Stäng

Utvisa inte arbetande människor

INVANDRING. Allt för många nyanlända och kompetenta människor, som har etablerat sig på arbetsmarknaden, tvingas åka hem när krångliga administrativa regler sätter käppar i hjulet. Det skriver centerledaren Annie Lööf och centerns migrationspolitiska talesperson Johanna Jönsson på Expressens debattsida.

Politikerna ger flera exempel på ingenjörer och andra högutbildade nyanlända som utvisas till följd av de ”orimliga reglerna”. ”Det behövs reformer som bättre kan ta vara på den kompetens som vill komma till Sverige. Öppenheten för arbetskraft är en tillgång för Sverige. Men de här bristerna gör att vi inte fullt ut kan ta vara på de möjligheterna”, skriver debattörerna.

-Pettersson säger att Centerpartiet satt i regeringen i åtta år. Annie Lööf var näringsminister 29 september 2011–3 oktober 2014, innan dess var hennes företrädare Maud Olofsson (C) näringsminister 2006-2011, så tid har funnits att ändra de ”orimliga reglerna”.

För övrigt tycker jag att alla ingenjörer och andra högutbildade kan söka jobb hemifrån och se till att de har arbete och bostad innan de flyttar hit.

Reglerna borde inte vara så svåra. Tillfälligt uppehållstillstånd först, kontroll efter två år att de arbetar och betalar skatt i nivå med deras yrke…annars ut.

7 reaktioner på “Utvisa inte arbetande människor

 1. Invandrare som arbetar och blir utvisade behövs i sina hemländer, och Sverige behöver deras jobb till arbetslösa svenskar.

 2. fin hjälp till utarmade länder detta, Fru Lööv!
  …att stjäla de individer som möjligen kan hjälpa till
  att återuppbygga sina egna raserade hemländer?

 3. Det är bara att se till att våra välutbildade,med av av oss betalda utbildningar,stannar kvar i Sverige.
  Det gör dom om staten inte rånar dem på mer än hälften av deras inkomst,de gör de om vi ser till att Sverige förblir Sverige och inte en lydstat till araberna,islamisterna och EU.
  För övrigt anser jag att Löfven skall avgå och vi andra står upp för att bevara vårt fosterland.

 4. Begrepp som ”nyanlända” och ”kompetenta” synes krystade och inkompatibla då de infogas i samma mening. Rent nonsens! Denna evigt tröttsamma producent av propagandistisk smörja utan verklighetsförankring klarar vi oss förträffligt väl utan. Lööf är en av de värsta feminiztfjollor till politiker vi någonsin sett i detta arma land och hon skall enbart tiga!
  Andreas.

 5. Fattas kunskap i Sverige får man se till att utbilda svenskar!
  Men det är väl viktigare att varenda småstad ska ha en medieutbildning, estetutbildning eller något annat cirkusnummer!

  Vad får Sverige ut av att utbilda alla dessa pajaser, dansare etc?

 6. Javisst måste det vara självklart att de kan söka jobb hemifrån, precis som alla andra, som behöver jobb. Det borde inte finnas några hinder för det?

 7. Problemet är nog inte så stort som Centerpartistskan påstår. Säkert bara en handfull personer har drabbats och det är väl i och för sig lite konstigt.
  Man har bevisligen inte fått ihop speciellt många specialistkompetenser som platsar på svenska arbetsmarknaden. Rödhättan skäller mest bara för att visa att hon finns till och bedriver oppostion.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: