I landet som flödar av mjölk och kulor måste det sparas på barnen


EKONOMI. Arvidsjaurs kommun måste spara mångmiljonbelopp inför 2017 och ett av de mest kontroversiella förslagen är att ta bort mjölken och brödet till lunch på alla skolor. Om kommunen ska ha en budget i balans och nå de finansiella målen nästa år så är bristen 5,3 miljoner kronor.

svt_mjolk

Just nu diskuteras alltså mångmiljonbesparingar och beslut ska fattas på kommunstyrelsens möte på tisdag.

Ett av förslagen är att lägga ned utebadet och fylla igen hålet för bassängen. Ett annat att skära ned rejält på bidragen för föreningarnas insatser för integration och lägga ned den kommunala trafikskolan. Och så försämras bidragen för enskilda vägar i Glommersträsk och Moskosel och vägbelysningen släcks i byar där det bor mindre än fem personer.

Men det som sannolikt kommer att väcka störst diskussion är kostenhetens förslag att ta bort mjölken och brödet till lunch på skolorna.

– Det är kostenheten som lagt fram det förslaget på kostnadseffektiva åtgärder och det finns med i handlingarna inför kommunstyrelsens möte på tisdag och jag kan inte föregripa det, säger kommunalrådet Lotta Åman (S).

Men att ta bort mjölken skulle få ”kraftigt negativ påverkan på näringsinnehållet och vi når inte rekommendationerna på en komplett måltid” står det i risk-och konsekvensanalysen av förslaget. Att ta bort brödet skulle ”ge ”minskad fiberhalt och svårt att nå rekommendationen av en komplett måltid.”

-Pettersson undrar över alla dessa sparförslag runt om i vårt land. Vi har världens högsta skatter och landet går som tåget enligt politikerna och journalisterna – Varför ska vi då spara överallt? Vad är det som kostar? Kanske Arvidsjaur kan hyra in Fredrik Reinfeldt som konsult så han får förklara för samer och andra att landet inte är deras,  och att det är bäst att ge bort det frivilligt så kommer allt att bli bra.

Glöm inte att förhandla om priset först – Reinfeldt lär ta 100.000 i timmen…

 


10 responses to “I landet som flödar av mjölk och kulor måste det sparas på barnen

 • mari svensson

  Har skolorna glömt att man får EU-bidrag för mjölken?? Mellanmjölk, helmjölk, fil och ost – EU betalar över hälften om man bara orkar skicka in ansökan. ”Min”förskola fick tillbaka en stor summa varje år. Barnen måste ha mjölk!!

  Gilla

 • var det sosse som dog?

  Man betalar ut ca 1900-4500 per dygn till bolag som placerar ut dom hos familjehem

  Medans en pensionär som betalat miljontals i skatt ( både etnisk svenskar och invandrare) får leva på nästan bra bröd och vatten,det är sorgligt.

  Eller vill alla att dom ska stanna?

  För det kommer krävas större bostads ytor och fler arbeten.
  Det är redan brist på bostäder och jobb i dagens läge.
  Hur ska vi klara av att ge alla flyktingar jobb och bostäder?

  Vi betalar till FN. Till EU betalar vi väldigt många miljarder kr.
  När vi tog emot över hälften av alla irakier förra året fick vi några miljoner för administrativa kostnader efter att vi började klaga över att inga andra länder öppande sina gränser. Ingen direkt vinstaffär.

  Gilla

 • rannug

  Vänta tills ekonomin brakar ihop rejält, då har barnen ingen fungerande förskola och skola att gå till. Från ord till organisation http://www.facebook.com/GustavWasasfolk

  Gilla

 • Berra

  Det är fel att inkomster från våra naturresurser går till storbolag och beskattas i fjollträsk. Skatteintäkterna bör tillfalla orten närmast där den produceras som i Norge. Då skulle norrlandsbarnen kunna bada i mjölk.

  Gilla

 • Tony

  Ja det är väl dyrt att servera importerat halalkött till det
  nya frälsets ungar, så då får väl mjölk och bröd dras in för
  Svenska barn? så går
  Har egna förslag servera Bacon istället för halalkött,
  vidare kan dessa tjänstemän på kommunen dra ner på sina
  allt för höga löner, så får dom kanske en budget i balans.

  Gilla

 • eva

  När jag växte upp var mjölken till barnen och knäckebrödet till barnen kosten allt baserades på. Innehöll då alla nyttigheter som behövdes. Basfödan.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Sverige färdas i expressfart mot att förvandlas till ett impotent u-land, och om denna samhällsfientliga trend tillåts eskalera, kommer vi snart att få läsa om förslag avseende slopandet av kostnadsfria måltider till etniskt svenska skolbarn. Dessa det Nya Sveriges förlorare beläggs då med straffavgift och får bereda sig på att betala för skollunchen, medan de ”nya svenskarna” självfallet åtnjuter nuvarande förmåner, plus dessert efter maten. Detsamma kommer att gälla barnbidraget, vilket kommer att reduceras till att omfatta maximalt två barn per äktsvensk familj. Det gäller ju att se till att vi på sikt elimineras, enligt globalisternas agenda.
  Andreas.

  Gilla

 • ossie

  Varför inte ta bort allt ! De stackars ”barnen” som kommer från fjärran länder behöver ju allt som finnas.

  Gillad av 1 person

  • Billy Boy

   Mona Sahlin (S) har ju redan för länge sedan bestämt att svenskarna skall utplånas och att det gamla Sverige aldrig kommer tillbaka.

   Så det är ganska hopplöst att förvänta sig någon vändning till det bättre. för vårt land. Allt är redan beslutat och då ligger din lösning helt rätt i tiden, d v s som du säger:

   ”Varför inte ta bort allt …”

   Då uppnås ju Mona Sahlins och Stefan Löfvéns feminist-regerings nazistiska dröm-mål mycket snabbare.

   Gilla

 • Involuntarium

  Nä men vem kunde tro det!

  Sverige som går så bra, invällande asylturistparasiter, analfabeter som ska rädda svenska pensioner!!!!

  Det här är bara början, vänta bara tilldess kostnaderna för asylturistparasiterna fullständigt överlåts på kommuner och landsting! Då finns det nog inte ens ekonomiskamedel i någon kommun överhuvudtaget att köpa potatis till barnomsorg och skola!

  Landstingen kommer troligen inte att ha råd med några ”onödiga” provtagningar, undersökningar och operationer! Onödiga ja, jo det är väl allt som inte är livshotande!

  Infrastruktur, tekniska anordningar och sådant som skattekollektivet betalt stora pengar för, där kommer det inte att finnas ekonomiska medel till varken drift eller underhåll!

  Vård och omsorg för barn och gamla det är en utopi i det nya Sverige!

  Vårdanlägnnigar typ serviceboenden, särskilda boenden avsedda för våra åldringar görs om till asylturistboenden!

  Stefan Löfven du inser väl att du och din regering är fullständigt rökta, den uppkommna situationen kommer kräva extraordinära åtgärder!

  Det krävs ett totalstopp för asylturismen!

  Det krävs ett totalstopp för all asylturistanhörig invandring!

  Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: