Opinionsmätningar och verkligheten

INVANDRING. I september 2015 genomförde opinionsinstitutet Ipsos på DN:s uppdrag en undersökning om svenskarnas attityder till invandring och integration.

Opinionsmätning: I undersökningen uppger 31 procent av de tillfrågade att de kan tänka sig att ta emot en flykting i sitt hem och det utan betalning.

Verkligheten: För drygt en månad sedan lanserade Stockholm stad en kampanj för att få stockholmarna att hyra ut sina hem till nyanlända. Ställer man upp som hyresvärd betalar staden 4.000 per rum, 8.000 per lägenhet och 12.000 kr om en hel familj får plats.

70 av de 581.065 som röstade i Stockholm anmälde sitt intresse. Det är vekligheten trots att betalningen var skaplig.

Skulle stockholmarna agera enligt opinionsinstitutet undersökning borde det ha varit 180000 som lånade ut hela eller delar av bostaden gratis.

Läs mer…

-Pettersson menar att vänsterrörelsen Refugees Welcome är en samling människor som tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra när de önskar invandrare välkomna till andra och på skattebetalarnas bekostnad…

refugges-welcome

10 thoughts on “Opinionsmätningar och verkligheten

  1. De där siffrorna kan visa sig vara otillräckliga. Dagens ”moderna” vägglöss från invällarländerna är nämligen nästan omöjliga och extremt kostsamma att utrota!!

  2. Personen i vit skjorta längst till höger på bilden utan skylt … kan han vara det ”ensamkommande stackars flyktingbarnet” som alla de övriga V-änstermupparna hälsar Välkommen?

    I så fall kammade de flesta av godhetshjältarna på fotot noll i sina idoga strävanden att på egen bekostnad få härbärgera sina ”älskade stackars flyktingar”

  3. Så ser hycklare ut på bild, och deras välmenande omsorg
    om andra människor handlar inte om att dom själva ska
    ställa upp, nej, det ska andra göra. Visst är det lätt att vara
    god bara andra offrar sig. Typiskt vänsterfolk!

  4. Ser ut som att flera av de vänligt sinnade till invasion av vårt fosterland, kan ha vissa anknytningar till gruppen. Man kan t.o.m. tänka sig viss koppling till islam.
    Alla muslimer är ju muslimer!
    Min rädlsa och skräck förstärks av den där bilden.
    Enligt koranen är muslim skyldig att verka för att sprida islam.
    Enligt koranen är islams mål att ta över världen, ”inte delar av den, utan hela”.
    Enligt koranen får muslim inte bli vän med otrogen.
    Jag är rädd

KommenteraAvbryt svar