En man som håller på traditionerna

GOTT OCH BLANDAT. Edward Blom – Nu lagar vi julen. Den gode Edward äter bättre än han sjunger. Skål…Tradition är ett latinskt ord i betydelsen ”överlämnande” och det som lämnas vidare är det kulturella och sociala arvet till nästa generation. Hit räknas förutom invanda seder och bruk, olika synsätt, språk och värderingar. Julen har liksom valborgsmässoafton en fornnordisk bakgrund, som modifierats och blandats upp med kristendom och helgonkult.

5 thoughts on “En man som håller på traditionerna

  1. Jag tycker att PK är väldigt intresserad av vad vi äter. Har de inte lagt sig i för mycket redan. Jag tänker inte äta några friterade insekter. Det skall vara kött på tallriken!

    • Jag kommer t ex att ha rökt ål på julbordet. De finns att köpa hemmavid hos korrekt handlare. Bara för att reta de lobbygrupper som lever på att skrämmas. Tidigare skulle vi skicka pengar för att rädda sälar, tigrar, apor och nu är det ålar och giraffer. Allt för att göda lobbybossarna.

      Det är inte förbjudet att fånga och att äta ål i Sverige. Det har vår i demokratisk ordning tillsatta regering reglerat hur det ska gå till. Men fega matkedjor som ICA, COOP m fl och restauranger törs inte gå emot lobbyisterna som har gehör i media. Vem fan är det som regerar Sverige????

  2. asatemplet – Asatemplet är en folkbildningsblogg om nordisk kultur och tro. Den forna nordiska tron ("asatron", den forna seden) tillhör oss - det nordiska folket. Till skillnad från nyare religioner så är den inte påtvingad utan den är spunnen ur vår folksjäl. Andra ämnen kan eventuellt dyka upp.
    asatemplet skriver:

    Detta går tvärt emot pk-elitens anda, borde de inte tycka att Blom är trångsynt?

KommenteraAvbryt svar