Familj tvingas betala dotterns mördare

BROTTSLIGHET. Ida Johansson, 21, mördades av Kristoffer Andersson i ett joggingspår i Upplands Väsby förra året. Hennes anhöriga har överklagat skadeståndsdelen men får nu avslag av hovrätten. Och måste därmed betala mördaren Kristoffer Anderssons rättegångskostnader på 8 300 kronor. – Vi upplever det som väldigt kränkande. Det är som att vi går miste om en del av upprättelsen, säger Idas pappa Östen Johansson.

På kvällen den 5 augusti förra året tränade Ida Johansson, 21, i ett joggingspår i Upplands Väsby då hon överfölls och dödades. Den då 19-årige Kristoffer Andersson dömdes i februari vid Attunda tingsrätt för mord och brott mot griftefriden. Straffet blev rättspsykiatrisk vård.

Schablonbeloppet för skadestånd vid uppsåtlig dödande är 50 000 kronor. Tingsrätten skrev i domen att ”eftersom målsägandena har fått detta belopp via sin försäkring kan någon ytterligare ersättning inte utgå”. Delen om skadeståndet överklagades till hovrätten som nu går på tingsrättens linje.

-Pettersson undrar varför mördaren slipper skadestånd på grund av familjen hade en hemförsäkring? Om man nu ska döda någon ska man fråga om de är försäkrade så blir straffet lägre!!!

För övrigt är beloppet häpnadsväckande lågt. Det är ju lägre än vad muslimer brukar få när de vägrar ta en kvinna i hand!!!

Karolinska Institutet fällda för diskriminering för att de håller sig till fastställda hygienrutiner och klädregler. Muslimsk tandläkarstudent får 60 000 kr…

Läs mer…

Den mördade Ida Johansson
Den mördade Ida Johansson

 

10 thoughts on “Familj tvingas betala dotterns mördare

  1. Man häpnar över hur illa detta rättssamhälle fungerar.. Detta är en följd av brottsmålet, bör inte bli ett civilmål. Och för er naiva – svensk lag gäller inte för alla. Det finns ett antal särlagar som blir uppenbara om man lyfter på nästan. Ta bara en sådan sak som att en svensk inte kan bli kränkt.

  2. Det här var ett civilmål som föräldrarna valt att använda sig av och då finns alltid risken att om man förlorar får man alltid stå för motpartens rättegångskostnader.
    Däremot verkar det här med hemförsäkringen mycket märkligt, det har väl de flesta aldrig hört talas om.

    Därifrån fick de 50.000 vardera.

      • Sån tur att du är här och sprider glädje under anonymt, fånigt namn där du passar på att häva ur dig din dynga.. Själv har jag aldrig använt vare sig ordet rasist eller nazist.
        Om du tror att Sveriges alla domare bestämt sig för att döma flyktingar, muslimer och ensamkommande annorlunda än svenskar tror du fel. Hur många gånger det än har upprepats.

      • Ni vet väl att Mia alltid tar detta lands politik
        i försvar, trots att landet visar upp det ena
        sjukdomstillståndet efter det andra, så även
        rättsväsendet.

    • Lagboken för muslimer heter koranen.

      Det var väl muslimer i rätten och en imam som domare.
      ”Otrogna” ska ju dödas enligt koranen.

      Alla muslimer är muslimer!
      Jag är rädd!
      Är du?

KommenteraAvbryt svar