Afghanska asylsökande fängslade

Under veckan har den norska polisen gjort stora tillslag mot ensamkommande afghaner som fått avslag på sina asylansökningar.

62 ensamkommande som fått avslag har gripits och hålls nu fängslade i väntan på utvisningen. Flera av de ensamkommande har uppgett fel åldrar när de sökte asyl, vilket genomskådats genom medicinska ålderstester.

Asylsökande som frivilligt återvänder hem kan söka bidrag för resan, men har man kommit så långt i processen att polisen ingripit, har man förbrukat den rätten och man får själv stå för resan. Från början fanns 140 namn på polisens lista, men många har hunnit avvika. Vart vet man inte från myndigheternas sida.

I Norge gör man handling av ord. I Sverige tas man till nåder och får slutföra sina gymnasiestudier. Gissa vilket land ensamkommande afghaner siktar in sig på i framtiden?

Aftenposten

8 thoughts on “Afghanska asylsökande fängslade

 1. Det handlar om politikers vilja. I Norge vill myndigheterna begränsa invandringen, till skillnad från de svenska helst vill ha så mycket invandring man kan få.

 2. Det naturliga landet för dem att sikta in sig på vore Afghanistan.

  Det finns inte en chans att mp kan få fortsatt stöd för sina utopiska mardrömmar om att svenska folket skall betala för alla övertaliga arga unga ljugande män från kvinnoförtryckande kulturer? Den enda galningen som gick med på sånt befäster just nu sin position som den som inte lyckas göra en riktig analys om just nånting. Ruinfeldt skriver in sig själv i historian som den sämsta statsministern detta land haft.

  Det vore skönt för poliserna i Sverige att få följa Norges nyktra och sunda linje i hantering av dessa besökare som inte har här att göra.

  Eliassons timglas har snart runnit ut och nya tider väntar runt hörnet. Ca 1 år kvar tills valarbetet startar på allvar i vårt land. Inget parti vill ha dessa kostsamma arga unga ljugande män från kvinnoförtryckande kulturer på sitt samvete. I alla fall inget parti som önskat få fortsatt plats i riksdag och ev regering. Om det tar ett år att se till så att ngt händer börjar det bli dags nu.

  Medialandskapet fram tills nästa val kan komma att förändras mycket.

  Heja Norge

 3. I Sverige skapar vår regering istället ”enkla jobb” på myndigheterna.

  Vad tusan är ”enkla jobb” på en myndighet?

  Vår regering behöver istället skaffa sig ”enkla jobb”. För det som då måste betraktas som motsatsen till ”enkla jobb”, är väl ”svåra jobb”?

  Det ”svåra jobbet” att leda landet, har vår regering återkommande visat att man inte klarar.

  Så var så goda och sök ett ”enkelt jobb” regeringsmedlemmar. Skulle passa er betydligt bättre.

  Från GP……….

  ”Regeringen vill att Arbetsförmedlingen skapar 500 enkla jobb på statliga myndigheter under nästa år, rapporterar Ekot på Sveriges Radio.

  Tjänsterna, som ska ges åt nyanlända och långtidsarbetslösa, ska inte konkurrera med jobb som redan finns. Målet är att ta fram 5 000 enkla, så kallade beredskapsjobb, fram till 2020.”

  http://www.gp.se/nyheter/ekonomi/enkla-jobb-p%C3%A5-myndigheter-n%C3%A4sta-%C3%A5r-1.3972596

  • De ska tydligen anställas för att ta kopior på dokument. Månadslön på 25 000 att vänta eller möjligen en sådan låg att de ändå måste förlita sig på bidragssystemen?

Kommentera