Zigenarskolan läggs ned – inget fungerar

ZIGENARE. Den stenhårt kritiserade skolan för endast romska barn läggs ner. “Vi gör det här för att säkra barnens framtid”, säger skolchefen om den så kallade kulturklassen. Planen presenterades igår för vårdnadshavarna på ett “stormigt” möte.

Det var i augusti som Skolinspektionen riktade tyngsta möjliga kritik mot skolan Roma kulturklass, som hör till kommunala Hammarbyskolan, och hotade med vite på 1,8 miljoner kronor för brister på alla plan. De fick en månad på sig att rodda upp allting, vilket ansågs vara en i stort sett orimlig tidsplan. Samtidigt sa skolborgarrådet Olle Burell (S) att den skulle läggas ner.

Nu har förvaltningen kommit fram till en plan som innebär att klassen mycket riktigt läggs ner i sin nuvarande form. Förslaget presenterades igår kväll för vårdnadshavarna till eleverna. Mötet beskrivs som “stormigt och med upprörd stämning”.

– Det är såklart ledsamt att göra folk besvikna, säger Adelinde Schmidhuber, grundskolechef i Skarpnäck, som var med.

Inger Pripp, direktör för Stockholms grundskolor, säger att utbildningsförvaltningen självklart tagit till sig Skolinspektionens förödande kritik, som gällde i princip allt. Bland annat undervisning, trygghet, studiero och betyg underkändes.

En förkrossande majoritet av eleverna får underkänt termin efter termin. Frånvaron är bortom extrem. Lärarna saknar kunskap om betygssättning. Och Hammarbyskolans rektor har inte fått besöka klassen utan att meddela det i förväg.

Mitti.se

-Pettersson säger att i 500 år har zigenarna försökt komma in i samhället, det började år 1512 med stölder och jävelskap och har fortsatt sedan dess,  ingen annan grupp har fått så mycket positiv särbehandling de senaste 50 åren som zigenarna, men det har inte hjälpt.

Det är dags att sluta skylla på svenskarna, det behövs två för att dansa, och romerna vill inte leva som vi, detta kostar dem oerhört mycket. De har en mycket stark kultur, men den är inte framgångsrik i den meningen att den ger romerna ett bra liv…det måste bli slut på särbehandling av zigenare, muslimer, med flera…

FoF.se

 

8 thoughts on “Zigenarskolan läggs ned – inget fungerar

 1. Har man sett Tv dokumentären “Hotell paradiset” mm. så är man beredd att håll med S om tvångssterilisering av “tattare”. Ett folkslag som röstar på partier som vill släppa in en massa mördare och våldtäktsmän i dess eget land förtjänar samma medicinska ingrepp!

 2. Naturligtvis har det bland dessa grupper aldrig existerat något som ens kan påminna om en seriös intention att låta sig integreras i något enda samhälle. Emellertid lider ju det moderna Sverige av en psykisk defekt som bl. a tar sig uttryck i dessa evinnerliga projekt och uppoffringar till ingen som helst nytta. Den aktuella “skolan” har inte ens kunnat fylla en funktion som daglig förvaringsplats för detta till största delen illitterata garde. Det finns helt enkelt ingen vilja, håg eller ambition att tillägna sig några kunskaper, och ingen av ovan exemplifierade låtsaspedagoger har heller kunnat entusiasmera detta ovilliga elevsegment. Att sedan diskussionen blivit eldfängd och högljudd hör till, ty vad kan vara roligare än att protestera mot det fördomsfulla svenska samhället…
  Andreas.

 3. Ziggisarna har ju egna länder att vara i,men är typer som bara
  lever av andra klarar inte av någonting.

 4. Det är alltid roligt att läsa uttalanden från politiker och tjänstemän i sådana här sammanhang. Kul att notera språkbruket för att bortförklara och linda in misslyckanden som vilken normalt funtad person som helst hade kunnat räkna ut på förhand utan dyra projektpengar.

 5. Det är fullständigt bortkastat att ha en romsk skola.
  När de åker iväg till nästa plätt att skita ner och förstöra,
  ska barnen då bli kvar själv..!?!
  För man antar att det ÄR barn som ska gå i skolan.. Lära
  sig stöld lurendrejeri och svinaktigt uppförande får de göra
  på fritiden – av de sanna lärarna..

Kommentera