2,3 miljoner kontrollerades – 69 sökte asyl


INVANDRING. Polisen för detaljerad statistik över de gränskontroller som genomförs på sex olika platser i Sverige under ett år. Mer än 2,3 miljoner personer kontrollerades, 67 personer frihetsberövade som brottsmisstänkta, 69 personer uppgav sig vilja söka asyl och 367 personer avvisades från Sverige.

Om man mäter gränskontrollerna i effektivitet ligger den svenska polisen i lä. Trots att dansk gränspolis kontrollerar betydligt färre personer så avvisar danskarna fler.

Under samma åtta veckor kontrollerade den danska gränspolisen 668 233 personer, varav 698 avvisades och 34 frihetsberövades som misstänkta för människosmuggling.

Den danska polisen använde sig av polisresurser som motsvarar 450 heltidsanställda polistjänstemän. I Sverige arbetade 190 polisanställda heltid med gränskontrollerna.

 • Av detta drar Sydsvenskan slutsatsen att gränskontrollerna inte behövs.
 • Sydsvenskan “glömmer” att nämna anledningen till att gränskontroller infördes.

Under 2015 saknade 81 procent av de 162877 som sökte asyl i Sverige pass. Siffrorna har sett ungefär likadana ut de senaste åren. Uppgifterna gäller ansökningstillfället. Att id-kontrollerna skapar tidsmässiga problem för de som behöver korsa Öresund med tåg är av underordnad betydelse för de problem som öppna gränser skapar för landet.

Kan man ta sig från ett land 400-500 mil från Sverige och passera upp till 15 länder på vägen utan att tappa sin mobiltelefon, borde incitamentet att inte förlora sitt pass/id-handlingar var mist lika stort – om inte större.

-Pettersson menar att de asylsökande borde ha ansvaret för att bevisa vilka de är, var de kommer ifrån och vad de gjort i livet. Då skulle de nog hålla reda på sina papper eller ordna nya. De flesta har haft eller har haft möjlighet att skaffa sig ett pass. Afghanistan som påstås vara primitivt införde pass år 1880.

Endast ett fåtal asylsökande är riktigt papperslösa, läs mer på Tino Sanandajis Facebook eller på Thoralf Alfssons blogg. 


4 responses to “2,3 miljoner kontrollerades – 69 sökte asyl

 • Suzie

  Många svenska pendlare mellan Malmö och Danmark uppger att många utlänningar slinker igenom gränskontrollen då de inte ombeds att uppvisa id handlingar medan svenskarna och danskarna som jobb pendlar alltid blir ombedda att visa id handlingar,gränspolis har uppgett att många asylsökande tar sig över gränsen till Sverige utan att behöva legitimera sig,skumt.Ca 3000 i månaden uppges söka asyl i Sverige ,vem kollar deras id handlingar vid gränsen? Lögner och åter lögner för att vilseleda och lugna världens dummaste och mest vilseledda folk verkar fungera.

  Gilla

 • ruben

  Man kan väl lägga in en ruta på skattsedeln, där man kan anmäla att man vill vara med att bidra till invandringen och migrationsverkets kostnader. Ungefär som kyrkoskatten att man väljer vara med eller inte. Skulle vara intressant se hur mycket man får in till migrationsverket. Får de råd med en korvkiosk och 10 invandrare per år? Ja enligt officiella nyheter och tidningar, skulle det inte bli någon skillnad eftersom alla är överens om att de flesta är för fri invandring. Skulle vara intressant höra media kommentera den idén 🙂 Det skulle väl vara demokrati och frågan skulle falla längst ned i prioriteringen för alltid. En räddning för Sveriges nation och möjlighet börja syssla med viktiga frågor, hur man förebygger risken för krig t.ex.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Migrationsverket uppger att cirka 500 – 600 personer i veckan söker asyl i Sverige.

  Hur kommer dessa personer in i landet?

  Gilla

 • ericr45

  Många ggr kan statistik framläggas så at den stöder ”min åsikt”
  Om man t ex rensar bort alla som kontrolleras vid infarten från Danmark?
  Nästan alla är ju svenskar med svensk ID-handling.
  Är dessa inräknade? Måste finnas många som kollat et multiflertal ggr ?
  ID-kontrollen sker ju fö endast IN till Sverige, inte ut till Danmark.
  Bara en detalj..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: