Stäng

Hur oprofessionella får ”gode män” vara??

Företaget OPTIO var anlitade som förvaltare åt Signhild i Visby. 500:-/vecka tyckte de var nog till mat, kläder mm. Trots telefontider svarade inte Optio i telefonen. Detta otroliga försvar gav grundaren Peter Sporrstedt   – Vi har gjort allting vi har kunnat.  Det går alltid att nå oss på mejlen, det går att chatta på vår hemsida, det går att mejla intressebevakaren direkt och det går att lämna meddelande.  Ursäkta mig – vem som behöver en god man eller förvaltare har en dator? Vilka kan skicka mail?  Vem kan chatta? Denna service betalar kommunerna och Signhild 2500:-/månad för………………..skäms OPTIO.  

signhild

5 reaktioner på “Hur oprofessionella får ”gode män” vara??

 1. Det är just det här som blir resultatet av massinvandringen. Varje ensamkommande liten gosse får en mycket engagerad God Man som gör väldigt mycket för att barnet inte ska behöva lida brist på minsta lilla. Dessutom är det så vist ordnat att i dessa fall får de Goda betalt direkt av samhället. Det finns folk som försörjer sig på att vara goda.
  Nu är det så klart brist på godhjärtade medmänniskor. De räcker helt enkelt inte till för de absolut svagaste i vårt samhälle. Därför öppnas nu en väg för företagande även inom denna sektor.
  De som behöver God Man måste dessutom betala den själv.
  En ytterligare tråkig sak är att de i samhället som ska granska de gode männen varit otroligt naiva och slöa. Så en del gode män har varit riktigt onda och blivit rikare själva.
  Jag är förtvivlad!!

 2. Denne Sporrstedt kan rimligtvis inte ha något av den erforderliga verklighetsförankring som är en förutsättning för att utföra ett acceptabelt och tillförlitligt arbete. Om man inte till fullo inser det enorma ansvar som åvilar den som åtagit sig att agera i annan persons ställe och att handla i enlighet med den hjälpbehövandes intressen, skall man definitivt söka sig till en annan bransch. Han är skyldig att utöva översyn av sina anställda inom denna känsliga kategori, och hans besynnerliga tillkännagivande gällande de till buds stående medlen för att anföra klander mot tillförordnad god man, visar en paradoxal omdömesbrist. Hade den gamla damen själv varit i stånd att föra sin talan och ombesörja sina egna angelägenheter, hade hon i förstone icke varit i behov av denna dubiösa assistans. Vad fan säger Överförmyndarnämnden om detta? Allt måste ju redovisas.
  Andreas.

  1. Eftersom jag är en av de pensionärerna som har en inkomst under den av EU lagliga grunden så har jag funderat på att ta detta uppdrag som god man för ensamkommande….
   men jag har insett att jag inte kan se till att dessa ”ungdomar” sköter sig i VÅRAT SAMHÄLLE SOM VI FÖRVÄNTAR OSS ……

 3. Turkinvasion eller Arabinvasion, det är bara att välja!

  Turkiet hotar med att låta araber invaderar Europa
  om inte turkar tillåts invadera Europa!

  Det vill säga

  Pedofildyrkare eller pedofildyrkare?!

  ———

  Europa behöver
  starka ledare
  ny politik
  som står emot den islamska invasionen
  Första steget
  Förbjud pedofilikulten islam!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: