Stäng

Inrikesministern har förtroende för rikspolischefen

POLISEN. Färre och färre brott klaras upp, färre brott utreds, polisen har inte ens tid att utreda mord, polisen i Sverige befinner sig i kris. – Jag har förtroende för rikspolischefen Dan Eliasson, säger inrikesminister Anders Ygeman (S).

Uttalandet kom efter att Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé krävt att han ska ge besked om ifall han fortfarande har förtroende för rikspolischefen.
– Har han det, så ska han svara på om han tror att rikspolischefen kan återupprätta förtroendet för svensk polis och om han i så fall har en plan för detta. Han måste sluta gömma sig, säger Tomas Tobé (M).

Varken partisekreterare Tobé eller förra justitieministern Beatrice Ask (M) ville säga om de har förtroende för rikspolischefen Dan Eliasson. – Om jag fortfarande hade varit justitieminister så hade jag kallat upp rikspolischefen och begärt besked om vad som nu ska göras, jag är trött på att inget händer, säger Beatrice Ask.

Förtroendet är digitalt, antingen har man det eller så har man det inte och jag har förtroende för rikspolischefen, säger Anders Ygeman till TT.

Inrikesministern säger vidare att regeringen gör väldigt mycket för att polisen ska ha en positiv utveckling.

Vi tillför över två miljarder kronor till polisen, bland annat för att anställa civila utredare, så det är klart vi förväntar oss resultat, säger Ygeman.

Kritiken mot Ygeman kom vid en presskonferens om förslag på skärpta insatser mot brott mot äldre. Moderaterna vill att rättsväsendet ska se särskilt allvarligt på brott mot äldre och andra som kan ha svårt att värja sig från brott.
Polismyndigheten föreslås få i uppdrag att säkerställa att brott mot äldre förebyggs och utreds effektivt i hela landet. Stödet till brottsoffer ska bli bättre liksom kunskapen om brotten mot äldre högre upp i åldrarna.

-Pettersson undrar om inte Ygeman gör fel saker, han säger att regeringen gör massor för att polisen ska ha en positiv utveckling men det blir bara värre och värre. Det tyder på att det inte räcker med att byta ut rikspolischefen utan att några andra också borde gå, dessutom är moderaterna otroligt fega som varken säger bu eller bä när det gäller rikspolischefen…

20 reaktioner på “Inrikesministern har förtroende för rikspolischefen

 1. Det spelar inte så stor roll vad som egentligen händer, enligt PK-fåneriets inofficiella oskrivna verklighetsfrämmande kutym och regelverk, är det just så här han ska säga!!

 2. Det hela handla om rätt parti bok, klart att de hålla varandra om ryggen,
  efter motto ”Den ena handen tvätta den andra”.

 3. Det låter mer som en anekdot. Polischefen har snart sänkt hela Sverige i en generande skammens dypöl. Hur kan någon Svensk visa stolthet i Sverige i dag, med en polisledning, som skämmer ut Sverige? Byt polischef, och ordna nyval fortare än kvickt.

 4. Den svenska nepotismen håller en lika historisk som skandalartat hög frekvens, och maken till kriminellt förtigande och vilseledande litoteser har aldrig tidigare skådats inom svensk politik. Landet har förvandlats till ett skammens näste där absolut ingenting fungerar, utom just den svågerpolitik som dessa nationsföraktande globalistjuckare utvecklat till en sublim konstform. Förtroende? Jo, god natt, sa fan när han damp i vassån!
  Andreas.

 5. Är karl´n både blind och döv?

  Hur i helvete kan han undgå att läsa eller höra om den massiva kritiken som dagligen står att läsa i våra media?

 6. Förtroende i politiska sammanhang har ingen verkan längre, ta era förtroendesagor och stoppa upp dom där solen aldrig skiner.

 7. Den ene idioten håller den andre om ryggen m a o inget ovanligt í dagens Swedistan, snarare en regel..

 8. Inte alls konstigt att Drygeman har förtroende för Eliasson. Tosingar brukar se upp till sina egna.

 9. ”Förtroendet är digitalt antingen har man det eller så har man det inte”.

  Märklig formulering. Om jag fattat rätt: förtroendet har skannats till digital form och är inte förlorat än.
  Herr minister Ynkeman har förtroende för rikspolischefen, alla sossar har det – förtroende för varandra. Deras vidlyftiga planer är att motverka rasism och stjälpa svenskarnas gemensamma samhällsbygge över ände.

 10. Är det inte den stora omorganisationen som har skapat en massa problem inom polisen.
  I så all kanske det inte blir så mycket bättre av att bara byta chef.

  1. Omorganisationen har sänkt polisens möjlighet försvara Sverige mot daglig brottslighet. Det bör räcka med kritiken att polisledningen fullständigt skiter i Sveriges allmänhet. Man sätter inte igång en omorganisation, som slår ut allt polisförsvar mot kriminella i hela landet.
   Migrationsverket tar alla resurser av staten och det är inte rätt mot Svenska skattebetalare.

 11. Meningen ”som kan ha svårt att värja sig från brott” gör mig vansinnig!

  Vem f*n kan inom ramarna för det demokratiska samhället idag värja sig från brott som begås mot en själv, ens familj eller ens egendom?

 12. Han kan ju inte gärna säga:

  ”Jag har inte förtroende för rikspolischefen”

  För då har han ju i praktiken fått sparken. Nåt vi alla ser fram mot!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: