Stäng

MS-sjuk man misstänks ha lurat till sig 14 miljoner

INVANDRARBROTT. En 44-årig man åtalas tillsammans med sin fru och mamma för grovt bidragsbrott. De åtalade misstänks för att ha överdrivit mannens MS-sjukdom och på det viset lurat till sig 14 miljoner kronor av Försäkringskassan i assistansersättning.

Det misstänkta fusket uppdagades via en spaningsfilm som visade att mannen, som sade sig varken kunna äta, stå eller gå, utan större problem kunde shoppa på ett byggvaruhus. På mannens egna bilder ses han hålla i både ölglas och tennisracket utan hjälp någon hjälp, och mannen ska dessutom ha semestrat i Turkiet utan att boka ett handikappanpassat hotellrum.

Enligt Försäkringskassans utredning från 2011 måste mannen matas, kunde bara dricka med sugrör och någon måste hälla upp i glaset. Han behövde hjälp med att sätta på tv:n och byta kanal, kunde inte hantera ett larm och måste alltid ha tillsyn.

Enligt åtalet misstänks mannen och hustrun sammanlagt ha lurat till sig 10 447 817 kronor i felaktiga ersättningar från augusti 2007 till 31 juli 2015, genom att kraftigt överdriva mannens sjukdom och hjälpbehov.
Mannens mamma har genom att lämna oriktiga uppgifter felaktigt fått 3 470 533 kronor i ersättning mellan den 1 januari 2009 till 31 juli 2015. Försäkringskassan vill ha tillbaka totalt 13 918 350 kronor. Enligt åtalet förnekar de tre åtalade brott.

-Pettersson noterar att mannen har ett namn som visar att han hör hemma på Balkan i före detta Jugoslavien men att han av någon anledning är svensk medborgare men det nämner inte MSM…

Häktesvakten har vittnat om att mannen under tiden i häktet klarat sin personliga hygien, på- och avklädning och att äta själv. Två läkarutlåtanden, om mannens sjukdom, konstaterar att mannen inte har de funktionsnedsättningar han hävdat.

Så varför är inte läkaren som skrivit sjukintygen medåtalad?

12 reaktioner på “MS-sjuk man misstänks ha lurat till sig 14 miljoner

  1. En kvinna dog på en toalett för att försäkringskassan tog bort hennes personliga assistent. Försäkringskassan beklagar sig över att de hade gjort en felbedömning. Vissa får hur mycket dom bidrag som helst, medan andra får plikta med sitt liv.

  2. Detta er bara toppen av isberget. Jag har sjelv diagnostiserat simulering pa en patient som kostat 4,5 miljoner per ar under 7 ar. Patienten, en rom, klagade och fick annan lakare och fick fortsatt bidrag. Svensk lakarkar er ett stort skamt, liksom journalisterna.

  3. Det är sådana jävla kräk som ser till att Försäkringskassan nekar svårt sjuka barn rätt till assistent. Bl.a. Var det Assyrier och Syrier i Södertälje som bluffade med assistentstöd, varför fick de asen hårda straff och media skulle tala om att det var invandrare som stod bakom fusket,men nej media mörkar

  4. Införa 25 år karenstid till välfärdssystemen så skyddar vi både välfärdssystemen och eventuella nyanlända mot fuskbeskyllningar?

  5. Vidrigt om det rör sig om fusk. MS är en sjukdom som kan variera kraftigt dvs uppträda i skov. Mellan dessa kan den drabbade bli delvis eller t o m helt återställd! Enl 1177. Dock blir de flesta med tiden sämre och sämre även mellan skoven. Det kan vara en av orsakerna till att inte läkaren är åtalad. Så det här kan vara ett svårare fall att bevisa än man tror.
    Men hoppas att de döms strängt om de uppträtt bedrägligt. De ska ju meddela försäkringskassan om tillståndet förbättras.

  6. Besynnerligt att detta fall överhuvudtaget nått ett åtal, då det rör sig om en icke infödd person. Hur många sådana exempel finns det inom landets hank och stör? Sverige blöder och de parasitära blodiglarna suger sig fast på den ruttnande samhällskroppen. Kallbranden sprider sig i dess organ och extremiteter. 14 miljoner, mina damer och herrar, 14 miljoner som gått till spillo via ännu en arbetsskygg skithög. Hur vore det att direktutvisa slöddret?
    Andreas.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: