Husby centrum stängs i protest mot invandrarvåldet – handlarna vill att samhället tar tillbaka centrumet

INVANDRARVÅLD. Handlarna i Husby centrum kommer att stänga sina butiker i protest mot kriminaliteten. Idag träffas näringsidkarna för att bestämma hur länge de ska hålla centrum stängt. – Vi vill att poliser och politiker tar tillbaka centrumet och skyddar sina medborgare och näringslivet, säger Salam Kurda, butiksägare.

mitti_husby
Handlarna i Husby centrum kommer på fredag mellan 13-18 att hålla alla butiker stängda i protest. Det är den senaste tidens upptrappning av inbrott, skadegörelse och nu senast två smash and grab-kupper inom loppet av ett dygn som gjort att företagarna fått nog.

Natten mot måndagen utsattes Salam Kurdas livsmedelsbutik för en av kupperna då en skåpbil kördes rakt in i fasaden. Natten efter hände det igen då grannbutiken utsattes.

– Vi utsätts ständigt för inbrott. Svaret vi får av polisen är att de inte har resurser och att det inte är högprioriterat område. Vi känner oss övergivna. Vi kan inte fortsätta att driva näringsliv i området. Det är oerhört tråkigt, säger Salam Kurda.

Han har varit verksam i 30 år i området och är ordförande i Husby företagsföreningen, där cirka 25 företagare ingår.

Enligt Salam Kurda, kommer även vårdcentralen, tandläkaren och apoteket som finns i centrum, hålla stängt.

Fastighetsägaren Svenska bostäder har också blivit inbjuden till mötet. Tanken var att butiksägare, fastighetsägare och poliser skulle träffas i januari och diskutera situationen.

– Men vi har diskuterat med polis och fastighetsägare under en längre period. Men vi måste göra något nu vi, vi kan inte vänta tills någon kanske dör, säger Salam Kurda

Läs mer…

-Pettersson undrar vad Salam Kurda menar “vi kan inte vänta tills någon dör” när personer mördas regelbundet i förorterna…

Om Husby på bloggen

22 thoughts on “Husby centrum stängs i protest mot invandrarvåldet – handlarna vill att samhället tar tillbaka centrumet

 1. Hela Sverige borde stängas i protest mot våldshandlingarna, stölderna, våldtäkterna, rånen och bränderna. Det som för fulla krafter pågår innanför dessa talrika utanförskapsområden och som förr eller senare kommer att leda till allmänt undantagstillstånd, sprider sig som en löpeld över hela vår invaderade nation.
  Det enda motstånd makthavarna tycks benägna att förevisa allmänheten, är den verbala eldgivningen mot oppositionen. Landet skövlas och nationalnarren Löfvén et consortes lägger hela sin kraft på desinformation och så kallad högerextremism, för att mana den politiskt oinitierade delen av befolkningen att iaktta vaksamhet mot en konstruerad och icke befintlig fiende.
  Det multikulturella ok som kastats över våra axlar är det största övergreppet mot medborgarna i modern tid och det är nu hög tid för samtliga ansvarskännande realister att inse vidden av statens brott mot nationen!
  Andreas.

 2. Ernman, Schyffert o Betner är skitförbannade för dom älskar sitt Husby centrum “som en levande oas” för att umgås med sina muslimska bröder och tolererar inte att dom stänger 1 min. AFA, EXPO o alla andra kommunister kommer anordna fackeltåg mot denna djupt rasistiska handling, Dror lirar sax, slut upp arbetare!. ( Ligger SD bakom detta?)

 3. Det kostar att ligga på topp för SOCIALDEMOKRATERNA och vara världens första “feministiska” regering och HUMANITÄR SUPERSTORMAKT som Åsa Romson (MP) sa gråtandes när gränskontrollerna infördes….
  Det lär bli värre på alla sätt nu tillkommer 100,000 tals muslimer/araber som vi INTE vet ett skit om förutom somalierna i Husby…

  • Detta skitfolk lär S+MP aldrig kunna integrera och de borde de fattat för länge sedan men IQ är låg och HUMANITÄR vill man vara men det är folket som får ÖPPNA plånboken och betala skiten när våra egna pensionärer svälter….

 4. Det finns även stöd i lagen för att ge poliser som åker till gettona mer muskler.

  RF 12:e kapitlet 9§ 2:a stycket “Om det finns synnerliga skäl, får regeringen besluta att vidare åtgärder för att utreda eller lagföra en brottslig gärning inte ska vidtas. Lag (2010:1408).”

 5. De politiker som har makten idag men även tidigare har bevisat att de är oförmögna att styra landet. Vad Sverige behöver är makthavare som pekar med hel hand och talar klarspråk. Jag ser i dagsläget inga sådana inom landets gränser.

 6. Mångkulturen visar sitt fula tryne än en gäng. Men svenssons dom lobotomerade fårskallarna tycker att Zlatan.pizza.kebab uppväger alla raskravaller i förorten för- bara inte min dotter blir våldtagen och får halsen avskuren så tycker jag mångkulturen är ganska myyysssig.

 7. Vem som helst kan kontrollera dessa butiker omsättning på webbaserade kreditupplysningsföretag. Många företag har en väldigt låg omsättning, undrar hur dom överlever?

 8. Ja, vilket babbegetto!! Hörde på en nyhetssändning på Youtube att affärsinnehavare i Invandrargettona ibland förvägras att teckna försäkringar eftersom riskerna för skadegörelse, mordbrand, inbrott och stölder är för stora. När får vi höra om det i Censur- och propagandamedia!!!

  • Nej, i dessa media är allt gullegull och jättebra och NN har lärt sig två ord på svenska och skall börja på sin första praktikplats och är så hoppfull inför framtiden. Reportaget görs med en kvinnlig journalist med en svenska som låter som Mona Sahlins, långsam, allt uttalat ordentligt och mästrande, som om man talade med och till ett obegåvat barn(= lyssnarna). Den stackars invandraren vet inte att han/hon kuppats av politiska krafter med en agenda personen ifråga inte kunde föreställa sig.
   Invandrarna/flyktingarna är lurade och oss i den vanliga befolkningen försöker man lura hela tiden.

   • Undra hur många Svenskar med skyhögt högre kompetens som nekats samma anställning/praktik!!??

 9. Kling och Klang i Halmstad klappar sig själva på axeln och skryter med hur duktiga dom är!

  http://www.hallandsposten.se/nyheter/halmstad/kraftig-%C3%B6kning-av-uppklarade-brott-1.4070381

  Lätt att få upp statistiken, när man skickar ut all personal till E6:an och stoppar bil efter bil som kör två kilometer för fort!

  http://www.hallandsposten.se/nyheter/halland/polisen-ska-pressa-ned-hastigheten-p%C3%A5-v%C3%A4garna-1.3896518

  Tydligen är det mer trafiksäkert att hela tiden stirra på hastighetsmätaren, än att titta på vägen!

 10. Låt Husbyborna själva rensa upp i det träsk dom sitter i. Det är deras barn som gör livet till ett helvete för de boende. Samla Er och släng ut packet.

 11. 87:orna satt och lipade framför TV:n och öppnade sina hjärtan. Nu ser vi resultatet:

  Skottlossning och mord på gator och torg!

 12. Detta konfirmerar bara att buset redan har vunnit, något som politikerna och PK-maffian inte ens vill låtsas om.

  Det kommer inte bli bättre i framtiden, snarare tvärtom när alla smågangsters.. f’låt: “berikare” kommer att öka i antal.

  Polisen kommer istället att koncentrera sig på att kolla skyltar på trottoarer, titta på körkort och andra “prioriterade uppgifter”, allt för att inte stöta sig med “berikarna”….

 13. Hur kan det komma sig att det blir upplopp i stadsdelar där det bor många mkt mörkhyade efter det att polisen gjort en insatts? Som lite mer blekansikte tycker jag i alla fall att det är bra att myndigheterna reagerar mot brottsligheten. Vi närmar oss årsskiftet -16/17 och S kommer känna sig tvingade att avsätta Dan E, inte p.g.a. att polisorganisationen krackelerar utan folkopinionen, det säger inte så lite om S. Från ord till organisation http://www.facebook.com/GustavWasasfolk

Kommentera