Trumps ministrar

Donald Trump har av svensk media erhållit epiteten ”rasist”, ”sexist”, ”homofob”, ”islamofob”, ”antisemit” osv. Samma epitet man lägger på alla politiker som inte ryms inom svensk medias snäva ram.

Björn Nordström, lärare och skribent på Avpixlat, är bosatt i USA sedan många år och i en krönika tar han upp fakta som svensk media hittills blundat för. Jag inspireras och fortsätter på hans linje och presenterar några av namnen som kan förekomma i USA:s nya regering. Flera av personerna i fråga sätter nog griller i huvudet hos svenska journalister och de som denna yrkeskår försöker påverka.

NY Times har listat namnen på troliga representanter i Donald Trumps kommande regering. Kom ihåg svensk medias påklistrade epitet när ni tar del av dessa, åtminstone några av dem.

Kellyanne Conway

kelly-ann

Kellyanne Conway var kampanjchef för Trump under valkampanjen och blev den första kvinnan i USA:s historia med den titeln. Carson är utbildad jurist och också grundare av opinionsinstitutet Inc/Women Trend som främst undersöker kvinnliga trender. Conway har också en bakgrund som politisk kommentator hos de stora amerikanska tv-kanalerna. En kvinna som kan och inte haft behov av att kvoteras in i olika sammanhang. Förvisso är hon vit och det kanske retar vänstern lite grann.

Ben Carson

Ben Carson är en f.d. neurokirurg, författare och var tidigare en av Republikanernas kandidater till presidentposten. Carson var först i världen med att separera siamestvilingar som var ihopväxta med sina huvuden. Att Carson är svart måste frambringa kårar längs med ryggraden på den vänster som gapar ”rasist” så fort ordet Donald Trump kommer på tal.

Peter Thiel

Peter Thiel har invandrarbakgrund och rötterna i Tyskland. Thiel var grundaren till betalningsföretaget PayPal och en av de första investerarna i Facebook. Peter Thiel har öppet deklarerat sin homosexualitet och sade i en intervju med CBS i juli att han ”är glad att vara bög”. En homosexuell man i Donald Trumps kommande regering? Nu får också den svenska hbtq-rörelsen något att fundera över.

Hittills har ni läst om en kvinna, en svart man och en homosexuell som ”sexisten”, ”rasisten” och ”homofoben” Donald Trump förväntas plocka in i sin administration, men det kommer mer.

Zalmay Khalilzad

Khalizad är född i Afghanistan där han också varit USA:s ambassadör. Han har också en bakgrund som ambassadör i Irak och FN-ambassadör. Han har tidigare tjänat både Carter, Reagan och Bush som olika rådgivare. Khalizad är sunnimuslim och tillhör pashtunerna, den största etniska gruppen i Afghanistan. Se där, då har ”rasisten” och ”islamofoben” Trump också en muslim i tankarna.

Lewis Michael Eisenberg

Lewis Michael Eisenberg är affärsman och investerare. Eisenberg började sin karriär på Wall Street, fortsatte till Goldman-Sachs där han blev delägare. Eisenberg växte upp i Chicago och är av judisk börd. Så där ja, då har vi kanske också en jude i ”rasisten” och ”antisemiten” Trumps regering.

Newt Gingrich

Newt Gingrich är f.d. professor i historia och har också studerat miljöfrågor. Han var också en av Republikanernas kandidater till presidentposten 2012. Gingrich har varit religiös sedan barnsben och konverterade till katolicismen efter ett påvebesök i USA. ”Intolerante” Trump har m.a.o. en blandning av religioner i sin kommande administration.

Sarah Palin

Sarah Palin är f.d. guvernör i Alaska och nominerad som vicepresident i valet 2008 som första kvinna. Palin har också varit en frontfigur i den amerikanska Tea Party-rörelsen och omstridd också i andra sammanhang. Ytterligare en kvinna i ”sexisten” Trumps led. Förvisso vit, men väl ansedd, välutbildad och med skinn på näsan.

Ett litet axplock från Trumps kommande administration som förmodligen innehåller minst lika mycket mångfald som svetsaren Löfvens. Det förvånar att svensk media inte berör detta…

 

6 thoughts on “Trumps ministrar

  1. Jag sa jag hoppades att Trump skulle röra om i grytan och så tycks det bli.

    Många fula epitet har klistrats på Trump men han tycks klara detta. Värst var dock SVT som omnämnde honom som en dockusåpaartist som värvat missnöjesröster.

  2. Det gäller som ledare att omge sig med bra och skickliga medarbetare.
    Blir det dessa nämnda här så blir det säkert strålande, hoppas !

  3. Det är gnäll varenda dag nu från svenska journalister. I deras skitartiklar får Trump skulden för allt. Dessutom har de betonat ett nytt ord som skall beskriva omvandlingen:

    Populister

KommenteraAvbryt svar