Fler irakier kan få stanna

22 000 irakier har sökt asyl det senaste året. Nu bedömer Migrationsverket att läget i Iran försämrats, vilket innebär att irakier som fått avslag på sin ansökan kan få sitt ärende omprövat.

Enligt myndigheten råder det konflikter i sex av Iraks provinser, samtidigt som de mänskliga rättigheterna satts under allt hårdare press. Migrationsverket anser också att möjligheten att återvända till mindre drabbade delar av Irak försvårats och från myndighetens sida tror man nu att fler kommer att få stanna.

Irak, Syrien, Afghanistan, Somalia, Eritrea…Listan kan göras lång på länder där det råder konflikter och då har vi ändå inte räknat in de länder varifrån människor flyr p.g.a. fattigdom, arbetslöshet, hopplöshet eller naturkatastrofer.

SR

15 thoughts on “Fler irakier kan få stanna

  1. Tillåt en parentetisk anmärkning – hur förhåller det sig egentligen med de mänskliga rättigheterna här på hemmaplan? Har vi etniska svenskar överhuvudtaget några rättigheter kvar? De element som ockuperar landet representerar ett historiskt Damoklessvärd och utgör ett ständigt hot mot den allmänna säkerheten. Den kulturfascistiska terrorregimen tycks emellertid anse att det är dags att stegra brottsstatistiken med utökad import av kriminella antropoidhannar.
    Andreas.

  2. I fjol kom många irakier men de flesta ville till Finland för de hade hört att de snabbt fick dit sina familjer. Men finnarnas motsvarighet till Migrationsverket var snabbare och de flesta fick avslag och skickades tillbaka. I Sverige fick vi färre irakier och de flesta har väl inte fått några svar än men i gengäld får de flesta asyl.

    Nu verkar det som om MV är ute och raggar flera asylsökare? Dårhus nr 1!

  3. Männen flyr och lämnar kvinnor och barn åt sitt öde
    Antingen är det inte så farligt som de säger eller så är de fega ynkryggar som deserterar och inte försvarar sina hus och hem och sin egen befolkning.

  4. Konflikter i konfliktfyllda länder beror på folkens värderingar som de tar med sig när de söker sig till västländer. Där inför de sina värderingar och skapar liknande problem som de lämnat.
    Vad bör vi dra för slutsats av det?

    • Att aldrig någonsin ha något som helst mänskligt utbyte över nationsgränser?

      Man kan ju alltid hoppas!

  5. Snart kommer väl en massa Europeiska länder inkl. Sverige att ingå i listan över konfliktdrabbade länder?

  6. Apropå att få stanna……………

    Det är mycket i det politiska, som har stannat av i Sverige.

  7. Jag har gjort lumpen och legat i tält och stått och ätit ute, gjort ettan o tvåan ute i åtminstone -33 grader, ute på dåvarande Grytans skjutfält, men riktigt krig är värre det vet jag. Att äta inne i tälten var inte tillåtet av hygeniska skäl (möss, sork och råttor kan söka sig till matresterna bl a). Ibland fick vi dock bli inkvarterade på grytans läger, det var som på hotell, rena lyxen, jämfört med kylan, tälten, den meterdjupa snön, och allt. Om det vore krig i Sverige skulle jag vara GLAD om jag fick fly till Norge och TÄLTA !!

    Jag fattar INTE vilket sorts krig dessa kverulanter kommer ifrån!!! Varför duger inte tält, åtminstone i Södra Sverige, jag kan inte fatta att detta FÖRBANNADE DALT får fortsätta. Inte ens, det jämfört med krig, rena lyxhotellet Grytans barackläger dög!!!! Åt en del!!! Min slutsats blir därför att endast en mindre andel av de som kommer är riktiga och ärliga flyktingar, kanske någonstans mellan 5 och 20 %. De som klagar har INGET HÄR ATT GÖRA!!! UT UR LANDET DIREKT!!! Allra bäst är att ALDRIG släppa in dem !! Alltså, SWEXIT OCH STÄNG GRÄNSEN!!!!
    Alla som sitter i riksdagen borde ha erfarenheter av militärlivet, då skulle inte vanstyret av landet få fortgå!!!

Kommentera