Inget maskeringsförbud i Tibro

Det blir inget maskeringsförbud i vår grannkommun Tibro. Tibro fullmäktige sa nej till att införa ett lokalt maskeringsförbud i kommunala lokaler. SD, som lagt förslaget, reserverade sig mot beslutet tillsammans med en KD-ledamot.

Kommunalrådet Rolf Eriksson (S) anser att ett förbud mot maskering, inklusive burka och nicab, skulle strida mot regeringsformen och Europakonventionen om mänskliga rättigheter. Rolf Eriksson konstaterade också att problemet inte anses finnas inom kommunen.

Lusharpan utgår ifrån att särskilt beskedet om mänskliga rättigheter kommer att glädja alla presumtiva bankrånare som nu kan gå in till banken och hävda sina mänskliga rättigheter. Man kan undra om Rolf Eriksson kommer att se det som ett problem.

Man kan också undra över hur de mammor kommer att reagera som kommer för att lämna sina barn på dagis och som möts av ett par ögon i en siktspringa, en modern variant av Spökplumpen. Lusharpan misstänker att i det läget kan Rolf Eriksson få anledning att revidera sin uppfattning.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras

4 thoughts on “Inget maskeringsförbud i Tibro

KommenteraAvbryt svar