Giriga litade på Migrationsverket och förlorar allt

INVANDRING. Med muntligt löfte om att driva asylboende i minst ett år sa ägarna till Gothem logi upp all annan planerad verksamhet. Men redan efter några månader beslutade Migrationsverket att boendet skulle stängas, vilket fått förödande konsekvenser för ägarna.

Efter att Migrationsverket har sagt upp kontraktet med Gothem logi har ägarna nu beslutat sig för att sälja hela sin verksamhet.

– Vi har blivit lurade och förda bakom ljuset av Migrationsverket, säger Janne Hjorth, som driver Gothem logi tillsammans med Lena Hallman.

Efter att ha fått en förfrågan från länsstyrelsen att starta ett asylboende fattade de beslutet att ändra inriktning på sin verksamhet under en begränsad tid.

– Kontraktet innehöll den överenskommelse som gjorde att vi vågade satsa, säger Janne Hjorth.

Samma dag som de första asylsökande anlände till Gothem logi, den 28 april, så kom ett nytt, helt annorlunda kontrakt från Migrationsverket. I det nya kontraktet var antalet platser betydligt färre och där fanns även en klausul med villkoret att Migrationsverket hade rätt att säga upp kontraktet med endast två veckors framförhållning.

Trots de ändrade villkoren kände sig Janne Hjorth tvingad att skriva på även det nya kontraktet. Vid det laget hade han och Lena Hallman redan bokat av den verksamhet som de skulle ha haft om de inte beslutat sig för att starta ett asylboende.

– Vi bokade av allt. Vi hade jättemycket bokningar, bröllop och födelsedagsfester, säger han.

Men redan i augusti tömde Migrationsverket asylboendet på Gotem logi och avvecklade det med motiveringen att de hade för många asylboenden runt om i Sverige till följd av att färre människor då sökte skydd i landet. Därmed stod Gothem logi helt utan verksamhet.

– De tog hela vår sommarsäsong som vi skulle leva på resten av året, säger Janne Hjorth.

Efter beskedet beslutade sig Janne Hjorth och Lena Hallman för att sälja hela verksamheten.

– Vi tappade lusten, energin gick ur oss. Det har tagit väldigt mycket på krafterna, det går inte att kommunicera med Migrationsverket, säger Janne Hjorth. Beslutet att sälja verksamheten var svårt att ta.

– Vi har haft vandrarhemmet sedan 2008 och restaurangen sedan 2013. De som tar över, de kommer till ett dukat bord, säger Lena Hallman.

-Pettersson menar att det håller inte att skylla på Migrationsverket. Paret Hjort och Hallman hade “jättemycket bokningar, bröllop och födelsedagsfester”, men vände sina gamla kunder ryggen för chansen att tjäna några extra kronor. Den girigheten straffade sig och nu är det nog bäst att flytta från Gotland…

Hela Gotland

23 thoughts on “Giriga litade på Migrationsverket och förlorar allt

 1. Bra att det löste sig, skönt för de boende i området att slippa asylboendet. Hoppas de nya ägarna tar till sig av historien och inte ger sig in i asylkarusellen. En verksamhet bygger man upp långsamt och förtroende förtjänar man, det är inget som kommer automatiskt. Janne och Lena får öppna sina hjärtan nån annanstans.

 2. I samband med detta så får vi också hoppas att Janne Hjorth och Lena Hallman också blir berikade på riktigt dvs våldtagna och misshandlade precis som alla andra i Sverige, hoppas också att Janne Hjorth och Lena Hallman aldrig mer får ett jobb någon stans på denna planeten.

 3. Janne Hjort: Till dog och din fru har jag bara en sak att säga: DET ÄR RÄTT ÅT ER! Ni är landsförrädare och profiterar på våra äldres arbetsinsatser genom tiderna.

  Ett tips: Börja jobba ideellt med dessa invällare så får ni er beskärda del av mångkulturen helt gratis.

 4. Jag satt och filade på någon välformulerat att säga men nöjer mig till sist med att sammanfatta mina tankar på följande sätt:

  Ha ha ha ha ha!!!

 5. Hur säger man i Sverige “Den som gapa över mycket, kan förlora hela stycket” något sånt säger man väl i Sverige, rätta mig om jag ha fel.

 6. Girigheten har sitt pris.
  Har man en gång vänt kunder ryggen, är det få som sedan återvänder.

  Vi får se många fler av denna sort i framtiden, tro mig…

 7. Det är säkert inga problem för landsförrädarna.
  Dom kommer säkert snart på att dom kan hyra ut för hutlösa pengar till kommunerna, som måste ordna bostad till dom nyligen invällda parasiterna!

 8. Inget att klaga över. Landsförräderiaktiviteter som denna ska straffas, i detta fall så gick det av sig självt.
  Riv hela byggnaden och anlägg en park, istället. Det ska ändå inte bo fler människor på Gotland än idag och definitivt inte arabafrikaner eller liknande.

 9. Nya ägare är nog en förutsättning att “gamla kunder” kommer tillbaka. Det är dessutom verkligen inhumant att boka av ett bröllop då lokalen för bröllopsmiddagen kommer på andra plats efter vigselförrättare och de brudpar som litat på dem och bokat kanske ett år i förväg får plötsligt i slutet av april börja leta efter lokal någon månad före utsatt datum. Vilket ansvar tog Gotham logi för de besvär och merkostnader som de orsakade?

  Jag har som princip att till alla buds stående medel undvika asylbaronernas verksamheter. Har ett hotell varit eller är asylboende sätter jag inte min fot där. Det finns tydligen fler än jag då jag såg att Lapland resort klagade på att årets säsong varit sämre. Kan det möjligen vara för att Lapplandia i Riksgränsen varit asylboende?

 10. Bokningarna var nog inte så många som dom skryter om,
  varför sade dom i så fall upp dessa? Det var väl snarare så
  att dom såg sin chans att tjäna feta intäkter på asylturisterna,
  Ha Ha, man ska aldrig lita på Sossar och statliga myndigheter
  dom är inte så noga med löften, se på Stefan Löfven, av alla
  dom löften han omgav sig med har han endast hållt ett,
  nämligen att höja skatter och avgifter. Sådan är socialismen….

 11. De är de ju lika lurade som alla hederliga svenska skattebetalare och vi har nu blivit lurade / tvingade i decennier !

 12. Om nu detta etablissemang redan mottagit en mängd bokningar ur det seriösa kundklientelet, finns föga anledning att annullera dessa till förmån för de ur hälso- och hygienaspekt dokumenterat olämpliga individer som invaderat ön. Man anar annars att öborna i gemen saknar sin traditionella respit från den ordinarie turisttillströmningen sommartid. Nu har de tvingats hantera vad som är sju resor värre än stökiga fastlänningar. Jag finner det aningen svårt att tycka synd om Hjort och Hallman, vilka varit beredda att indirekt bispringa skövlingen av vårt land. Synden straffar sig själv emellanåt.
  Andreas 🙂

 13. Så blir det när man är angelägen om att ta emot flyktingar till varje pris och med den egna plånboken som prio ett. Kommer aldrig mera sätta min fot på Gothem under mina besök på Gotland.

Kommentera