Rasism vs frihetskamp

SVT visade nyligen en dokumentär om amerikanska Ku Klux Klan som just upplever en renässans.

Dokumentären i sig var intressant och visade hur klyftorna och hatet mellan vita och svarta bara växer.

Både från det vita och svarta hållet spåddes större konflikter än vad som hittills kunnat skönjas. Givetvis en tråkig och onödig utveckling, men som visar att varken den ena eller andra sidan stillatigande tänker se på när “deras ras” utsätts för diskriminering och politiska prioriteringar. Tyvärr tror jag dessa bägge sidor kommer att hörsammas, inte bara i USA, utan i stora delar av världen.

Spänningen och splittringen i kombination med politiska beslut och organisationer som inte bara ogillar, utan verkligen hatar, den andra sidan är en kombination som bara kan sluta på ett sätt. Världsledarna och regeringarna i respektive land har en del att jobba med, om det råder inget tvivel. Även i Sverige råder en stämning jag inte kan påminna mig ha upplevt under mina år och spänningen kryper precis under ytan och bara väntar på att komma fram.

Något kommer att hända i världen och då menar jag inte bara det otäcka som sker i Mellanöstern och andra kända krigszoner. Jag menar något riktigt otäckt som kommer att explodera i vår del av världen, den fria och demokratiska delen.

Se gärna dokumentären här och fundera lite över bilderna nedan.

Ku Klux Klan är definitivt en organisation som kan betecknas som rasistisk, men av vilken anledning kan man inte kalla Black Lives Matter för detsamma?

Den här Klan-medlemmen kallas rasist…

5

…den här frihetskämpe.

1

Den här personen är rasist enligt definition…

4

…den här är en frihetskämpe.

2

En av de här personerna kallas rasist, den andra frihetskämpe. Vem som är vem får ni fundera över.

3

3 thoughts on “Rasism vs frihetskamp

 1. En helt naturlig och väntad motreaktion! Det är bara att konstatera att när man börjar känna sympatier för denna legendariska klan, har samhället totalt spårat ur. Den omvända rasismen måste bekämpas och här har dessa strutförsedda anhängare en ypperlig chans att röna en tids uppskattning i strålkastarljuset. De har väl eljest under en längre tid fört en diskret och till synes tynande tillvaro. Alla grupperingar som visar praktisk opposition mot det globala vanstyret fyller nu sin funktion. Vi har inte råd med annat än att låta ändamålet helga medlen och alla protestaktioner mot det multikulturella vansinnesexperiment som påtvingats oss är välkomna. Då världen framledes åter nått ett slags balans, kommer Ku Klux Klan åter att förpassas in i skuggorna. Den kriminella organisationen Black Lives Matter har i KKK sin dödlige fiende och varför inte låta de halvtossiga stjärngossarna göra lite praktisk nytta?! Rationell filosofi.
  Andreas.

 2. Såna här “dokumentärer” brukar fokusera på de knasigaste och mest effektsökande personerna i såna här organisationer.
  Personligen tycker jag det vore intressant att lära mig mer om Klanens ursprung och historia. Vad hände egentligen i sydstaterna efter norrsidans seger? Människor är inte idioter och en stark röresle som KKK hade troligtvis en bra anledning till att bildas och till att den nådde framgång.

  Det här med att “därför att de var onda” som är en sån populär förklaring nuförtiden, särskilt från media och politiker. Det känns rätt otillfredsställande för mig.

 3. Den nedersta bilden sammanfattar det hela –
  när det gäller nordeuropéiska folk vs afrikanska.

  Sedan finns det fler raser…

Kommentera