Kanada: Parlamentet Fördömer Yttrandefrihet


av Judith Bergman  •  21 november, 2016

 • ”Efter att islamofobin har fördömts är detta inte slutet utan bara början.” – Samer Majzoub, ordförande för Canadian Muslim Forum (det kanadensisk-muslimska forumet). Majzoub är ansluten till det Muslimska Brödraskapet.

 • Vad är det man fördömer egentligen? Kritik mot islam? Kritik mot muslimer? Debatt om Muhammed? Avbildning av Muhammed? Diskussion om huruvida ISIS är en sann manifestation av islam? Bör alla kanadensare som nu skriver kritiskt om islam eller är oense med de som menar att ISIS ”inte på något sätt reflekterar religionen islams värderingar och lära” anses vara ”islamofob”?
 • Frågan är naturligtvis huruvida Kanadas förslag kommer att återskapas i andra parlament i västvärlden. Organisationen för Islamiskt Samarbete (OIC) är särskilt aktiv i Europa efter att ha startat en permanent observationsgrupp för EU år 2013.
 • I vilket parallellt universum kan OICs försök att kväva yttrandefriheten ses som en avancering av yttrande- och religionsfrihet?
 • Medan OIC utökar sin mediakampanj och sina ansträngningar i Europa är det troligt att europeiska parlament upplever initiativ som förslaget i Kanada. Det verkar i alla fall som att EU gärna skulle underlätta ett sådant förslag.

gatestone_kanada

Den 26e oktober godkände Kanadas parlament enhälligt ett anti-islamofobiskt förslag som var resultatet av en namnlista som initierats av Samer Majzoub, ordförande i det kanadensisk-muslimska forumet. Namnlistan hade nästan 70 000 underskrifter.

Enligt namnlistans text, ”På senaste tiden har ett oändligt litet antal individuella extremister utfört terroristaktiviteter och då hävdat att de talat för religionen islam. Deras handlingar har använts som ursäkt för en märkbar ökning av antimuslimska åsikter i Kanada; och dessa våldsamma individer reflekterar inte på något sätt religionen islams värderingar och lära. Faktum är att de är en missrepresentation av religionen. Vi avfärdar alla deras aktiviteter kategoriskt. Inte på något sätt representerar de muslimers religion, tro eller önskan att samexistera i fred med världens alla folk. Vi, de undertecknade, medborgare och invånare i Kanada, ber House of Commons att ansluta sig till oss i det att vi erkänner att individuella extremister inte representerar religionen islam, och i det att vi fördömer alla former av islamofobi”.

Läs vidare


5 responses to “Kanada: Parlamentet Fördömer Yttrandefrihet

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Rent förbannat provokativt nonsens, vars enda funktion är att tillförsäkra muslimerna att all opposition mot denna avgrundsideologi kvävs. Det är FULLSTÄNDIGT absurt att nation efter nation låter sig infiltreras av dessa människofientliga korandertalare, vilka när en enda brinnande ambition, nämligen den att erövra all tillgänglig politisk terräng i sin kamp för den islamistiska agendans genomförande. Att försåtligt nämna begrepp som ”islam, fredligt och vänligt sinnat” i samma mening, är att jämföra med ett mycket rått slag över käften på samtliga etniska medborgare inom de infekterade nationerna. Koranens texter är något av det mest sataniska man kan ta del av och betraktar man sig som anhängare av denna djävulska lära båtar det föga att ”ta avstånd från terrorhandlingar”. Denna ondskans bibel utgör mänsklighetens största hot, och ingen av oss har kunnat läsa om några muslimska protestmarscher eller dylika manifestationer mot islamisternas terrorverksamhet. Punkt slut.
  Andreas.

  Gilla

 • Truthfighter

  BEFRIA VÄST FRÅN ISLAM (BVFI)!!! Så länge inte kristendom, judendom och buddism accepteras i den islamska världen, behöver vi INTE acceptera islam i vår värld!

  ISLAM ÄR EN FARSOT SOM MÅSTE UTROTAS FRÅN DENNA JORD, ANNARS ÄR MÄNSKLIGHETEN DÖMD ATT GÅ UNDER SOM SUND CIVILISATION! Ja civilisation över huvudtaget. För det finns inget civiliserat i islam. Bara sjuk äckelort som förstör allt av värde. Och: ISLAM ÄR INGEN RELIGION, UTAN EN MYCKET OND AVGRUNDSLÄRA SOM MÅSTE MÅSTE BEKÄMPAS!!!

  Gillad av 1 person

 • Nisse

  Jag konstaterar om inte islam fanns då skulle vi inte ha krig på jorden då 99% av alla krig sker i muslimska länder……………………

  Gillad av 1 person

 • dave

  Den famösa islamska lögnen slår till igen.

  Gillad av 1 person

 • Ingemar

  En av mina Gym-kompisar var Iranier uppvuxen o Canada, han studerade på Universitetet här, men inte för att det var dåligt i Canada, det sade han aldrig något om, det var snarare för att det var Gratis i Sverige! (det är det inte längre). Och vi pratade nästan bara om viktiga saker som kvinnor och…..

  Synd om Canada också är på väg att PK-fieras! Om nu vissa muslimer är så bra, varför hjälper de då inte polisen med vittnesmål mm??? t ex i de Svenska gettona!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: