Från Danmark till Sverige

Om ni förut funderat över varför människor från hela världen söker sig just till Sverige, ska ni läsa det här.

De kallas kärleksflyktingar som kommit till Sverige för att leva med sina partners, men de kommer inte från Syrien, Somalia eller Afghanistan, utan från Danmark.

Det talas om tusentals danska medborgare som flyttat över sundet för att kunna leva med sina utländska partners.

En av kvinnorna i reportaget berättar att hon levde ensam i nitton år tillsammans med sina två barn. När hon tröttnade på ensamheten sökte hon sig till nätet och dess uppsjö av datingsajter. Hon fann en ny kärlekspartner i en man från Nigeria. Kvinnan i fråga hade inte jobbat på flera år p.g.a. en skada hon ådragit sig och tillhör därför gruppen låginkomsttagare. Hennes argument säger nog mer än vad hon och GP:s reporter förstår. Den danska kvinnan var uppriktig med sin situation i datingannonsen och ville inte att någon skulle ta henne för pengarnas eller utseendets skull. Hade journalisten gjort sitt jobb, hade hon frågat om det låg ekonomiska intressen från hennes sida bakom. En ny partner, i detta fallet förmögen, kan givetvis öppna upp nya möjligheter. Dessutom borde kanske reportern frågat om förhållandet kan ha andra orsaker, som exempelvis ett bra sätt för den nyfunna kärleken att få uppehållstillstånd i det bidragsparadiset Sverige?

Årligen flyttar 500 danskar till Sverige för att kunna förenas med sina nya partners. Förstår ni nu varför somalier, afghaner, syrier, irakier, eritreaner m.fl. reser hundratals mil genom land efter land för att så småningom hamna i Sverige, det land som bemöter människor på ett mer generöst sätt än några andra?

Nu får vi se om också danska medborgare får det svårare att återförenas i Sverige när de stramare reglerna börjar gälla.

GP

 

5 thoughts on “Från Danmark till Sverige

  1. Detta har pågått i många år. Träffat några där kvinnan arbetat i Danmark och pendlat medans mörkhyade inte gör något. Uppbär bidrag i Malmö.

    • Vilken vit kvinna i sina sunda vätskor vill para sig med en kacklande aphanne från Afrika ? Ensamhet eller/och fattigdom är inga solida argument. Pffff !!

      • @Mimi, du fick en tumme ned. Skälet kan vara bortsett från försörjning det du inte har. Något som för övrigt präglar många feminister, när de inte får gilla blåögda.

KommenteraAvbryt svar