Stäng

Lily Allen i Calais: ”Jag ber om ursäkt för mitt land”

INVANDRING. Lily Allen, eller Lily Rose Beatrice Cooper, är en artist och modell som besökt Calais och flyktinglägret som kallas ”djungel” och vill hjälpa de stackars barnen. Lily Allen gråter en skvätt tillsammans med en ung afghansk grabb, Shamsher, 13, som säger att han har sin pappa i Birmingham. Det stämmer.

Pappan till grabben, är Hazrat Gul Sherin, som flydde från Afghanistan och tog sig in i Storbritannien illegalt 2005.

Dock flydde pappan inte av rädsla för talibaner, han hade arbetat som officer åt en brutal lokal krigsherre, utan av rädsla av att bli dödat av den väststödda Norra Alliansen. 

Efter sju år fick pappa Sherin permanent uppehållstillstånd i Storbritannien, och då reste han direkt på en tremånaders semester till Afghanistan för att besöka sin familj, alltså samma land han flytt ifrån i skräck över risken att bli mördat. 

Det finns gott om flygbiljetter till Kabul, Afghanistan.  För dem som vill ”fly” hem på semester och hälsa på släkten.

49-årige Sherin var en befälhavare i den islamistiska gruppen Hezb-e Islami, som leddes av Slaktaren från Kabul, Gulbuddin Hekmatyar.

I början av 1990-talet, var Hekmatyars grupp av fundamentalistiska sunnimuslimska pashtuner inblandade i våldsamma konfrontationer andra Mujaheddin-fraktioner i kampen om kontrollen över huvudstaden Kabul.

Hezb-e Islami beskylldes för en stor del av de fruktansvärda brott och förstörelse som skedde under denna period och anklagades för avskyvärda människorättsbrott, inklusive mordet på intellektuella och för att kasta syra i kvinnors ansikten.

 

Läs mer…

15 reaktioner på “Lily Allen i Calais: ”Jag ber om ursäkt för mitt land”

 1. Till Glenn,
  Det är äldigt konstigt att du har en åsikt nu förstan jag tyckte precis jag hörde du var rasist eller var det höger populist för det är det som används av PK tystar alla med. Det används mot människor som har vanligt sundt förnuft, det Sverige Demokraterna sagt i alla år.
  Jag vill veta är du det PK & 87-orna försöker tysta resten av svenskarna med är du rasist eller realist som jag tror du är så visa det för FAN hos skavlan!!

 2. Om man flyr ett krig behöver man ju inte flytta tvärs över jordklotet för det. Nej det handlar om bidrag naturligtvis.

  1. Den där uppsvullna överarmen är det väl risk att någon av oss får känna på , den dag som det inte passar den det sitter på.

 3. Lily Allen, eller Lily Rose Beatrice Cooper det är sådana människor som inte fattar vad dom håller på med eller vill dom att Europa blir invaderade av så där 50 miljoner analfabeter och kriminella som vi kommer att få försörja. Helt Intelligens befriade är dessa artister som gör allt för att komma med i media. Typ som i Sverige Carola och Henrik Schyffert.

  1. Det handlar väl om att synas i rätt sammanhang och säga rätt saker som msm gillar för att förbättra sin image

 4. Hycklande kändisar här som där. Vad gör dom själva för att hjälpa sina gunstlingar. Oftast intet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: