Kurd med syriskt medborgarskap dömd för tio år gammal våldtäkt

INVANDRARVÅLD. Hudiksvalls tingsrätt har dömt en man till fängelse i 3,5 år för en våldtäkt som begicks i Söderhamn för tio år sedan. Mannen kunde gripas sedan han dömts för människosmuggling i Ungern i somras. När hans dna registrerades blev det träff på de prover som togs i samband med våldtäkten i Söderhamn.

Mannen nekade till alla anklagelser under rättegången med tingsrätten anser att kvinnans berättelse, den rättsmedicinska undersökningen och dna-proverna binder mannen till brottet.

Tingsrätten beslutade också att mannen ska betala 55 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

-Pettersson noterar att TT och därmed alla medier som återger TT:s telegram glömmer att nämna att den dömde är Alaa Hasan, född 1982, med tolkbehov på kurdmanji och medborgare i Syrien. Märkligt nog nämns det inget om utvisning, och det nämns inte vad Hasan gjorde i Söderhamn mer än våldtog år 2006, då hade kriget i Syrien inte börjat. TT nämner heller inte att han dömts för människosmuggling i Ungern utan skriver dömts för annat brott utomlands.

TIDIGARE 2016-09-30. Invandrare misstänkt för brutal våldtäkt år 2006. Kan lösas med hjälp av DNA

Gärningsmannen bakom ett brutalt våldtäktsfall i Söderhamn kan ha hittats. DNA-spår som matchar har hittats på en man som dömts för människosmuggling i Ungern.

För snart tio år sedan misshandlades och våldtogs en då 26-årig kvinna brutalt i Söderhamn mellan Tallvägen och Granvägen. Nu har DNA hittats som matchar det som togs vid våldtäkten den 12 november 2006 – bara en och en halv månad innan brottet preskriberas.

Det var polisen i Ungern som topsade en man som dömts för människosmuggling i somras. Vid kontroller i Sverige hos Nationellt forensiskt centrum, NFC, visade det sig överensstämma med det som togs nästan för tio år sedan i Söderhamn.

Mannen sitter anhållen i polishuset i Bollnäs dit han fördes vid gripandet i tisdags.

Vad händer nu? – Jag har begärt honom häktad. Det finns risk att han avviker. Han är skriven i Sverige, men medborgare i ett annat land. Jag menar att det finns uppenbar risk att han drar iväg. Han behöver bara vara borta i två månader så är det kört sen, säger kammaråklagare Michael Dahlberg.

-Pettersson noterar att Sveriges Radio och SVT glömmer att nämna att den misstänkte ”Uppsalabon” är medborgare i ett annat land…

2 thoughts on “Kurd med syriskt medborgarskap dömd för tio år gammal våldtäkt

  1. Vi ska väl inte stänga gränserna!
    Vi ska utvisa så att ”det blir så trångt i grinden” så att ingen kan komma in.
    Jag blir illamående och arg av all information om vad invällarna ställer till med; Bråk, bränder, överfall, rån, mord, våldtäkter, köer hos tandläkaren, köer på sjukhuset, köer på vårdcentraler, pengar (massor) till invällarförläggningar, tolkar, köp av lägenheter och villor till invällare, bygge av moskéer, m.m.
    Mitt arbetsliv har inte varit inriktat på att betala skatt till invällare!
    Det är inte jag som avlat millioner ungar där de inte kan födas upp!
    Vi måste alla bestämma när båten är fullsatt.
    => Den sjunker annars!
    Jag är rädd!
    Tycker du att det är bra?
    Har du ”öppnat ditt hjärta”?
    I så fall: Flytta ur din bostad och fyll den med invällare!
    De kommer inte att tacka dig!

  2. Jojo fina svenska arbetarpojkar som vanligt, pensionsräddare????

    Hahahohaaaaaahoha kan väl knappast ens dra ihop någon egen pension och ännu mindre någon fattigpensionärs pension! Hahahohaaaaaahoha!

    Nu får vi hoppas att åklagaren kommer ihåg att vid överklagandet som säkerligen kommer från pensionsräddarens advokat också begära livstidsutvisning för delinkventen!

    Stefan Löfven nu har du ju möjligheten att stänga de svenska gränserna och hermetiskt tillsluta desamma! Samt återsända asylturisterna och stoppa anhöriginvandringen, med motiveringen ””genom Donald Trumps valseger så förändras och stoppas globaliseringen och det blir inte tal om några världsmedborgarskap, utan nu återgår vi till ordningen med självbestämmande suveräna nationalstater och det innebär att Sverige måste återgå till sina rötter och det innebär ett ordentligt bantat Migrationsverk””! Stefan tillfället kommer inte tillbaka det kan jag lova!

KommenteraAvbryt svar