Nationell plan mot rasism


Inget engagerar den socialistiska regeringen så mycket som rasism. Nu får vi se ytterligare en nationell plan som ska motverka denna.

Det har saknats just ett samlat grepp över insatser som ska motverka rasism, säger Anders Ygeman (S) och Alice Bah Kuhnke (Mp). Nu ska vi få se en samlad plan som bygger på fem punkter.

 • Mer kunskap, utbildning och forskning
 • Förbättrad samordning och uppföljning
 • Ökat stöd och fördjupad dialog i civilsamhället
 • Förebyggande åtgärder på nätet
 • Ett mer aktivt rättsväsende inom hatbrott och rasism

Fokus kommer att läggas på sajter och nätverk där man hävdar att rasism är vanligt. Det är lite finare ord för alternativa medier, för givetvis är det dem man åsyftar. Riktig rasism ska gärna bekämpas, men i ett land där ordet rasism tillhör de allra mest urvattnade är det svårt att se var gränsen går. Kritik mot förd migrationspolitik har i decennier kallats för rasism. Barnböcker, seriefigurer och konstverk har kallats rasistiska. Människor som inte fått jobb eller lägenheter de sökt har kunnat åberopa rasism.

Se till fakta först. Rasism och då menar jag rasism i ordets rätta bemärkelse, finns i världens samtliga länder och är inget som bara vita människor hänger sig åt. Muslimer som terroriserar och fördriver kristna och andra religiösa minoriteter i Mellanöstern, hänger sig åt rasism. En svart kvinna från Black Lives Matter som skriker ”white blue eyed pigs” till vita män, använder rasism som uttrycksmedel. Svenska socialdemokrater som arrangerar rasifierade möten där alla utom vita är välkomna, är högst delaktiga i det vi kallar riktig rasism. Exemplen är många och frågan är vad som egentligen ingår i regeringens nya nationella plan mot rasism, men det blir intressant att få veta hela strategin och vad den går ut på.

Två frågor som genast ställer sig är;

Hur handskas man med den importerade rasismen? Kommer skolorna i förorterna att lära ut hur judar är lika mycket värda som muslimer? Klarar man av att hantera den rasism som frodas redan på asylboendena? Kan man överhuvudtaget hantera den importerade rasismen utan att själv bli anklagad för rasism?

Behövs en nationell plan mot rasism? Vore det inte enklare att bara sluta med att nedprioritera och nedvärdera majoritetsbefolkningen, dess kultur och traditioner? Ser ni sedan till att alla som väljer att bo i Sverige följer de lagar och regler som gäller här, har ni kommit en bra bit på väg.

SvD


32 responses to “Nationell plan mot rasism

 • Truthfighter

  Erkänn rasismen, istället för fördöm den, säger jag till alla. RASISM, är inget som helst fel i sig. Man blandar ihop korten, även du tycker jag. Det är därför allt blir så fel. För vänstern får styra vad rasism kategoriseras som. Rasism handlar INTE om angrepp, i första hand, som vänsterpacket vill ha det till. Nej, de handlar om att se annorlunda på situationen, än vad mångkultaristerna gör. Därför är rasism något mycket positivt. Och rasismen är internationell. Tänk på det. Är man för rasismen, kan man ju inte vara mot andra rasister världen över. TÄNK PÅ DET! Vänstern ska inte få definiera hur vi ser på det. Det kan vi så mycket bättre själva. Om vi vill, och tar oss tid till det.

  Gilla

 • ruben

  Det känns så postumt. Svenska medborgare har levt med frågan i decennium och inget är nytt. Jag har inte läst alla kommentarer tyvärr, men är ganska övertygad om att det inte finns några skäl till någon plan mot rasism.

  Gilla

 • graal1

  Ökad dialog betyder mer halalkorv, kaffe, armband e.t.c. för att stoppa taffs, bilbrand, gruppvåldtäkter, mord, rån, utpressning, stenkastning, stölder, tappade pass, ålderslögner, bidragsfusk, e.t.c. bäva månde svenska folket.

  Gilla

 • Fjodor

  Sverige håller på att gå under och regeringen satsar sina resurser på att tysta de som har mage att påpeka faktum.

  Gilla

 • odalkvinnan

  Och det vinnande laget blev. Forskning och utbildning där Arnstad lyser som en fyrbåk i dimman
  Samordning och uppföljning-Mona Sahlin hon har ju koll på siffror och var samordnare innan med alldeles strålande resultat.
  Ökat stöd och dialog. Gudrun Schyman helt klart, hon gjuter olja på vågorna och har klar dialog mellan kvinnor och män.
  Åtgärder på nätet Veronika Palm. Kommentarer överflödiga
  Rättsväsende. Polismästaren ihop med gamla JÄMO Claes Borgström-han med Quick och Assange.
  De delar samma värdegrund och har massor med känslor och fantasifulla undersökningar som stödjer deras sak
  Alla ska med!

  Gilla

 • Hanna

  Jag är rädd att punkt 3 ” ökat stöd och fördjupad dialog i civilsamhället” står för fler bidragsmiljoner till de muslimska (hat-)organisationerna som bara i år fått 100-tals miljoner av skattemedlen i integrationens namn!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Advokaten Elisabeth Massi Fritz, får en fråga och svarar uppriktigt.

  Du har påtalat en hårdare integrationspolitik med medborgarexamen och utvisning vid våldsbrott?

  ”– Som ny svensk ska man bevisa att man har kunskaper inom lag och rätt, att man kan språket, svensk historia och vet hur man ska söka jobb.

  Det ska vara ett prov och du ska visa att du är integrerad i samhället. Det är alldeles för tamt idag, vi ställer för lite krav. Och begår du brott ska du utvisas, även om du har bott i Sverige en tid.”

  http://www.svd.se/vi-staller-for-lite-krav-pa-nya-svenskar/om/perfect-guide

  Gilla

  • Ingemar

   Enligt min åsikt så är Elisabeth M F ett bra exempel på en invandrare som vi behöver i landet. Det som är sjukt så det bara smäller om det är att om hon varit ursvensk så skulle hon med största sannolikhet ha kallats ”främlingsfientlig” av bla Tokvänstern och Feministmaffian.

   Gilla

 • Ingemar

  Ska man överhuvudtaget prata om rasism så ska det gälla alla lika mycket, som tex den tydligen intellektuellt svaga ”black lives matter”. Som ju är fullfjädrade idiotrasister. Klagar på att så många svarta mördas i USA när det är de SVARTA SJÄLVA som står för över 90% av dessa mord och så skuldbelägger man de VITA, snacka om rasism!!!!
  Intellektuell svaghet samt dåligt självförtroende gör att man inte själv, logiskt sett kan skaffa sig en rimlig uppfattning utan styrs bara av propaganda och censur, man blir en kappvändare som egentligen inte förstår vad man tycker.

  Gilla

  • Truthfighter

   Man ska erkänna rasismen hos ALLA, istället för att fördöma den. Våld är nåt helt annat. För det är mer våld och mord inom islam och socialism t ex. Då borde man fördöma, och ha plan att bekämpa dessa ännu mer. MEN DET GÖR MAN INTE!!! För det hela är ideologiskt mot ”nya högern”, för att vi står åt detta håll. Vore det vänstern som var ”rasistiska”, skulle man ALDRIG försöka bekämpa dem. För att de enligt maktens folk, är ”rätt” ideologiskt helt enkelt. Det är således inte rasismen man vill bekämpa, utan ”nya högern”, genom att ge sig på rasismen. För att få mera enväldig vänsterristisk oemotsagd makt helt enkelt. Stalinismen kunde inte varit närmare de styrande än idag.

   Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Med en sådan skammens ministär är det bara förvånande att de inte under den sista klausulen gjort ett tillägg avseende ordningsmaktens befogenhet att skjuta dissidenterna på ort och ställe, vid vägran att inrätta sig i det kulturfascistiska ledet.
  Så signifikativt för denna degenererade duo att betona betydelsen av lagskärpningar och landsomfattande åtgärder för att komma tillrätta med den trist klichéartade rasismen, då de själva aktivt medverkat till att krossa rättssystemet och införa den multikulturella anarkins vidriga laglöshet. Om den eskalerande brottslighet som deras specialinbjudna asylanter och övriga parasiter svarar för, nämns inte en stavelse.
  Löjligt, sa horan när det vek sig!
  Andreas.

  Gilla

  • arra

   pigan som skulle mjölka kon , blev sparkad, så hon hamnade under SPENORNA -när hon vaknade till ROPADE hon ,snälla pojkar EN ISÄNDER -( allt är så allvarligt numera ,så jag kläcker en humor .

   Gillad av 1 person

   • Ingemar

    Ska tilläggas att pigan var ordentligt förkyld…

    Därför märkte hon ingen skillnad…

    Men funderade efter ett tag varför det aldrig tog slut…

    Gilla

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Haha! Ja, det är rätt tänkt! Vi behöver sannerligen hemfalla åt lite humor på en angenämt låg nivå, mellan varven av tungplöjda politiska fåror. Det kan inte fan hålla sig allvarlig jämt.
    Tack för Ditt bidrag!
    Andreas 🙂

    Gilla

 • Galten

  O.t. Stort tryck nu på att 291:an skall förpassas till historien. 🙂
  http://www.sydsvenskan.se/2016-11-23/hart-tryck-pa-regeringen-att-sparka-dan-eliasson

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Anders Drygaman är SÅÅÅÅÅ jävla tröttsam att lyssna på. Han har lika mycket utstrålning som en skurtrasa.

  Gilla

 • arra

  DET är befolkningen ni släppt in som behöver UTBILDAS I SVENSK LAG (( SOM DEN VAR FÖRE IMPORTEN ) Nu vete FAN om det finns några KRAV på sk, ny svenskar . SVENSKEN är inte rasist invällarna skapar oro , när dom inte respekterar oss AVPROGRAMERIN är utbildning som behövs VI har haft extrema religoner som behövde avprogrameras . sånt har förekommit genom tider NU är det akut med det IGEN 666 666 666

  Gilla

 • jockfall

  Om det fortsätter så här är landet vårt förlorat.

  Gilla

 • jockfall

  Reblogga detta på kullavik1979 och kommenterade:
  Är dom blinda och inte ser vad som händer i vårt land. Jag är inte rasist men vill inte ha muslimer i vårt land.

  Gilla

  • Truthfighter

   Våga vara rasist! För det är sunt och gott. Det är inte att angripa, utan att tänka annorlunda än mångkulturalister.

   Gilla

 • Android77

  Just när debattklimatet känns instängt och kvalmigt så är det nån som släpper en fis…

  Gilla

 • putte

  Ytterligare ett svepskäl för att skapa en ny myndighet med en ny generaldirektör samt medföljande fögderi för ett antal miljoner kronor ,tur att vi är ett rikt land som har råd med dylika investeringar .

  Gilla

  • eva

   Kanske för något Dan Eliasson att bli generaldirektör för?

   Gilla

  • Pica pica

   Putte, du har i ett nötskal fångat S-politiken i ett nötskal. Det var inget konstigt att Stefan startade med en större regering än brukligt. Sen bygger man vidare och utökar eftersom. Inga beslut fattas utan att en utredning begärs. Det gäller att skaffa välavlönade jobb till släkt och bekanta med samma partifärg.

   Gilla

 • MartinA

  Nej, ”riktig rasism” ska banne mig inte bekämpas av staten. Om man inte bor i sovjetunionen. Om vissa medborgare har etniska lojaliteter snarare än att tillbe den satans staten så har staten inte med det att göra. Förutom om man bor i sovjetunionen. Staten har banne mig ingen rätt att konfiskera medborgarnas surt förvärvade och sedan ägna sig åt politisk propaganda. Pettersson behöver tänka igenom det här en gång till. Eller ko0mma ut som totalitär kommunist.

  Gilla

  • Sven-Erik

   @MartinA(narkist), tummen ned var min. Jag ser Pettersson som en upplysnings och yttrandefrihetsidealist. Rättvisa – ja rill den son gör sin plikt. ”Från var och en efter förmåga. Till var och efter behov.” Individer behöver en nationell stat. Gillar du inte det ta en spade,, en yxa och en tunna utsäde. Reinfeldt har redan sett var du ska leva.

   Sen om rasism, varken jag eller övriga blivande SD röster sk..r.r i om Fredik eller Alice Bah har afrikanska rötter eller Ygemans far var luffare. Men när vi blir kallade R, F, och N och staten ska bekämpa oss och SD (ett demokratiskt valt riksdagsparti) är det hela 7klövern som är den nya sovjetstaten.

   Gilla

   • MartinA

    Sverige är inte längre en nationalstat. Följaktligen önskar du det omöjliga. En nation är en grupp människor som talar samma språk, känner sig besläktade med varandra och ser tillbaka på en gemensam historia. Detta var grunden för sverige fram till 1975. Sedan dess har nationalstaten avvecklats uppifrån. Detta är fakta. Och ingenting någon kan göra någonting åt.

    Om du tycker att staten skall använda medborgarnas skattemedel för att bekämpa huruvida medborgarna har etniska lojaliteter till andra medborgare eller inte så är du totalitär. Och du är faktiskt fascist. Fascismen, i den mån den betyder något, anser sig ha rätt att definiera medborgarnas identitet. Att folket skall förverkligas genom staten. Att staten förkroppsligar folket. Det här var mycket problematiskt i det gamla homogena sverige. Sossarnas fascistiska drag är nog en av de främsta anledningarna till att vi svenskar är så dåliga på att göra motstånd idag. Och att det är stört omöjligt för svenskar i gemen att skilja på begreppen svensk medborgare och svensk.

    Men nu när sverige är extremt heterogent skall staten hålla tassarna borta från folks identitet. Folks identitet sitter djupt. Och det finns genuina intressekonflikter inbyggda i etniska gränser. Att tro att det går att spackla över det här med litet nyblandad gul och blå färg och kalla det en nationalstat är, tja, läs historia? Förstå människans natur. Och läs mer historia. Politiskt tänkande måste vara anpassat efter hur demografin ser ut 2016. Och efter människans natur. Inte efter hur demografin såg ut 1986 och nostalgiska önskedrömmar.

    Gilla

   • MartinA

    Betänk det förtryck som den turkiska staten har utövat mot Kurderna? Blev kurderna turkar för det? Historien är fylld med dylika exempel. Identitet sitter djupt och är ingenting staten har vare sig rätt eller möjlighet att ändra. Förutom genom bygga ett berg av lik. Så låt bli?

    Gilla

   • MartinA

    Fundera på hur lång tid det tog och vilka enorma övergrepp för att förändra den skånska identiteten till svensk? Och då är det en extremt snarlik etnisk grupp.

    Gilla

   • Argus

    @MartinA 23 11 2016 at 16:39: Glädjande att någon gått till urkunderna och tagit till sig begreppet nation. ”Nation; Ett kollektiv av människor som förenas av gemensamma faktorer såsom språk, religion, etnicitet, härstamning, historia, kultur, traditioner, gemensam styrelseform och sociala normer.” Det är annars bland de mest missbrukade orden i västerländska språk.

    Personligen tror jag inte att journalister i allmänhet är så korkade att de inte kan skilja på nation, stat och land utan bedriver propaganda för att åstadkomma en betydelseglidning hos allmänheten.

    Gillad av 1 person

   • MartinA

    @Argus Björn Söder försökte faktiskt ta upp det i den där intervjun med Orrenius. Men det drevades. Och SD backade inte upp honom såklart. Så var det med det.

    Gilla

  • Truthfighter

   Sant!!! Bravo Martin A, du har förstått!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: