Afghanska asylsökande fängslade


Under veckan har den norska polisen gjort stora tillslag mot ensamkommande afghaner som fått avslag på sina asylansökningar.

62 ensamkommande som fått avslag har gripits och hålls nu fängslade i väntan på utvisningen. Flera av de ensamkommande har uppgett fel åldrar när de sökte asyl, vilket genomskådats genom medicinska ålderstester.

Asylsökande som frivilligt återvänder hem kan söka bidrag för resan, men har man kommit så långt i processen att polisen ingripit, har man förbrukat den rätten och man får själv stå för resan. Från början fanns 140 namn på polisens lista, men många har hunnit avvika. Vart vet man inte från myndigheternas sida.

I Norge gör man handling av ord. I Sverige tas man till nåder och får slutföra sina gymnasiestudier. Gissa vilket land ensamkommande afghaner siktar in sig på i framtiden?

Aftenposten


8 responses to “Afghanska asylsökande fängslade

 • Kattsand

  Det handlar om politikers vilja. I Norge vill myndigheterna begränsa invandringen, till skillnad från de svenska helst vill ha så mycket invandring man kan få.

  Gilla

 • dave

  62?

  Finns tusentals i Europa. Skicka hem! PRONTO!

  Gilla

 • Luntan

  Bara 62 st.i Norge? Men hur blir de med de resterande som ju uppgår till 10.000-tals i Sverige?

  Gilla

 • mari svensson

  Yes – alltid en början. Sverige – haka på snabbt innan tåget går……

  Gilla

 • Hönsmamman

  Det naturliga landet för dem att sikta in sig på vore Afghanistan.

  Det finns inte en chans att mp kan få fortsatt stöd för sina utopiska mardrömmar om att svenska folket skall betala för alla övertaliga arga unga ljugande män från kvinnoförtryckande kulturer? Den enda galningen som gick med på sånt befäster just nu sin position som den som inte lyckas göra en riktig analys om just nånting. Ruinfeldt skriver in sig själv i historian som den sämsta statsministern detta land haft.

  Det vore skönt för poliserna i Sverige att få följa Norges nyktra och sunda linje i hantering av dessa besökare som inte har här att göra.

  Eliassons timglas har snart runnit ut och nya tider väntar runt hörnet. Ca 1 år kvar tills valarbetet startar på allvar i vårt land. Inget parti vill ha dessa kostsamma arga unga ljugande män från kvinnoförtryckande kulturer på sitt samvete. I alla fall inget parti som önskat få fortsatt plats i riksdag och ev regering. Om det tar ett år att se till så att ngt händer börjar det bli dags nu.

  Medialandskapet fram tills nästa val kan komma att förändras mycket.

  Heja Norge

  Gilla

 • Peter Skoglund

  I Sverige skapar vår regering istället ”enkla jobb” på myndigheterna.

  Vad tusan är ”enkla jobb” på en myndighet?

  Vår regering behöver istället skaffa sig ”enkla jobb”. För det som då måste betraktas som motsatsen till ”enkla jobb”, är väl ”svåra jobb”?

  Det ”svåra jobbet” att leda landet, har vår regering återkommande visat att man inte klarar.

  Så var så goda och sök ett ”enkelt jobb” regeringsmedlemmar. Skulle passa er betydligt bättre.

  Från GP……….

  ”Regeringen vill att Arbetsförmedlingen skapar 500 enkla jobb på statliga myndigheter under nästa år, rapporterar Ekot på Sveriges Radio.

  Tjänsterna, som ska ges åt nyanlända och långtidsarbetslösa, ska inte konkurrera med jobb som redan finns. Målet är att ta fram 5 000 enkla, så kallade beredskapsjobb, fram till 2020.”

  http://www.gp.se/nyheter/ekonomi/enkla-jobb-p%C3%A5-myndigheter-n%C3%A4sta-%C3%A5r-1.3972596

  Gilla

  • Hönsmamman

   5 000 jobb

   En piss i Missisippi

   Gilla

  • Nosferatu

   De ska tydligen anställas för att ta kopior på dokument. Månadslön på 25 000 att vänta eller möjligen en sådan låg att de ändå måste förlita sig på bidragssystemen?

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: