Lily Allen i Calais: ”Jag ber om ursäkt för mitt land”


INVANDRING. Lily Allen, eller Lily Rose Beatrice Cooper, är en artist och modell som besökt Calais och flyktinglägret som kallas ”djungel” och vill hjälpa de stackars barnen. Lily Allen gråter en skvätt tillsammans med en ung afghansk grabb, Shamsher, 13, som säger att han har sin pappa i Birmingham. Det stämmer.

Pappan till grabben, är Hazrat Gul Sherin, som flydde från Afghanistan och tog sig in i Storbritannien illegalt 2005.

Dock flydde pappan inte av rädsla för talibaner, han hade arbetat som officer åt en brutal lokal krigsherre, utan av rädsla av att bli dödat av den väststödda Norra Alliansen. 

Efter sju år fick pappa Sherin permanent uppehållstillstånd i Storbritannien, och då reste han direkt på en tremånaders semester till Afghanistan för att besöka sin familj, alltså samma land han flytt ifrån i skräck över risken att bli mördat. 

Det finns gott om flygbiljetter till Kabul, Afghanistan.  För dem som vill ”fly” hem på semester och hälsa på släkten.

49-årige Sherin var en befälhavare i den islamistiska gruppen Hezb-e Islami, som leddes av Slaktaren från Kabul, Gulbuddin Hekmatyar.

I början av 1990-talet, var Hekmatyars grupp av fundamentalistiska sunnimuslimska pashtuner inblandade i våldsamma konfrontationer andra Mujaheddin-fraktioner i kampen om kontrollen över huvudstaden Kabul.

Hezb-e Islami beskylldes för en stor del av de fruktansvärda brott och förstörelse som skedde under denna period och anklagades för avskyvärda människorättsbrott, inklusive mordet på intellektuella och för att kasta syra i kvinnors ansikten.

 

Läs mer…


15 responses to “Lily Allen i Calais: ”Jag ber om ursäkt för mitt land”

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: