  som hennes lakejer helt har missat…ty vår morsa har sedan
  länge häcken fullproppad av impotenta bögar

 10. Jag förbannar dig STEFAN LÖFVEN för att du tar hit dessa människor, du skall brinna i helvtets eviga eldar för vad du gjort med mitt land.

  • Tack Fredrik Toolanen!

   Jag känner precis likadant..

   Det Socialdemokraterna gör under den här mandatperioden kommer Sverige och svenskarna få lida för under lång tid..

  • Instämmer till fullo!
   Vi är en talrik skara som i helig vrede förbannar den självgode nationalnarr som titulerar sig statsminister och vars främsta syfte är att bringa skam, terror och internationellt vanrykte över nationen.
   Dags att ringa ut vad dödsdömt räknar sina dagar, för att knyta an till den nu aktuelle skalden Alfred Tennysons “Nyårsklockan”!
   Man ges dagligen anledning att begå veklagan över det moraliska förfall som blivit Sveriges främsta kännetecken.
   Tack för ordet!
   Andreas.

 11. Och vi är många här som väntar på att Mohammad och
  en stor del av dem som inte har en möjlighet till arbete
  här reser hem till Syrien igen , för där finns hur mycket
  arbete som helst med att bygga upp landet.
  Och vi tänker heller inte tacka er för ert besök, för ni
  har inte visat någon tacksamhet, bara inneburit kostnader
  för oss, en riktig flykting som flytt från krig är tacksam när
  skydd erbjuds, men dom som bara går omkring och gnäller
  om allt är inga flyktingar utan välfärdssnyltare.
  Och sen kan man inte undvika frågan, är inte kriget lika
  jävligt för flickor och kvinnor? Varför är det annars 90%
  unga män som flytt hit??? Och varför flydde man inte till
  närmsta land utan konflikter??

 12. Det strömmade in flyktingar hösten 2016 och alla slags boenden tog slut och man fick desperat leta nya lösningar
  Då tänkte jag ibland att hur ska dessa människor egentligen få det när man tar in fler än man klarar av. Och hur mycket längre ska de redan långa väntetiderna bli.
  Ibland kan man i sin välvilja göra en björntjänst..

  • Men om man helt kravlöst tar emot allt som säger sig
   vara på flykt så behöver man inte vara Einsteins syster
   för att förstå att många som inte borde vara här kommer
   med, precis som om du låter dörren stå på vid gavel när
   höstkyla tränger på, i tron att inte skadedjuren tar sig in?

 13. Vilket dravel.
  Hela debattartikeln på SVT Opinion går ut på att lyfta fram nyanländas intressen så att det får en ännu snabbare väg till arbete, bostad och förmåner.

  I min värld ska dessa välutbildade syrier återvända för att hjälpa till med återuppbyggnaden av hemlandet. Det är där de behövs bäst och inte i Sverige.

 14. Jag väntar också sedan flera år tillbaka på när repatrieringen/deportationen skall ta fart. Inget har hänt hittills.

 15. Den största boven i detta är svenska staten, den svenska överheten, de svenska vänsterkrafterna, det svenska etablissemanget, som fått flykt och flyktingar på hjärnan, som bara vill hjälpa men inte inser hur fel det kan bli.
  Konceptet med att få hit fler människor fungerade hyfsat när det fanns arbeten och bostäder men trots det har bara antalet sk utanförskapsområden bara vuxit. Fattar man inte att något är fel då? Receptet fungerar inte. Samma medicin om och om igen och patienten blir bara sjukare!!!! Till slut dör patienten, i Sveriges fall blir det väl ett inbördeskrig som sliter isär landet.
  En vanlig anställd som hela tiden gör samma fel och där resultatet är “paj”, får till slut sparken men politikerna sitter kvar!!!
  Ursäkten “Jamen jag ville så väl” medan vi andra ser att det går åt helvete.

 16. Nån så på regimradion i Sverige att hundar o migranter är skotträdda.
  Årliga debatten om fyrverkerier är igång och jag tillhör skaran som anser det är tradition att smälla trots en enorm djur kärlek.
  Hör och har sett hur “skotträdda” så kallade “flyktingar” är som medvetet siktar raketer på folk och djur.
  Ämnet i fråga är att jag aldrig mött någon som flytt för sitt liv trots att jag möter dessa parasiter varända Dag utom helger. Dessa borde ju vara livrädda!
  Angående smällandet borde föräldrar lära sina barn hänsyn och ansvar för sitt beteende och samtidigt ha kul. Det lärde min far mig.
  Men avlar man tattarmuslimer för bidragens skull kan man inte få fungerande individer.

 17. Sverige behöver en bättre utvandringspolitik.

  Dessutom kan det vara på det sättet att svensk byråkrati kan vara värst i hela världen…

 18. saxat ur tidningen —-

  – Vi måste snart lämna lägenheten som vi hyr i andra hand. Det känns förfärligt. Mina barn går i skolan och DE BEHÖVER ett hem. Det verkar HELT OMÖJLIGT att få ett förstahandskontrakt trots att min man har jobb. Jag vill inte berätta för våra vänner och släktingar i hemlandet hur vi har det. Ibland vill jag bara skrika högt, säger en nyanländ kvinna.

  Varför väljer man att stanna i Malmö trots att det verkar så omöjligt att hitta en bostad? När vi ställt frågan till nyanlända verkar MÅNGA INTE HA FUNDERAT ÖVER FRÅGAN. De svarar ofta att de hamnade i Malmö för att de hört om staden och att DE INTE TÄNKER PÅ ANDRA ALTERNATIV när de väl är på plats och barnen fått plats i skola.

  Familjen vill inte att vi skriver vad de heter, men föräldrarna berättar att de är från Syrien och att MAMMAN OCH BARNEN PRECIS KOMMIT FRÅN FLYGPLATSEN för att återförenas med pappan som fått uppehållstillstånd. Nu har de fått löfte från socialtjänsten om att tillbringa natten på ett hotellrum i Eslöv.

  —–
  Fy fan så jävla bra, ta hit fucking stora familjen och sen skrik och skäll på svenska staten för att det inte står en stor fin ansenligt möblerad lägenhet och väntar på dem…..

  Läs hela artikelen i Sydis, men tag några stadiga först, för den här jävla smörjan kräver minsju en stiff drink. Eller två.

  OCH HUR FAAAAN TROR NI ATT SVENSKARNA HAR DET?
  ———————————————————————–

  http://www.sydsvenskan.se/2016-12-26/malmos-nya-hemlosa-ar-flyktingar

  • Jag har inte förstått det där? Reglerna skulle bli hårdare gällande anhöriginvandring, men i verkligheten verkar detta inte göras? För var det inte så att man skulle ha försörjning som täcker för dom anhöriga och boende för alla klart innan anhöriga skulle få komma?

   Har en man med syster som nu fått hit resterande familj på tre personer. Inga pengar, inget boende. Så det får ju vi betala för. Undrar också om resan hit bekostas av oss eller dom anhöriga själva? Ja! Sedan har den där mannen med syster också en bror här. Men han hade jag först inte hört talas om, tydligen har denna bror varit ‘ensamkommande’ fast han inte varit det. Systern måste ha det jätteskoj, får inte göra något. Detta framkom under samtal med mannen. Inte skola, inte jobba. Kul. Jättekul. Och nej, detta är inget påhittat. Vet en del, mer än mannen berättat då jag känner en som känner en som arbetar med att hjälpa denna familj. Lögner om arbete, inkomst, aggressivitet under möten med diverse hyresbolag- det är våran rätt!

   Fått svårt att känna mig avslappnad eller naturlig runt mannen nu eftersom jag vet att han inte är så trevlig egentligen. Sorry, för mitt bladdrande men vore upplysande med svar på dom frågor jag hade.

 19. Om man är en elektronikingenjör, varför ska man då “fly” ända till Sverige????? eller överhuvudtaget ????? när man kan “fly” till ett grannland eller till en annan del av Syrien. Det hela framstår mera och mera som en dårarnas parodi !!!!

  • Dessutom är man inte en “elektronikingenjör” bara för att man lyckats byta det bakre glaset på en smartphone..

  • Bland världens rikaste länder ligger runt syrien, Saudiarabien bla samma folk samma religion men dom vill inte hjälpa sina olycks bröder.det enda biståndspengar dom hjälpt till med är till byggandet av en moskee i Umeå.Det finns en muslimsk hjälporganisat som heter röd halvmåne, denna organisation betalas av rödakorset dom har muslimsk personal och en muslimsk symbol i sin logga bara för att muslimerna inte ska känna sig hjälpta av otrogna hundar dvs kristna.Dessa människor pissar och spottar oss i ansiktet i alla lägen, men vad fan är det inte 87% av Sveriges befolkning förstår? Är det extrem feghet eller bara viljan att vara en god åsna.

 20. Hur mycket jag än är mot massinvandringen håller jag med Mohammad Jumaa. De borde göra mer än att bara vänta. Samhället borde ge dem en vettig sysellsättning som tex kan vara plocka skräp i naturen några timmar om dagen så de kan känna att de gör något för landet som kommer betala deras uppehälle. Jag skulle också rekommendera staten att ge alla nyanlända en kurs i svensk lagstiftning och värderingar. Det finns mycket mer vi kan göra men detta är en början att minska deras tristess.

  • Hade detta varit ett vettigt västeuropeiskt land så skulle två svenskar dömas för folkrättsbrott(försök att utrota en folkgrupp,svenskar)och det är Reinfelht och Löven.

  • Men “vi” kallas “rasister” när vi skriker ut VÅR ilska över konsekvenserna av denna ohyggliga invandring av otacksamma krävande och resursslukande individer som vill implantera sin kultur på vår mark. Det sista, what the heck, men det ska väl för fan inte gå ut över VÅR?? Skäms för att du firar jul, inget fläsk i skolan, pekpinnarna viner kors och tvärs och KRAVEN på förbud av vår egen kultur??

   Jag trodde inte man kunde må så jävla dåligt av att komma tillbaka till Sverige efter fyra månader i exil.

Kommentera