SD:s julbord avbokas – ett klart brott mot diskrimineringslagen

DEMOKRATI. Sverigedemokraterna i Värmland är inte välkomna att äta julbord på Golfkrogen i Kil. En vecka efter bokningen ändrade sig restaurangen, rapporterar SVT Nyheter Värmland.

julskinka

– Jag var orolig att ett julbord för SD skulle resultera i avbokningar likt det som hände för Grand Hotel i Stockholm i början av november och Runar Filper hade förståelse för mitt resonemang, säger Karin Sohl, som driver Golfkrogen. SD:s distriktsordförande Runar Filper säger att han tycker att det är tråkigt att företaget ”faller för tryck och hotelser”.

På måndagen skickade Sverigedemokraternas distriktsstyrelse ut ett pressmeddelande om att partiets julbord hade avbokats. Anledningen till avbokningen skulle vara att restaurangägaren var rädd för vilka reaktioner de skulle få om partiet fick ha sitt julbord där.

I pressmeddelandet skriver distriktsordföranden att avbokningen ”liknar förföljelsen av folkgrupper under andra världskriget eller den apartheidpolitik som fördes i Sydafrika”. – På den tiden var det rasförtryck men här handlar det om åsiktsförtryck, säger Runar Filper.

-Pettersson tycker att Filper överdriver lite när han jämför med andra världskrigets judeförföljelser och Sydafrikas apartheidpolitik men helt klart har han lite rätt.

Jag ser i Värmlands Folkblad att Per Franke i en ledare försvarar restaurangägaren med ”Alla partier, organisationer och företag avgör själva vilka de ska samarbeta med. Det är ingen mänsklig rättighet att boka julbord eller köpa annonsplats var som helst”

Där är Per Franke och VF ute på djupt vatten. Tänk er en restaurangägare som nekade muslimer att äta för att han inte sympatiserade med åsikterna som står i koranen, då hade det blivit ett jävla liv om allas lika värde. Men troligen menar Per Franke att alla är lika mycket värda utom Sverigedemokrater.

I lagen står dessutom om ”Direkt diskriminering” är när någon missgynnas genom att behandlas sämre än någon annan i en jämförbar situation.

Exempel på missgynnande är att någon inte blir kallad till intervju för ett jobb, inte får gå en utbildning, inte får handla i en affär, inte blir insläppt på en restaurang, inte får hyra en bil eller en bostad.

För att det ska handla om direkt diskriminering måste någon ha blivit sämre behandlad än någon annan i en jämförbar situation. Det innebär att den som anser sig har blivit diskriminerad ska jämföras med någon annan som befinner sig i en liknande situation.

Som Pettersson tolkar det så diskrimineras Sverigedemokraterna om restaurangen låter de andra politiska partierna boka julbord.

Golfkrogen i Kil verkar ha stängt sin Facebook, konstigt…

13 thoughts on “SD:s julbord avbokas – ett klart brott mot diskrimineringslagen

  1. Det här är ju ruskigt likt enparti- diktaturstaters agerande! Det måste göras en anmälan på detta så att det skapas ett prejudikat i högsta domstolen!! Om det inte händer något så är det ok att diskriminera vilken förening, vilket parti eller vilken sammanslutning eller folkkgrupp som helst!!!!
    Sprid info om denna händelse till så många vänner, släkt och bekanta som möjligt!!!! Då kanske sådana här PK-inrättningar konkar!!
    Och framför allt STÖDRÖSTA, MISSNÖJESRÖSTA OCH RÖSTA PÅ SD!!!!!

  2. Dags att SD folket börjar spela mer golf – så det svider lite extra hos Golfklubben. Det är ändå den största sporten efter fotbollen. Det fins 500.000 golfare i Sverige och branschen jobbat i motvind.

  3. Heder åt distriktsordförande Runar Filper som frankt deklarerar vad han anser om den senaste landsplågan, nämligen modenycken att ta offentligt avstånd från Sverigedemokraterna. Värmlands Folkblads Franke avstår minsann inte ifrån att komma stickande med sin förnumstigt didaktiska pekpinne för att erinra oss SD-anhängare och medlemmar om vad som INTE räknas som mänskliga rättigheter.

    Ponera vad som skett såvida ovan nämnda restaurang hade refuserat ett sällskap bestående av terrortillbedjande koranslavar! Då hade dessa med all sannolikhet rusat hals över huvud till Diskrimineringsombudsmannen, denna nationsföraktande institution, för att kräva ekonomisk kompensation för den kränkning de utsatts för. Att ett bordssällskap bestående av ärligt och rekorderligt folk som värnar om Sverige och dess upprättelse avvisas, räknas uppenbarligen inte som en insult av det folkfientliga etablissemanget.
    Hoppas den gelétomte som driver ovan nämnda golfservering känner sig riktigt kulturfascistiskt duktig nu!
    Andreas.

  4. Kommer apropå det helt ”osökt” in på frågan: Har det inte varit väldigt tyst i MSM och PS om vilka som kommer på Nobelfesten, var de ska bo, vilken värdegrund de har, har de uteslutit några pga av fel densamma mm?
    Det är ju inte så många dagar kvar…

  5. Får man om man sympatiserar med SD lov att handla mat på
    Ica, eller ska dom också börja med dessa luspudel fasoner?
    Om tanten på det matstället får Byxångest över vad
    vänsterpatrasket ska ta sig till, tycker jag att hon kan
    annonsera om att hennes matställe inte är till för alla människor,
    här gäller inte alla människors lika värde?? Fan vilken ynklig
    individ? Skriv upp namnet på det matstället, och undvik det!

  6. PK-folket och mussarna ska inte förstöra ytterligare en jul, med våra fina traditioner och vackra, stämningfulla städer och byar.

  7. Restaurangen på Kils golfklubb borde tappa 25 – 30% av sina besökare efter detta. Alla med någon form av intresse för Sverige och vår grundlagsskyddade yttrandefrihet borde bojkotta dem för gott.

    • Håller fullständigt med Ulf. Nu råkar det vara att de som protesterar är vänsterpatrask och när fan spelar dessa golf. Jag tycker att alla SD:are som spelar golf i Kil snarast lämnar klubben. Jag är i alla fall övertygad att inte fyller det på med medlemmar från vänstern. Skulle detta hända in min GK så lämnar jag omgående och säkert många med mig. LÄMNA KLUBBEN

KommenteraAvbryt svar