Problem med privata hyresvärdar

Ja, jag vet. Ni har läst om detta, men det är så kul att det tål att upprepas.

Stockholm ska ta emot 5 460 nyanlända nästa år. Nu jagar man febrilt efter privatpersoner som är villiga att hyra ut delar av sin bostad, men det går väl så där…

Trots tämligen generösa ersättningar är det hittills bara 70 personer som visat sitt intresse, vilket inte är detsamma som ett slutligt kontrakt. 70 personer innebär 0,007 procent av kommunens invånare (923 516 i slutet av 2015) och är en så låg siffra att den inte ens är värd att nämna.

Nu kommer det roliga.

Minns ni Medborgarplatsen i Stockholm den 6:e september 2015? Stefan Löfven höll tal och deklarerade för de 15 000 närvarande att “i hans Europa bygger vi inga murar och vi hjälps åt när nöden är stor”.

2

Nu törs jag nästan svära på att det inte befinner sig 15 000 personer på plats, men strunt samma. Antalet åhörare är ändå så pass många att Stockholms kommuns problem med att upplåta bostäder till de 5 460 nyanlända skulle vara löst på ett kick om bara 1/10 av de närvarande rev sina murar och lät de rätta komma in. Vi ska ju hjälpas åt när nöden är stor…

Ännu roligare blir det när man ser denna bild på en prydlig skara kommunis….förlåt, Vänsterpartister.

skarmklipp

Hur många av de röda damerna och herrarna på bild tror ni tillhör de 70 som anmält sitt intresse för att ta emot araber och afrikaner i sina hem? Någon viskar i mitt öra att ingen av dem varit villiga, trots att nöden är så stor.

Fast roligast blir det när man vet att individer som Malena Ernman, Henrik Schyffert, Kjell Bergqvist, Anne Ramberg och en rad prominenta viktigpettrar bor i huvudstaden. Alla har de höjt sina röster i ämnet migration, men tror ni de tillhör de 70 som är villiga att öppna sina dörrar i tider när nöden är så stor så stor? Jag tror det inte, vad tror ni?

8 thoughts on “Problem med privata hyresvärdar

 1. “Trots tämligen generösa ersättningar ”
  åja 200kr/dag/bädd i flerbäddsrum blir nog bra mycket mer än de 4000(?) som man erbjuder vid denna uthyrning bara 200kr/dag blir 6 000kr/månad

  Bara att höja ersättningen så löser det sig…..

 2. De rödgrönrosa bjuder in oidentifierade från tredje världen men utan att fråga oss medborgare. Sen när det krisar är det vi som ska lösa problemen som uppstår av deras politik?
  Nej, nu är det nog! Svenska folket låter sig inte skuldbeläggas mer.

 3. Säkert ingen av dessa figurer som har anmält sitt intresse,
  och sen finns det en jävla massa andra kändisar på
  Södermalm som bara älskar mångkultur, bara dom själva inte
  behöver att offra sig, tvinga alla dessa förespråkare att ta emot
  vars en så är snart problemet löst. Att bara stå och babbla om att
  det är bra med mångkultur och inte själva offra sig inger ingen
  respekt, bara förakt!

 4. På ca 2 år har stället jag jobbat i ca 5 år blivit ett ghetto.
  Gissa varför.
  Aktieägarna tjänar enorma summor på att ha skattefinansierade hyresgäster och skattefinansierade fastighetsskötare.

  • Typisk vänstermentalitet… 🙂

   Jag vet inte vad som är mest sorgligt, att nästan ingen ställer upp när det väl kommer till kritan eller att Stockholm har världens längsta bostadskö som bara blir längre i och med att väldigt många nu får går före.

   Galet alltihop! Krav på mer lägenheter!

Kommentera