Grand Hotel – Ett arrangemang vi borde avböjt

I fredags hölls en uppmärksammad gala i våra lokaler. Vi har aldrig tidigare kommenterat eller recenserat våra gäster, och vi ska göra allt vi kan för att aldrig behöva göra det igen. Samtidigt är det viktigt för oss, och för alla som har en relation till oss, att vi denna gång bryter vår tradition av diskretion.

När det stod klart för oss vad denna bokning handlade om gjorde vi ett antal saker för att komma ur kontraktet. Det steg vi inte tog, var att bryta kontraktet. En ny rutin infördes dock direkt, den säger att alla större bokningar från okända kunder måste godkännas av VD. Fler åtgärder kommer att genomföras.

I efterhand kan vi konstatera att vi aldrig borde tagit bokningen. Vi kan också konstatera att vi borde ha brutit kontraktet så fort vi förstod att detta arrangemang kommer att skapa starka reaktioner både hos våra gäster och våra medarbetare. Det viktigaste vi har är vårt förtroendekapital och vårt renommé, båda dessa har tagit skada.

Vi har alltid velat vara en neutral mötesplats som inte bedömer våra gäster, eller deras åsikter, och utifrån det bestämmer om de är välkomna eller inte. Samtidigt finns det en gräns. Vi har nu ett stort arbete framför oss internt där vi ska skapa rutiner som tar hänsyn till denna gränsdragning.

Pia Djupmark, VD på Grand Hôtel

Läs mer…

-Pettersson undrar var Grand Hotel ska dra gränsen nästa gång om de inte vill ha demokratiskt valda och lagliga partier som gäster.

Är vänsterpartiet välkommet? Saudiarabiska gäster? Putin? Israel är inte populära bland vänstern? Jag undrar om Pia Djupmark, VD på Grand Hotel borde tagit ett djupt andetag och låta vänsterstormen blåsa över…

Tills sist en litet sann anekdot…

Pettersson har en tysk kund som ett par gånger om året kommer till Oxelösund för att segla. Tysken landar på Arlanda, tar en bil till Grand Hotel där de ligger över en natt och köper proviant för tiden han ska segla på Östermalmshallen och sedan far han vidare till båten som han har i Oxelösund.

En gång, det var i september 2013, fick han och vännerna inga rum på Grand, så de fick ta in på ett annat.

När han kom till Oxelösund, var han lite grinig och muttrande han och sa att en neger hade bokat hela hotellet…

…negern var USA:s president Barack Obama med följe…

26 thoughts on “Grand Hotel – Ett arrangemang vi borde avböjt

    • Ja, denna apologi förtar givetvis glansen av det vi trodde vara ett rakryggat svenskt etablissemang med rötterna djupt förankrade i den klassiska traditionens goda jordmån. En patetisk pudel kom emellertid som en obehaglig överraskning för de som stod beredda att hylla den sista kvarvarande bastionen av självrespekt och stolta svenska anor. Det kan finnas anledning för Grand att revidera detta uttalande efter nästa val…
      Andreas.

  1. Beklagligt och genomynkligt agerande av denna lakej djupmark.
    Hon slickar både uppåt och nedåt för att behaga och kunna behålla sitt jobb.

  2. Det hade varit lite kul om någon av bröderna Ekeroth hade bokat grand i eget namn nästa gång SD ska ha tillställning. Det hade varit synnerligen underhållande att se Handels nazi-kampanj mot en jude, och än roligare hade det varit om Grand nekat bokningen. Roligast av allt hade varit när någon av bröderna Ekeroth hade anmält handels för hets mit folkgrupp och Grand för att diskriminering mot judar. Men mest underhållande av allt hade rättegångarna varit…

    …ich att se hela vänsterdrevet stå med byxorna neddragna och dumstrut på huvudet!

    Hela drevet mot Grand är skrämmande likt hur tyskarna hetsade mot judarna på 30-talet, men den begåvningsbefriade vänstern verkar inte se några likheter. Jag undrar vad som kommer näst – krossade skyltfönster hos affärsinnehavare som tillhör SD, vänstermobbar som driver runt och målar ”SD” på dörrar och skyltfönster – och svartklädda mobbar som misshandlar folk som handlar i dessa affärer…

    Vänsterns likhet med SA i trettiotalets tyskland är skrämmande!

    Positivt är dock att detta är ett tecken på desperation, och förhoppningsvis början på den urspårade vänsterns dödsryckningar – för det kan inte finnas en enda normalbegåvad människa som inre känner avsky för vänstermobbens drev mot Grand.

  3. Tvinga denna Pia Djupmark att tala om ifall Vänsterpartiet
    är välkommet att kongressa på Grand? V P är anhängare
    av Stalinismen, som är världens i särklass värsta Mördarpack,
    eller gäller inte den gamla klyschan ”allas lika värde” för dem
    som är välkomna på Grand??

  4. Nu blir jag besviken på Pia Djupmark och Grand Hotel! Trodde de hade lite mer integritet. Det blir svårt att rekommendera hotellet i framtiden.

    Har dessa företagare inte fattat hur de förminskar sin handlingsfrihet framöver om de låter PK-maffian vara med och styra deras affärsverksamhet?

    Vad gäller vår barnsligt trotsiga regerings agerande så undrar man när de ska växa upp? Har dessa företag överhuvudtaget tänkt på att vi kan få en annan regering 2018?

  5. Kan inte någon vänstermupp från åsiktskorridoren skriva ner en lista vad som är tillåtet att göra om man är samhällskritisk, dissident och/eller sverigedemokrat. Får man handla mat? Får man åka buss? vilka jobb kan man ha?, får man köra bil?, får man gå på bio? får man ha husdjur?, får man starta och äga företag. När ett demokratisk parti inte kan bjuda in internationella gäster till ett möte på ett hotell i vår huvudstad har vi lämnat demokratin och på väg in i något väldigt obehagligt.

  6. Grand förlorar mer på att gå vänstern till lags. Vilka av dessa vänstersocialister skulle ens tänka tanken på att hyra rum där?

    Pia har nog mycket att fundera över.

  7. Ynkedom!

    Samt en till på listan över dem som kommer att synas i sömmarna när räkenskapens dag kommer.

  8. Där kom den pudeln!

    Skall den få alla kränkta anställda på gott humör igen eller vad skall den tjäna till?

    Blidka facket kan jag tänka mig,för snart skall GH befolkas av världens intelligenselit så det gäller att vädra ut allt det som rasister och nazister lämnade kvar i hörnen.

    Hur dum tror Vd:n för GH att vi är?

  9. Du milde vilka ynkliga ynkryggar. Det är tydligen gap och våldsvänstern som bestämmer vem som ska få hyra. Var gästerna otrevliga. Det otrevliga hände ju utanför med gapande och skrikande vänsterdrägg.
    Sen detta med att betygsätta på Facebook. De flesta som betygsatt har ju inte ens sett hotellet utifrån. Lägg ned sån skit och låt dem som verkligen bott där sätta betyg. Dessa kommunistsvin har nog inte råd att ens gå genom entren.

  10. Var nånstans är Michelle, den snart blivande ex-first lady of USA och den andra lika charmiga damen (Bildts fru, Anna Maria Cerveza?)

  11. Ilan Sadé, Partiordförande för Medborgerlig Samling, skriver klockrent om ”ståhejet” runt Grand Hotel.

    ”Ingenting förskonas när allt politiseras.”

    I och med att Grand Hôtel har hyst ett arrangemang med Sverigedemokraterna som värd och ett antal närstående europeiska partier och personligheter som gäster, har det dragit i gång en smärre kampanj i sociala medier mot hotellet, underblåst av Hotell- och restaurangfackets (HRF) lokalavdelning.

    HRF-avdelningens ordförande, V-politikern Jenny Bengtsson menar att många av hennes medlemmar skulle känna sig rädda, kränkta och rentav hotade om de måste jobba den aktuella kvällen. ”De borde inte ens behöva ha de här människorna, samhällets absoluta bottenskikt, i närheten av sig över huvud taget”, skriver jämlikhetsaposteln Bengtsson på Twitter.

    I en artikel i ETC antyder hon – och en annan medlem säger det rakt ut – att det är HRF-medlemmar med invandrarbakgrund som är särskilt sårbara under arbetspassen i Åkessons och Farages sällskap.

    Harmen över att Grand Hôtel har ingått ett affärsmässigt avtal med Sverigedemokraterna, som syftande till att ge inkomster till hotellet, löner till anställda och vinst till ägaren, säger någonting om samtidens tendens till att politisera allt och alla.

    Förakt och avsky av den typ som Jenny Bengtsson ger uttryck för ska in och förgifta alla mellanmänskliga relationer, oavsett om det är affärslivet, vänskapsförhållanden eller familjen.

    Att det privata är politiskt är ju en känd vänsterparoll, och på något sätt är väl hetsen kring Grand Hôtels avtal ytterligare ett steg mot målet att ingenting ska förskonas i strävan efter att söndra samhället enligt (identitets-)politiska skiljelinjer.

    Och alla medel är tillåtna för detta ändamål. Är du sur på Grand Hôtel? Lämna en nedgörande hotellrecension!

    http://www.expressen.se/debatt/ingenting-forskonas-nar-allt-politiseras/

  12. Och vad händer nu på Facebook? Börjar vänsterantidemikraterna ge 5:or och de som håller på demokrati och icke diskriminering att ge 1:or, dvs omvänt?

    Dåligt att pudla av Grand.

  13. Detta obegripliga beslut är bara att beklaga.

    Den förklaring Pia Djupmark, VD på Grand Hôtel, ger i GH:s pressmeddelande, är ju så dubbelbottnad, om något.

    GH går alltså emot sina egna tidigare regler, enbart för att en enögd social media-kampanj, tycker att demokratin inte är till för alla.

    Jag blir oerhört besviken på GH. Som jag berömde tidigare, för deras kloka beslut att låta galan hållas som vilket arrangemang som helst.

  14. Det roliga är att de som raljera mest är de som aldrig någonsin kommer att boka rum på Grand Hotellet, och de som ha verkligen råd att göra det skiter i vad vänster slödder och PK tycker. Och vem bryr sig om vad en silikon bimbo tycker även om hon är en mode drottning.

Kommentera