Stäng

Bert Karlsson tjänar pengar som kunde gå till riktiga flyktingar – men det är inte hans fel

INVANDRING. Miljonerna strömmar in på Bert Karlssons barns flyktingföretag Jokarjo AB. Vinsten för 2015 ökade med 160 procent jämfört med 2014 och uppgick till 168 824 kronor – per dag. – Nästa bokslut kommer bli ännu bättre, säger asyldirektören.

Bilden från Expressen/GT, inte konstigt att världen ser ut som den gör med sådana matematikkunskaper hos media. Jokarjo AB omsatte 437 miljoner och vinsten var 61,6 miljoner.

berts-nya-vinst

Jokarjos bokslut för 2015 är klart. Och Bert Karlsson är mycket nöjd med resultatet. Omsättningen för 2015 ökade med 161 procent jämfört med året innan – från 167 miljoner kronor till drygt 437 miljoner.

Vinsten efter finansnetto ökade också under samma tidsperiod med drygt 160 procent – från 23,6 miljoner kronor till 61,6 miljoner. Det innebär att Jokarjo gör en vinst på 168 824 kronor – varje dag.

Koncernen har på två år gjort vinster på sammanlagt drygt 85 miljoner kronor och bolagets vinstmarginal ligger på drygt 14 procent.

En stor del av koncernens intäkter kommer i dag också från matbolaget, som både levererar mat till hans egna anläggningar och till andra asylbolag. Food Company i Lidköping AB omsatte 2014 noll kronor – 2015 omsatte matbolaget 50 miljoner kronor och gjorde en vinst efter finansnetto på drygt 4 miljoner kronor.

-Pettersson anser att Bert är duktig på det han gör, det vill säga tjäna pengar, och jag tror han är ärlig nog att skatta i Sverige för de pengar han tjänar, dessutom tror jag inte han är dyrare ä andra asylbolag.

Problemet är att pengarna som Migrationsverket och Bert Karlssons asylimperium kostar skulle göra så oerhört mycket bättre nytta på andra håll i världen…bara de ensamkommande barnen i Sverige kostar det som UNHCR skulle behöva för all världens flyktingar eller kanske ännu hellre till svenska pensionärer.

Professor Hans Rosling: Jimmie Åkesson (SD) har haft rätt hela tiden. På den första filmen talar Rosling sanning, på den andra är talet PK-friserat…

25 reaktioner på “Bert Karlsson tjänar pengar som kunde gå till riktiga flyktingar – men det är inte hans fel

  1. Nu har tydligen Kelly varit i London och tubbat Boris till att ta avstånd från kampen mot IS. Verkar blivit svajig den där Johnson.

 1. Matte-”genierna” på Expressen borde få sparken eftersom dom sprider sina lögner i stor skala att Omsättnings-siffran = Vinstresultatet i en affärsverksamhet.

  http://www.animatedimages.org/data/media/436/animated-counter-image-0019.gif

  Dessutom lovade svetsarn Stefan Löfvén (S) redan den 18 mars 2016 att avtalet mellan Turkiet och EU skulle stoppa smugglarnas möjligheter att skicka människor över Medelhavet till drunknings-döden.

  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/lofven-s

  Så har ej skett eftersom vi dagligen ser rapporter att människo-smugglingstrafiken fortfarande pågår mellan Libyen, Egypten och Italien mm.

  Svetsaren lovade i början på år 2015 att han INTE TÄNKTE BYGGA några murar för att stoppa ”flyktingarna”. Senare i slutet på 2015 hade svetsaren tydligen gått en MURARKURS och lärt sig BYGGA MURAR men dom blev inte täta så det läcker fortfarande rätt många ”flyktingar” in till Europa och Sverige, d v s såna som smugglarna skulle stoppas från att leverera.

  Har Stefan Löfvén kanske omskolat sig igen på Operan och där lärt sig utföra alla dessa tjusiga politiska piruetter i massor?

   1. Följer man ingångna avtal – vilket jag utgår från att Bert Karlsson har gjort – kan han inte sättas bakom galler. I så fall måste Migrationsverket övertyga åklagare om Bert Karlssons skuld och dra företaget Jokarjo AB inför domstol.

    Det kommer Migrationsverket aldrig att göra om de själva inser att de skulle förlora en sån process.

    Vad Bert Karlssons kopia i Tyskland har gjort för fel för att dömas till fängelse vet jag ej … men du kanske kan förklara.

   2. @ Stenbock

    Du påstår att ”de arbetat efter samma principer”. Den argumenteringen räcker inte långt i en rättslig process där ”det är vad som står i lagen” som gäller.

    Jag utgår ifrån att lagarna i sådana här fall kan skilja sig ganska mycket mellan Tyskland och Sverige. Dessutom verkar tysken ha stora olikheter i sina verksamheter jämfört med upplägget hos svenska Jokarjo AB.

    Tysken Helmuth Penz har tydligen egen byggverksamhet i Tyskland och Österrike i sin grupp av bolag med flera olika verksamheter utöver flyktingboenden. Han har tydligen också arbetat med bostäder åt hemlösa. Helmuth Penz verkar uppenbarligen också ha gjort sig skyldig till korruption, bedrägeri, förskingring, maffiametoder mm.

    Jokarjo AB HAR INTE byggt några fastigheter / bostäder. Dom har HYRT alla sina fastigheter där de bedriver flyktingboenden enligt ingångna avtal med Migrationsverket.

    Därför går det inte att jämföra verksamheterna i Helmuth Penz företags-grupp med svenska Jokarjo AB. Dessutom lagar i Tyskland överensstämmer troligtvis inte med lagarna i Sverige. Och Bert Karlsson har såvitt jag kan komma ihåg aldrig anklagats för korruption, bedrägeri, förskingring och maffiametoder, vilket däremot Helmuth Penz tydligen gjort sig skyldig till.

    Svensk polis har inte heller (iaf inte än så länge) på uppdrag av svensk åklagare gjort något tillslag eller razzia hos Jokarjo AB och beslagtagit dokument och bokföring mm för att säkra bevis på skuld. Det har däremot den tyska polisen gjort mot Helmuth Penz företagsgrupp.

    Det hade varit klädsamt om du själv gjort åtminstone ett minimum av research INNAN du häver ur dig uppenbarligen ogrundade anklagelser.

   3. Billy B:
    Jo det skiljer en del inom rättsväsende…I Tyskland är det så att föra en myndighet bak ljus (eller försök därtill) är hårt bestraffat..I Sverige råder ju hela tiden ”lät gå prinicip”, eftersom tjänstemannaansvaret är avskaffat i ”vårt” land.
    Seden vet jag inte om du förstått vad som står i BZ !
    Hans byggverksamhet och hans bolag som omnämnes i artikeln skedde under 80-talet. Det jag belyser av raderna är hur han berikat sig på statens bekostnad,men blivit avslöjad.
    Detta eller liknande undersökning,skulle aldrig ske i Sverige mot en av deras största hjälpare och betalningsmottagare….
    I så fall skulle MV och deras importörer själva sätta sig i dyngan !

   4. @ Stenbock

    Jag tar om det igen det jag skrev ovan:

    ”Följer man ingångna avtal – vilket jag utgår från att Bert Karlsson har gjort – kan han inte sättas bakom galler. I så fall måste Migrationsverket övertyga åklagare om Bert Karlssons skuld och dra företaget Jokarjo AB inför domstol.

    Det kommer Migrationsverket aldrig att göra om de själva inser att de skulle förlora en sån process.”

    Har Bert Karlsson och bolaget Jokarjo AB fullgjort alla sina skyldigheter enligt villkoren i ingångna avtal … och följt alla lagar för deras verksamhet så kan varken Polis, Åklagare eller Migrationsverket göra någonting öht.

    De skulle förlora i en rättsprocess och det skulle kosta MV ännu mer pengar, som Jokarjo AB då kunde lägga till de vinster de redan gjort.

    Från början hade MV inte kompetens & tillräckliga resurser att snabbt ta hand om mottagning av de snabbt ökande flyktingströmmarna. Det klarade däremot Jokarjo AB m fl andra privata företag av.

    Det yttersta ansvaret för att situationen blev som den blev för Sverige har hela regeringen med statsminister Stefan Löfvén (S) i spetsen. De felbedömde utvecklingen fullständigt och satte alla de ansvariga myndigheterna (Polis, Migrationsverket, Länstyrelser, Kommuner & Landsting, Frivilligorganisationer etc) på pottkanten.

    Regeringens ministrar borde samfällt gå ut och erkänna det och samtidigt uttrycka stor tacksamhet för de ofattbara insatser som har gjorts … och även be det svenska folket om ursäkt för de enorma umbäranden de har utsatts för p g a regeringens bottenlösa klantigheter & felbedömningar.

    Men vår fega och odugliga statsminister Stefan Löfvén (S) smiter undan och skyller ifrån sig på andra ministrar, andra politiska partier … inte minst på SD som inte blivit involverade och därför inte haft det allra minsta med saken att göra.

  1. Lösning är att Ocean Gala från Utansjö / Härnösand fraktar alla som inte har GILTIG ASYL TILLBAKA TILL AFRIKA OMEDELBART TACK

 2. Matte-”genierna” på Expressen borde få sparken eftersom dom sprider sina lögner i stor skala att Omsättnings-siffran = Vinstresultatet i en affärsverksamhet.

  http://www.animatedimages.org/data/media/436/animated-counter-image-0019.gif

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2016/10/berts-nya-vinst.jpg

  Dessutom lovade svetsarn Stefan Löfvén (S) redan den 18 mars 2016 att avtalet mellan Turkiet och EU skulle stoppa smugglarnas möjligheter att skicka människor till drunknings-döden på Medelhavet. Så har ej skett eftersom vi dagligen ser rapporter om att människo-smugglingstrafiken fortfarande pågår mellan Libyen, Egypten och Italien.

  Svetsaren lovade i början på år 2015 att han INTE TÄNKTE BYGGA några murar för att stoppa ”flyktingarna”. Senare i slutet på 2015 hade svetsaren tydligen gått en MURARKURS och lärt sig BYGGA MURAR men dom blev inte täta så det läcker fortfarande in rätt många ”flyktingar” till Europa och Sverige, d v s såna som smugglarna skulle stoppas från att leverera.

  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/lofven-s

  Har Stefan Löfvén kanske omskolat sig igen på Operan och där lärt sig utföra alla dessa tjusiga piruetter i massor?

  1. I vilket land finns det köket där Bert står och smaskar …………personalen ser inte svensk ut.
   Är det personal som är avlönad till 80% av skattebetalarna i Sverige, eller är köket i MENA-land ?

   1. @Lena

    Kan tyvärr inte svara sanningsenligt på dina frågor. Fotot på löpsedeln … kan ev vara bild i en tidningsartikel … kommer från Expressen som redan visar en lögnaktig uppgift om vinst på 437 miljoner kr. I själva verket är företagets omsättning på 437 miljoner kr. Vinsten för Jokarjo AB blev i verkligheten 61.6 miljoner kr.

    Därför går det inte att lita på Expressen som källa … inte ens var bilden är tagen … eller hur stor skattedel som ingår i köks-personalens löner.

    Om man skulle fråga Bert Karlsson själv så skulle man nog få de mest korrekta och hederligaste svaren.

   2. Köket är på ”Oean Gala” snarast avgående från Utansjö hamn chartrat av Migrationsverket utan avtal…..
    Visst är det enkelt att angöra (ge de som inge har asyl) samt de som skall AVVISAS ge dessa en resa tillbaka helt i deras majistätiska resa…. till Afrika

  2. Än en gång det finns en båt ’Ocean Gala” som migverket kommer att få betala för – varför inte retur till AFRIKA – eftersom detta är ett fartyg som kan kan göra sådana resor.

 3. Fjorton procent vinstmarginal är inte uppseendeväckande. Jämför med elnätsbolagen. Karlsson hävdar att han sänkt kostnaderna i det asylindustriella komplexet och om siffrorna stämmer så har han nog det. Han tjänar 70 kr per flyttning och dag och med tanke det helvete det måste vara att driva all-inclusive för kravmaskinerna så är det inget jag skulle ge mig på. Problemet är att det inte är Europas eller Sveriges sak att ordna upp 1 400 år gamla problem i tredje världen eller importera dessa problem. Det är enorma områden där nere, det är bara att dela upp dem och bygga inhägnader emellan.

  1. I Sverige heter det skeppet ”Ocean Gala” och ligger förtöjt i Utansjö hamn (Härnösand) och måste avgå hamnen senast under oktober-varför då inte repartiera de som inte fått asyl snarast ?????

 4. Vad är det för människor som verkar i tivolibranschen……..känner inga personligen men kanske de som tjänar på karusellen det som de förlorar på gungorna.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: