Stäng

Geert Wilders Slutliga Uttalande Rättegången mot Honom

av Geert Wilders  •  26 november, 2016

Herr talman, ledamöter av domstolen,

När jag bestämde mig för att tala till er här idag, genom ett slutligt uttalande i denna rättegång mot yttrandefriheten, reagerade många med att säga till mig att det skulle vara lönlöst. Att ni, domstolen, redan har bestämt domen sedan en tid tillbaka. Att allt pekar på att ni redan har dömt mig. Och kanske är det sant. Hursomhelst, nu är jag här. För jag ger aldrig upp. Och jag har ett meddelande till er och till Nederländerna.

Under flera århundraden har Nederländerna varit en symbol för frihet.

När man talar om Nederländerna nämner man frihet. Och detta är även sant, kanske särskilt för de som har en annan åsikt än etablissemanget; oppositionen. Och vår viktigaste frihet är yttrandefriheten.

Vi, holländarna, säger vad som ligger oss varmt om hjärtat. Och det är precis detta som gör vårt land framstående. Yttrandefriheten är vår stolthet.

Och detta, just detta, står på spel här idag.

Läs vidare

gatestone_geert

6 reaktioner på “Geert Wilders Slutliga Uttalande Rättegången mot Honom

  1. Geert Wilders – kanske Europas främsta ledare, en man som ser klart på islamiseringen av vår del av världen, en MODIG man precis som Orban i Ungern….EU:s befolkningar har mycket att tacka Geert Wilders för och borde visa de politiskt korrekta ”socialisterna” det förakt de förtjänar! Tragiskt att Geert W tvingas ha livvaktsskydd dygnet runt precis som konstnären Lars Wilks men det är här striden börjar för vårt Europa byggt på kristendomen, judendomen, humanismen, demokrati….Fortsättningen bestämmer vi och det första vi måste göra upp med är människans sämsta egenskap: politisk korrekthet!!!

    1. @f.d.s.., Ricke det var din bästa kommentar någonsin. Det Geert W säger är ett mästerverk i retorik. Inte bara som ett försvarstal utan en anklagan mot politisk korrekthet.

      Undrar hur många som läser Gatestoneav våra riksdagsmän och övriga PK-are (Du kan prenumrera på gratis mejlutskick). Gör Maria Abrahamsson det? Hon som var så talför innan hon fick sin plats. Nu är hon tyst som en mus.

  2. Hvor har han ret ! Denne mand bør vi følge med stor opmærksomhed. Han er ikke bange for at sige meningen som de fleste kan tilslutte sig. Selv i
    Danmark er der heller ikke mere talefrihed og ytringsfrihed. Nu bliver folk straffet

Kommentera

%d bloggare gillar detta: