Tjuvar regerar Malaysia


Den tidigare malayiska premiärministern Mahathir Mohamad kräver att nuvarande premiärministern  Najib Razak avgår eller avsätts efter att omfattande ekonomiska oegentligheter avslöjats.

m-corr

Premiärminister Nadjib

1MDB ett statligt företag som startades av Nadjib för att ”utveckla” Malaysia utreds i USA för omfattande ekonomiska oegentligheter, det rör sig om flera miljarder US dollar som förskingrats. .

m-off-1Nadjib namnges inte i den Amerikanska utredningen, utan kallas ”Malaysian official 1”

Malaysier klädda i gult  demonstrerade i Kuala Lumpur för andra gången på 15 månader för att få utlopp för sin ilska över att flera miljarder dollar har plundrats från statliga investeringsfond 1MDB.

Vi tal till en folkmassa på minst 20.000 i skuggan av Petronas Towers,  Anklagade Mahathir, (91 år)  Najib att stjäla offentliga medel och sade Malaysia ”styrs av tjuvar”.

”Tiden har kommit för oss att störta denna grymma regim. Najib är inte längre lämplig för att vara premiärministern. Han missbrukar lagen”, sade Mahathir.

Nadjib förnekar förstås  allt och förklarade de 673 miljoner US dollar som plötsligt dök upp pa hans privata bankkonto som en ”donation” från en rik SaudiArab.

”Tiden har kommit för oss att störta denna grymma regim. Najib är inte längre lämplig att vara premiärministern. Han missbrukar lagen”, sade Mahathir.

BangkokPost

I Malaysia är tidningarna mycket försiktiga med att skriva om anledningen till demonstrationen, de meddelar dock att den varit fredlig. TheStar


One response to “Tjuvar regerar Malaysia

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: