Stäng

Brandmän fick sparken, de ifrågasatte inkvotering av okvalificerade

INVANDRING. Brandmännen fick sparken efter debattartikel där man ifrågasatte varför orutinerade och okvalificerade brandmän kvoteras in. Brandmännens debattartikel började: ”När personer anställs utan någon formell kunskap vad gäller brandmannayrkets kärnverksamhet och denna kunskap skall inhämtas under endast nio veckors internutbildning, torde antagandet ligga nära till hands att stor vikt vid utvärdering av de nyanställda läggs på de operativa uppgifterna.”

 

Debattartikeln, som fick ledningen att vända sig mot brandmännen Pontus Westlund och Emil Skoglund, handlade om att han och hans kolleger var missnöjda med hur Södertörns brandförsvarsförbund hanterade rekryteringar. De ansåg att räddningstjänsten kvoterade in underkvalificerade personer.

– Det är ett arbetsmiljöproblem att man anställer outbildade människor som inte har tillräcklig kompetens för att utföra yrket. De får nio veckors internutbildning och kan sedan kalla sig för brandmän. Det är jätteviktigt med mångfald bland personalen, men man måste samtidigt ha vissa basala kunskaper för att kunna utöva yrket, säger Emil Skoglund.

Han försökte ta upp problemet med sina överordnade men kände att han inte fick någon respons. Därför bestämde sig Emil Skoglund och hans kollega Pontus Westlund för att skriva debattartikeln till nättidningen Nyheter 24.

Efter debattartikeln var grabbarna inte längre önskvärda på sitt jobb utan fick sparken enligt Mälarö Tidning. 

-Pettersson undrar varför det överhuvud taget diskuteras mångfald? Kan brandmännen sitt jobb och de går att lita på så spelar väl inte etnicitet någon roll.

Men det kan väl inte vara riktigt att Kalle behöver en gedigen och lång utbildning för att rädda liv och stora ekonomiska värden medan det räcker med en kortare kurs för Muhammed för att få ett likadant jobb. Då vill inte jag bli hjälpt av Muhammed. När vi ringer 112 i framtiden måste vi då fråga om de ska skicka välutbildade Kalle eller inkvoterade Muhammed med sämre utbildning?

skogsbrand

29 reaktioner på “Brandmän fick sparken, de ifrågasatte inkvotering av okvalificerade

 1. Ni underbara brandmän som gör ett fantastiskt arbete – fortsätt att protestera i mångfald – de kan inte avskeda alla. Det finns en lag mot att avskeda folk i detta s.k. demokratiska land. Hur kommer det sig att man kan få sparken i Sverige idag när man som arbetsgivare haft ett helvete att bli av med usel personal i årtionden, skyddade av facket och lagen? Var är facket nu??

 2. Josefin Utas tycker olika på rätt sätt. Hon levererar åter igen ett mycket bra debattinlägg i DS. Som tar upp detta med de två brandmännen.

  ”Mångfald, ja tack! Så länge alla tycker likadant…”

  Det är inne att slå sig för bröstet för att ”gilla olika”. Mångfald. Tyvärr glöms ofta en olikhet bort: den som handlar om åsikter och synsätt.

  Brandmännen Emil Skoglund och Pontus Westlund fick höra att de inte längre var välkomna att arbeta för Södertörns brandförsvarsförbund utanför Stockholm för att de inte delade deras grundläggande värderingar.

  Anledningen var att de skrivit en debattartikel för att lyfta något de själva ansåg tveksamt, att underkvalificerade personer kvoterades in som brandmän. Deras åsikt hade redan vädrats internt först, men utan respons.

  Intressanta frågor i sammanhanget är: var ska dessa brandmän arbeta nu då?

  Behöver Sverige olika brandkårer för personer med olika åsikter?

  Och går det alls an att bli räddad av en brandman som röstar på ett annat politiskt parti än man själv?!

  http://www.dagenssamhalle.se/kronika/mangfald-ja-tack-sa-laenge-alla-tycker-likadant-29065

 3. Yttrandefriheten är tydligen också kvoterad i det här landet,
  endel får yttra sig och endel får icke yttra sig. Allt beroende
  på vilken åsikt man har.

 4. Åkte nyligen från Arlanda, flertalet av ”säkerhetspersonalen” såg ut att komma från Somalia. Undrar hur i helvete de har lyckats bli anställda i en så viktig position.

  1. Det är ju säkerhet för icke svenskar. Tyvärr ser det lika svart ut i hela Europa !
   Förmörkelse !

  2. Har bittra erfarenheter med svenskt pass på den tiden när klistret inte fungerade, i Texas så tyckte ”big fat mama” att jag inte skulle få lämna landet , det blev ordväxling och hennes vite chef släppte igenom mig.
   Ne….r är inte min ………….

 5. Södertörns brandförsvarsförbund och Södertörns högskola….
  Vad har de gemensamt förutom geografisk placering ?
  Just det : Styrs av PK Idioter !

 6. Vem tror att Mohammed kommer att göra sitt bästa för att rädda Kalle och Maries hus och familj?
  Han har koranen som sin kursbok:
  Koranen säger att Mohammed inte får bli vän med Kalle.

 7. Undrar just om dessa inkvoterade ”genier” har arbetsordningen klar för sig. Kan de vara i stånd att begripa att de skall göra en insats för att släcka eldsvådor och rädda människoliv, och inte som brukligt är att anlägga bränder och våldföra sig på offren? Tacka tusan för att yrkesmännen är upprörda! Det har de sannerligen all rätt att vara, och deras offentliga ifrågasättande tyder på ett rakryggat civilkurage som vi bara alltför sällan får beskåda. Sista ordet är förhoppningsvis icke sagt i denna tvist.
  Andreas.

 8. Jag håller med er alla, det är inget annat än en kvalitetsnedsättning av magnitud.
  Samt en vidrig del av landsförräderiet. Mycket vidrig del.

 9. Ringa 112? Då får man i dagens läge vara glad om de inte slänger på luren i örat på en.

 10. Sjukvården styrs på samma vis, snabbutbildad personal. Hemtjänst tror politiker att vem som helst kan utföra och med liten kunskap i svenska språket. Läkare som inte klarar de mest elementära tester skall arbeta bland patienter med dessutom begränsade språk kunskaper. PK maffian har dålig respekt för yrkeskunskaper och de har sett till att Sverige är ett land i förfall.

 11. Undrar vad brandmännen, de riktiga alltså, och deras vänner tycker om det här? Vad de verkligen tycker alltså…

 12. Inte behöver Muhammed gå på kurs eller lära sig hantera en vattenslang ?
  Han kan allt om brand, dessutom har han egna verktyg: tändvätska och tändsticksask.

  1. Haha… Du är alltid lika slagfärdig, Mimi. Hade alla utrikes födda varit som du, så vore vi en enda stor familj…

   1. Tack ska du ha, Blodsven. Att inte få örfila upp kanaljerna ger mig känslan att jag blivit orkeslös som en Methusalem och redan nära graven ……..

 13. Babbarna smyger sig in lite varstans och det är ett solklart fall av kvotering. Nu räcker det inte med betyg eller erfarenhet längre.

 14. Det måste bli ett slut på detta jävla idiotsamhälle. Inkvoteringar av okvalificerade och folk utan språkkunskaper är enbart åt helvete. Igår strök 2 linjemontörer från Estland med i Dalarna. De trodde att strömmen var bruten på ledningen de skulle fixa, vilket den inte var så det blev grillkol av gossarna. Entrepenörerna tar in underentrepenörer som i sin tur tar in nya underentrepenörer från billigare länder, och nätägaren skiter i vilket medans svenska montörer tamejfan ska redovisa varenda jävla kvalifikation innan de får gå i närheten av en stolpjävel. Både politiker och fackföreningar bär ansvaret för detta helvete, men ingen av dessa skithögar kommer garanterat att ta något som helst ansvar…

 15. Vem vill jobba i ett jobb där tillit till den du jobbar med är livsviktigt, det vill vi alla hoppas jag…..hur är det för den här och flera andra andra yrkesgrupper……inte så självklart, jag anser att det är katastrof , för alla som blir inblandade, offer såväl som räddningspersonal.

 16. Så förbannat svagsint, svagbegåvat, naivt och fullständigt enfaldigt, kvotera in asylturister! De kan ju för helvet inte ens kommunicera med de hjälpbehövande!

  Nån djävla måtta på PK patraskfeministernas förbannade påfund får det väl ändå lov att vara!

  Hur fan tänkte man nu!

  Svensk utan utbildning kan kommunicera på svenska, ”lång utbildning”!

  Asylturust utan någon som helst utbildning, ja kanske till och med analfabet och troligen inte kommunicerbar, ”kort utbildning”!

  Jojo där försvann ytterligare en del av den svenska välfärden och framförallt säkerhet och trygghet!

  Fy fan för godhetsknarkande PK patraskfeminister!!!! Tror sig förstå men begriper intet!!!!

  Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: