Stäng

Terrormisstänkte svensken släppt – misstankar har försvagats

TERRORISM. Den 33-årige man som suttit häktad sedan igår misstänkt för förberedelse till terroristbrott har släppts på fri fot, meddelar mannens advokat Leif Silbersky. Enligt advokaten beror frisläppandet på att mannen under dagen ”fått lämna vissa förklaringar” som gjort att Säkerhetspolisen kunnat bekräfta hans uppgifter.

– Misstankarna är inte avskrivna, men de har försvagats efter utredningsåtgärder, säger Annika Collin vid åklagarmyndighetens presstjänst till TT.

Tingsrätten meddelade i går att den 33-årige mannen häktas i en vecka, skäligen misstänkt för förberedelse till terroristbrott.

-Pettersson tycker detta liknar Kling & Klang…

TIDIGARE 2016-11-17. Svensken som misstänks för terrorbrott har häktats

Den 33-årige svensk som varit anhållen misstänkt för förberedelse till terrorbrott har häktats av tingsrätten. Mannen greps i söndags för brott som, enligt misstankarna, ska ha skett i Stockholms län eller i Uppsala län under hösten.

Ewamari Häggkvist, åklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål, har inte velat kommentera vad mannen ska ha gjort eller vad han har haft för motiv.

Advokat Leif Silbersky säger att han räknar med att mannen släpps om en vecka om inte bevisningen stärks, enligt UNT.

TIDIGARE 2016-11-16. Terrormisstänkt svensk begärs häktad

Den man som greps i söndags misstänkt för förberedelse till terrorbrott har begärts häktad idag. På torsdagsförmiddagen hålls häktningsförhandling.

Förhandlingen kommer att hållas i säkerhetssalen i Stockholm även om fallet formellt handläggs av Uppsala tingsrätt. Rätten, som består av domare och fiskal, kommer från Uppsala tingsrätt. Säkerhetskontroll av åhörarna kommer att genomföras. Mannen sitter anhållen på Kronobergshäktet i Stockholm.

-Pettersson ser att mannen är svensk och inte ”svensk”. Den misstänkte är en 33-årig man från Bålsta i Uppsala län. Enligt åklagarens framställan till tingsrätten är han misstänkt på den starkare misstankegraden, sannolika skäl.

Kammaråklagare Ewamari Häggkvist lämnar i övrigt inga närmare uppgifter om innehållet i misstankarna mot mannen. Sedan mannen anhölls har husrannsakan genomförts i hans hem, enligt åklagaren, som inte vill kommentera vilka fynd som utredarna gjort i bostaden.

anhallen

Enligt åklagarens framställan är mannen misstänkt för förberedelse till terroristbrott på okänd plats i Uppsala och/eller Stockholms län. Det misstänkta brottet ska ha begåtts under tiden 1 september i år till dess mannen greps i söndags.

Den misstänkte mannen är inte känd för någon allvarligare brottslighet sedan tidigare. Han dömdes för några år sedan av Uppsala tingsrätt till dagsböter för ett mindre allvarligt brott.

På mannens Facebook-sida har han det senaste året skrivit flera grovt rasistiska inlägg och har postat bilder med rasistiska citat. Vid ett flertal tillfällen länkar han till olika satirbilder där muslimer och kvinnor hånas. Han länkar även till Facebook-sidor med rasistiskt innehåll. Bland inläggen återfinns uttryck som ”landsförrädare” och att ”utvisas till Afrika”.

Den anhållne mannen beskrivs som ”invandringskritiker med starka åsikter om invandrare”. Men misstankarna om att han skulle ha planerat ett terrordåd ifrågasätter vänner och anhöriga, enligt dn.se(betalvägg så det blir ingen länk). Mannen ska varken vara politiskt aktiv eller medlem i någon organisation på högerkanten.

Jag har tittat på hans Facebook och är det rasistiskt och islamofobiskt då kan Säpo lika gärna arrestera mig med och de allra flesta som kommenterar på Petterssons, så något annat måste de ha på fötterna, men det kanske räcker med att han är svensk och inte gillar muslimer…

Från den gripnes Facebook…

kamel-pinup

 

19 reaktioner på “Terrormisstänkte svensken släppt – misstankar har försvagats

 1. Nu vet man ju inte vad mannen exakt sagt, men om kritik av S och kritik av invandrarpolitik och invandrare skulle vara straffbart som ”terrorbrott” är det inte mycket som inte är straffbart.

  Vad som verkar ske är att Nya IB driver ett projekt syftande att tysta svenskars kritik mot etablissemanget, och gör detta i samarbete med SÄPO, Rättsväsendet m fl myndigheter. Vad annat att vänta av ett SÄPO direkt underställd en dysfunktionell Statsminister? Nu råkade de hitta ett lämpligt medialt offer. De etniska svenskarna har börjat tuffa till sig och de måste hållas på mattan. Det som hände var varningssignaler om att det kan bli åtgärder av den typ Stalin/Lenin/Hitler använde i sitt förtryck. T ex nattliga fängslanden och därefter försvinnanden.

  Det blir hårda bud fram till valet, för att inte tala om troliga inbördesliknande kravaller om SD vinner valet stort 2018, samtidigt som vänstern går kräftgång. Kränkningarna av demokratisk utslag som skedde efter USA:s presidentval är sannolikt den kultur-marxistiska nya strategin när deras makt hotas. Lika som efter BREXIT.

  Bevare oss!

 2. Har vi inte fri ord länge i landet? Har ni tittat på uppdrag &granskning om rekrytering? Åker till siren åter till Sverige lever på alla slags bidrag och vara politiker tycker det är ok! Vi som tycker att det är sjuk och de borde utrustas mildare sagt ”straffas” kalas vi för rasister och nazister, hoppas de som vill leva tryggt här ska rösta på SD det gör jag 🙋

  1. Vilka speciella asylskäl hade de som satte sig där? Stackars man. Märkligt låg ersättning 63 kr per natt?

   1. Och ett ensamkommande kostar runt 2000 kr per dygn? Inte konstigt att alla ska till Sverige, dvs de som inte tänkt försörja sig själva. Det är också märkligt att alla som kommer ska studera till läkare och andra akademiska yrken.
    Det är bara en liten procent som klarar skolan? Tar sig inte ens till gymnasiet.

  2. Förfärligt att läsa och framför allt att se och lyssna på videon.

   I Italien är korruptionen fortfarande mycket utbredd. Den 80-årige hotellägaren hade inte egen kraft och inte heller några ”vänner” högre upp i den korrumperade politiska maktpyramiden för att hindra övertagandet av livsverket … hans lilla hotell, som sannolikt kommer att förstöras av ockupanterna.

   I vårt genomkorrumperade PK-Sverige kan någon / några liknande händelser mycket väl inträffa där våra inkompetenta PK-politiker beordrar PK-polisen att brutalt köra över småfolket och påtvinga dem oidentifierade och högst tvivelaktiga personer som anländer hit med varierande suspekta motiv.

   https://petterssonorg.files.wordpress.com/2013/12/2013-12-30_1241.png

  3. Jag har gjort lumpen och legat i tält och stått och ätit ute, gjort ettan o tvåan ute i åtminstone -33 grader, ute på dåvarande Grytans skjutfält, men riktigt krig är värre det vet jag. Att äta inne i tälten var inte tillåtet av hygeniska skäl (möss, sork och råttor kan söka sig till matresterna bl a). Ibland fick vi dock bli inkvarterade på grytans läger, det var som på hotell, rena lyxen, jämfört med kylan, tälten, den meterdjupa snön, och allt. Om det vore krig i Sverige skulle jag vara glad om jag fick fly till Norge och TÄLTA !! Ibland. Jag fattar INTE vilket sorts krig dessa kverulanter kommer ifrån!!! Varför duger inte tält, åtminstone i Södra Sverige, jag kan inte fatta att detta FÖRBANNADE DALT får fortsätta. Inte ens, det jämfört med krig, rena lyxhotellet Grytans barackläger dög!!!! Åt en del!!! Min slutsats blir därför att endast en mindre andel av de som kommer är riktiga och ärliga flyktingar, kanske någonstans mellan 5 och 20 %. De som klagar har INGET HÄR ATT GÖRA!!! UT UR LANDET DIREKT!!! Allra bäst är att ALDRIG släppa in dem !! Alltså, SWEXIT OCH STÄNG GRÄNSEN!!!!
   Alla som sitter i riksdagen borde ha erfarenheter av militärlivet, då skulle inte vanstyret av landet få fortgå!!! STACKARS DEN GAMLE MANNEN SOM TROLIGTVIS FÅR SITT HOTELL SKADAT ELLER FÖRSTÖRT OCH FULLT AV VÄGGLÖSS!!!

 3. Han var visst riktig svensk som hade lite felaktiga synpunkter på muslimer, men vem har inte det. Snart kanske SÄPO knackar på våra dörrar vi som kommenterar här och på andra sk hatbloggar.

  1. Du har helt rätt! Jag har gått från att vara förbannad till ren rädsla. De svarta bilarna kommer nu för att fängsla etniska svenskar för protesterande inlägg.
   Angiveri och Stasimetoder skall hålla oss kvar i träldom och våra skatter skall gå till berikarna.
   Är djupt tacksam över att mina barn har internationellt gångbara utbildningar och kan rädda sig och sina barn.
   Känner sorg över vårt förlorade land.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: