Stäng

Miljöpartist: Fem miljarder i bidrag är en intäkt, inte ett stöd…

EKONOMI. Att miljöpartister ofta saknar alla bestick i lådan känner vi till men frågan är om inte Märta Stenevi, Miljöpartiskt kommunalråd i Malmö slår något slags rekord. Damen pratar om att Malmös budget för 2017, lagt av S+MP, är långsiktigt hållbar med satsningar på förskola, skola, fler i jobb, välfärd, bostäder o hållbart stadsbygge.

De runt fem miljarder, 14 miljoner om dagen, som Malmö får i socialbidrag av landets av landets övriga skattebetalare är en intäkt, och inte ett stöd, och har ingen koppling till det ekonomiska resultatet. Det mångkulturella paradiset Malmö är bankrutt.

Systemet är fr a en skatteväxling för skola sen kommunalisering, ingen koppling till ek resultat. Intäkt, inte stöd.

Dessutom gör hon gällande att “systemet” (har) “ingen koppling till ek resultat. Eller med andra ord de bidrag Malmö erhåller årligen inte har någon koppling till stadens ekonomiska resultat. Det är ett direkt häpnadsväckande påstående! Utan det Kommunala utjämningsbidraget och statsbidrag skulle Malmö gå i konkurs. Sanningen är att var 4:e krona av kostnaderna i år utgörs av bidrag. Detta gör Malmö till landets överlägset mest bidragsberoende kommun.

Smaka på det. Intäkt, inte stöd. Malmös Kommunala utjämningsbidrag och statsbidrag är alltså inte enligt Märta Stenevi (Mp) inte ett stöd utan en intäkt. Att det kommunala utjämningssystemet skulle vara “från en” skatteväxling för skolan sedan kommunalisering stämmer inte.

Det kommunala utjämningssystemet grundar sig i rätten för samtliga svenska kommuner att ha möjligheten att tillhandahålla en likvärdig service för sina kommunmedborgare, oavsett förutsättningar.

Så miljöpartisten Märta Stenevi blåljuger kommuninvånarna rakt i ansiktet, alternativ är totalt blåst…

24 reaktioner på “Miljöpartist: Fem miljarder i bidrag är en intäkt, inte ett stöd…

 1. Sveriges regering har bestämt att invandrarna ska fylla upp alla skitjobb som finns , därför att man behöver skattepengarna till att hålla alla halvdöda pensionärer vid liv till de blir 110 år.

  Den absoluta majoriteten av dom invandrare som kommit hit som asylsökande eller anhöriga till dessa, har kommit hit för att ta del av det svenska trygghetssystemet i syfte att höja sin egen och de sinas levnadsstandard.
  Ryktet om det naiva Sveriges smörgåsbord av generösa bidrag (även till nyanlända asylsökande) är väl rotad bland dom som står i begrepp att skaffa sig en rikare tillvaro än den getfarmartillvaro hemma i byn som man är urless på.
  Ett försörjningsstöd för en somalisk 8 personers familj är mer i månaden än vad denna familj skulle lyckas skrapa ihop på ett helt år hemma i Somalia. Om man inte är somalisk pirat förstås.
  Dessutom drygas kassan ut med lite lukrativ khat-försäljning bland sina landsmän.

  Skulle tro att Afghaner mm. också kom hit för bidragen i första hand, för att släktingar redan bosatta här ringt hem och berättat vilket bidragsparadis Sverige är.

 2. Kära Märta Stenevi, Miljöpartiskt kommunalråd.

  För alla de kommuner i Sverige, som bl.a. betalar pengar till Malmö, genom det kommunala utjämningssystemet, så var det först en intäkt för respektive kommun.

  Fast när dessa pengar sedan förs över till Malmö , så är det naturligtvis i bidragsform.

  Ju godare vi försöker framstå på den politiska nivån, desto mer egocentriska kan vi agera privat. Ord ersätter handling.

 3. Det är olagligt, enligt kommunallagen, för en kommun att år efter år gå med förlust. Intäkter och kostnader skall balanseras. Ändå får detta fortgå.

  1. Malmös ”starka kvinna” befinner sig kanske på ett lååååååångt släktbesök i Gambia………….dumt av mig släkten är ju i Sverige såklart !

 4. Är det så globala främlingarnas socialbidrag skall benämnas? En intäkt?
  Vad skall skattebetalarna benämna utgiften för? Skattebetalare har tyvärr ingen bra kontroll bestämma mellan regeringsvalen vad deras pengar skall investeras i. Det är inte lite irriterande.

 5. Ja, varifrån kommer alla tokiga, jädra fruntimmer ifrån?
  Framför allt, hur lyckas tok-fiorna nästla sig in på varenda betydande position?

  På sjuttiotalet hade de antingen fått förtidspension med medicinering och återkommande besök hos öppenpsyk alternativt en Samhall-liknande sysselsättning, av typen räkna samt packetera skruvar och muttrar i små plastpåsar.
  Det är ju för f#% hemskt det som hänt och händer i vårt Sverige.

 6. Detta är resultatet av den landsomfattande och effeminerade politik som bedrivs av det feminazistiska kjolregementet och dess impotenta anhängare. Det finns inga gränser för den makalösa fräckheten att tillskansa sig skattemedel på bekostnad av den arbetande delen av Sveriges befolkning. Hur många miljoner bidragsparasiterande invandrare kan landet egentligen svälja? Man väljer att fullkomligen ösa ut pengar över den malmöitiska varbölden, samtidigt som den vanlige svensken i alla sammanhang ödmjukt får stå tillbaka och se landet bit för bit erövras och underkuvas av främmande härskaror. Lika vidrigt som oacceptabelt!
  Andreas.

  1. Hög tid att Sveriges Elit tar över styret snarast:

   [youtube https://www.youtube.com/watch?v=XG1bdIRg80g&w=560&h=315%5D

   Raubtier – Sveriges Elit

   Själen är såld till urkraft och våld
   Och vart land vi korsar är stort
   Över krossad sten går rovdjursturnén
   Från Norrland till Helvetets port

   Vi offrar vårt blod, är krigsguden god
   Så håller han stålet åt oss
   Förstärkarna dör, ty vrålet förgör
   Beskåda nu vildmarkens kross

   Se stormen som stilar
   Se flammor i skyn
   Och världen skall niga inför denna syn
   Fall ned på knä inför Sveriges Elit
   Som fostrats utav diesel, blodigt kött och hembränd sprit

   Allt motstånd är fällt, se asfalten smält
   Under dubbdäck och V8:ans vrål
   Utan pardon med skogarnas ton
   Och kubikvis utav alkohol

   I rovdjurets spår är blödande sår
   Vår triumferande segermarsch går
   I år är vårt år, se hammaren slå
   Mot en darrande kritikerkår

   Se stormen som stilar
   Se flammor i skyn
   Och världen skall niga inför denna syn
   Fall ned på knä inför Sveriges Elit
   Som fostrats utav diesel, blodigt kött och hembränd sprit
   [x3]

   1. Har med förtjusning tagit del av den med verv och åhåga nedtecknade kampsången, och ber att få framföra mitt djupt kända tack!
    Ja, min nationsbeskyddande meningsfrände, det skall dröja innan rikets makthierarkiska fascistregims försyndelser är till fullo guldna, och de skyldiga störtade till markens stoft. Den knäböjande ställningen är synnerligen tilltalande och torde passa dessa politiska smittspridare utmärkt väl. Pendeln kommer strax att svänga och vanstyret upphävas.
    Med salig övertygelse,
    Andreas 🙂

  1. De kommuner som får mest. Tänk på att Göteborg är dubbelt så stort som Malmö

   Malmö 4 870 532 633
   Göteborg 2 441 539 190
   Norrköping 1 470 850 793
   Eskilstuna 1 464 430 974
   Södertälje 1 367 616 057
   Botkyrka 1 276 640 725
   Helsingborg 1 249 999 315
   Örebro 1 159 697 072
   Borås 969 871 500
   Kristianstad 923 320 002

 7. Kommunaliseringen av skolan klubbades igenom i riksdagen den 8 december 1989,efter att Socialdemokraterna fått majoritet genom stöd av Vänsterpartiet Kommunisterna.

  Det är 27 år sedan så det kan inte vara en intäkt idag.

 8. Samma Märta Stenevi , miljöpartiskt kommunalråd, är arg på regeringens beslut att förlänga gränskontrollen. Hon vill således öka den oreglerade och svarta invandringen. Det tycks vimla av miljöpartister i beslutspositioner som helt saknar ekonomiskt omdöme. Och som har direktlinje till Sydsvenskan utan kontroll.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: