Frankrike: Böneutropare, inte kyrkklockor

av Giulio Meotti  •  5 november, 2016

  • Den franska katolicismen för just nu en tynande tillvaro, klämd mellan tvenne eldar: Statlig sekularism och politisk islam.

  • Le Figaro undrade om islam inte redan nu borde betraktas som ”Frankrikes huvudreligion”.
  • Muslimska länder bekostar generöst franska moskéer, och täcker i genomsnitt 50 procent av totalkostnaderna.
  • ”Avignon är inte längre påvarnas stad, utan salafisternas. … De [muslimska extremister] uppmanar oss att skriva om Frankrikes historia så att ’den islamiska civilisationens bidrag’ framkommer.” – Philippe De Villiers, författare till boken Kommer kyrkklockorna att ringa i morgon?
  • Det finns indikationer på att det i Frankrike nu går tre unga, praktiserande muslimer på varje ung, praktiserande katolik.
  • ”Det är tänkbart att islam håller på att köra om katolicismen.” – Osservatore Romano, Vatikanens officiella dagstidning.

gatestone_boneutrop

Philippe de Villiers nyutkomna bok, Les cloches sonneront-elles encore demain? (”Kommer kyrkklockorna att ringa i morgon?”), har skakat om och rört upp känslor i Frankrike. Frankrike, katolska kyrkans ”äldsta dotter”, håller på att förvandlas till ”islams äldsta dotter”. ” I sin arrogans uppmanar de [muslimska extremister] oss att skriva om Frankrikes historia så att ’den islamiska civilisationens bidrag’ framkommer”, skriver de Villiers.

Han påpekar vidare:

”Frankrike har genomlevt mycket elände. Men för första gången står man nu inför hotet om total upplösning. Det finns två grupper i Frankrike: Ett nytt folk, som för sig med stolthet, och ett utmattat folk, som inte ens är medvetet om vad som måste till för att de själva ska överleva.”

Läs vidare

11 thoughts on “Frankrike: Böneutropare, inte kyrkklockor

  1. Enligt ett rationellt betraktelsesätt hade det naturligtvis ställt sig mer ändamålsenligt och angeläget om Vatikanen skickat påven till Frankrike för att ta sig an de sorgbundna katolikerna. Dessa församlingar sorterar under det påvliga ansvaret, och att i stället välja att resa till det multikulturellt infekterade Malmö, markerar med all tydlighet den katolska kyrkans kapitala undfallenhet gentemot mänsklighetens främsta fiende, islam. Att visa att man tar avstånd från antikrists utbredning, tycks inte våra skenheliga kristna företrädare ägna något som helst intresse, vare sig de är katoliker eller protestanter. Man fokuserar sig fastmer på att föra ”interreligiösa dialoger” med imamer.
    Det är en av kristenhetens äldsta och mest beprövade sanningar att det inte gagnar något till att förhandla med djävulen. Om detta faktum kommer de snart att bli mycket bryskt medvetna, även om de immerfort gör allt för att förtränga det.
    Andreas.

  2. När Stefan den Store, Moldovas furste avled 2 juli 1504, lämnade han ett oerhört patriotiskt och humanistiskt testamente till hela furstendömet. Det är för långt att översättas till svenska. Vill bara berätta att han var en sann kristen och efter varje seger i otaliga slag mot turkarna brukade han låta bygga en kyrka eller ett kloster. Under sina 47 års styre byggde han 44 kyrkor och kloster varav många står kvar även idag som ovärderliga turistattraktioner (UNESCO). Klicka på Manastirea Putna (1466-69) och Manastirea Voronet (1488). Man myntade uttrycket ’Voronet blåfärg’ som klostrets yttre freskmålning är känd för och som stod kvar under regn, vindar och snö i hundratals år.
    Stefan den Store gav sitt folk så mycket att leva för: land, språk, traditioner. Allt detta togs inte för givet, utan alla fick kämpa för och försvara med livet. Han ärvde ett furstendöme bestående av bönder och lämnade en tapper, tränad armé efter sig.
    Rumänska furstarna kämpade endast för sitt land, och aldrig anföll något av sina grannländer.
    Nutidens Europa har låtit sig erövrat, knäat och kuvat av Islam just därför att västerländska ledarna övergivit och hånat gudstron – en faktor som hjälper en nation hålla ihop, ett historiskt medvetet folk med sina hopp, traditioner och stolthet.
    På kargad mark odlar och skördar djävulen sitt …..

    Lista över Stefan cel Mares kyrkor och kloster:

    Lista bisericilor ctitorite de Ștefan cel Mare – Wikipedia
    https://ro.wikipedia.org/…/Lista_bisericilor_ctitorite_de_Ștefan_…

    • Fel länk. Nytt försök:

      Lista bisericilor ctitorite de Ștefan cel Mare – Wikipedia
      https://ro.wikipedia.org/…/Lista_bisericilor_ctitorite_de_Ștefan_…
      Översätt den här sidan
      Lista bisericilor ctitorite de Ștefan cel Mare. De la Wikipedia … Aceasta este o listă a bisericilor ctitorite de către domnitorul Moldovei, Ștefan cel Mare și Sfânt (1457-1504). … Categorii: Liste de biserici din România · Ștefan cel Mare .

  3. Trots att jag inte är nationalsocialist förstår jag att nationalsocialism är Europas enda räddning. Alla andra ideologier är för svaga i förhållande till Islam så nästa röst lägger jag på svenska nationalsocialister om det finns några.

  4. Stora delar av Europas folk känns utmattade. Det som oundvikligen måste ske kommer närmare. Den tanken gör mig utmattad. Om vårt Europa ska finnas kvar om ett decennium krävs kraftfulla åtgärder. Oppositionspartier finns i flera länder idag och folk vaknar. Tyvärr tror fortfarande många att detta kommer att lösa sig på egen hand och att det inte är deras problem och ännu värre tror att detta sköter våra folkvalda om.
    De styrande idag och etablissemang med övriga maktelit kommer att göra allt i sin makt för att hindra dem som försöker rädda Europa. De har ställt sig på en tvivelaktig plattform där islam fått en enorm uppbackning och därmed förstärkt sin position inför det som kommer.
    Mycket märkliga saker pågår, det talas om att individer ska skickas tillbaka hem och samtidigt fortsätter det att välla in folk från när och fjärran till Europa?!
    Problemen ligger ännu i sin linda och jag fasar för framtiden som ser mörk och våldsam ut.

    • Hej Åsa, det du beskriver känner många. Jag har som du ser ovan tagit modet till mig och brutit det stora tabut och trots att jag absolut icke är nationalsocialist så förstår jag att Europas enda räddning är just den ideologi som många idag avskyr. Jag tror nationalsocialismen kommer att kraftigt växa, kanske moderniseras men då med risken att förlora den styrka som den har men som också är dess svaghet. Europa står inför en oerhörd kraftansträngning – den saken är klar.

      • Hej Gustaf, jag tror vi står rätt lika. Inte heller jag är nationalsocialist men ställer de upp 2018 så får de min röst. De verkar ha kämpaglöd och det kommer att behövas i mängder.
        Dessvärre har jag en känsla av att det kanske inte blir ngt val 2018. För oroligt i världen och våra folkvalda gör upp mln sig en Ny Dö-variant. Jag hoppas att jag har fel. För det skulle innebära att valet 2014 var ett ödesval och efter det så, ja.

      • Tack för svar. Jo, jag tror de kallar sig NMR och om de ställer upp så kan det bli synnerligen chockerande och omskakande om de får många röster. Var på en liten finare middag igår och han till höger, efter något glas sa han hade skänkt pengar till NMR och han snett framför mig mittemot sa då att han funderade gå på en demo med dem så om det fortsätter utvecklas åt fel håll så kan det bli en omskakande effekt ”Trump-effekt” i nästa riksdagsval. Jag tror vi behöver det. Om tillräckligt många svenskar känner ”nej nu alltså nu får det VERKLIGEN vara nog” så kan nationalsocialismen som varit helt passerad till historien göra en totalt oväntad comeback. Tänk vilka ramaskrik det skulle bli – skulle faktiskt bli intressant. Någon majoritet ska de inte ha men till att röra om i grytan skulle de sannerligen behövas. De rör i alla fall bättre om i grytan till Europas fördel som 4%-parti än vad FI skulle göra.

  5. Hellre det stämningsfyllda ljudet från kyrkklockor än det fientligt aggressiva ylandet från minareterna.

Kommentera