Folkhemmet och globaliseringen

Så lyder rubriken till Mathias Breds ledartext om den svenska välfärden.

Folkhemstanken lanserades av Per Albin Hansson (S) och är samma folkhem som dagens socialdemokrater tar avstånd från.

Mycket har förändrats sedan Hanssons dagar, inte minst tankarna kring vårt välfärdssystem.

”Alla människors lika värde” är en fras vi matas med dagligen. Det är kring denna fras Mathias Breds ledartext i GP bygger.

Antalet personer i Sverige utan medborgarskap är många. Hur många vet ingen av naturliga skäl, men politikerna har sett till att dessa personer har samma rätt till vår välfärd som medborgarna, inte sällan mer förmånligt dessutom. Antalet personer som befinner sig illegalt i Sverige kommer att öka, inte minst sedan regeringen infört hårdare krav för personer utan asylskäl. Av de 80 000 som den socialistiska regeringen tänker utvisa lär det bara bli en tummetott, ingen vante. Merparten av dessa kommer ändå att stanna i Sverige, gömda av organisationer och vänner så pass länge att de ånyo kan söka asyl. Under tiden har de rätt till välfärdens alla områden och då oftast gratis.

”För den som kommer från till exempel Afghanistan är det självklart bättre att vara papperslös i Sverige än att återvända. Att de som saknar juridiska asylskäl ändå skulle kunna avisas med tvång är nog mest att se som machoposering från vissa socialdemokratiska ministrar”

Så är det. Det höga tonläge våra socialistiska ministrar har i debatten, lär förbli höga och utan substans. Redan innan förra årets kaos nämndes siffror på 20-25 000 människor som lever illegalt i Sverige, personer som inte betalar skatt och har tillgång till vår gemensamma välfärd. Dessa 20-25 000 kan nu få sällskap av ytterligare tiotusentals som vägrar att få ett nej på sin ansökan och samtidigt med detta fortsätter tillströmningen av asylsökande på historiskt höga nivåer (dock ej i samma omfång som förra året). Merparten av de som nu anländer har lika lite chans att få stanna som de 80 000 regeringen lovat utvisa och lika sant är att merparten av dessa ämnar stanna i Sverige där de inte tänker betala skatt, men ändå ha del av vår välfärd.

Exempelvis har Malmö, som egentligen är konkursmässig redan nu, utlovat samma stöd till illegala som till skattebetalande medborgare. Det är alltså samma Malmö som håller näsan ovan vattenytan tack vare hjälp från andra kommuner och som kan tvingas till skattehöjningar på över 6 kronor de närmaste 15 åren. Malmö är också en kommun som Mathias Bred nämner som exempel på en havererande välfärd.

”Varför ska personer som nekas uppehållstillstånd lämna landet om de ändå får socialt stöd? Varför ska medborgarna betala skatt till gemensamma välfärdssystem om dessa är öppna för alla?”

Vänstern vill höja skatterna, högern vill sänka dem. Oavsett lär skattemoralen sjunka när det går upp för medborgarna att man har rätt till samma förmåner utan att betala skatt och att de höga skatter man betalar i allt högre utsträckning finansierar människor som varken jobbar eller betalar skatt.

”Just spänningen mellan mänskliga och medborgerliga rättigheter kommer under lång tid att tvinga svenska politiker till svåra avväganden”

Just nu vet vi vilka politikerna prioriterar, men hur länge till kommer de tillåtas göra det?

GP

28 thoughts on “Folkhemmet och globaliseringen

  1. För några år sedan läste jag att någon i EU parlamentet föreslog att EU skulle bekosta ett flyktingläger där folk med skyddsbehov skulle kunna få stanna tills faran är över det var nog så bra så att det gällde ett landområde utanför EU. Driv den frågan vidare tack!
    Från ord till organisation http://www.facebook.com/GustavWasasfolk

  2. Vad är det för fel med direktavvisning efter avslag? Då hinner dom inte gömma sig och gå under jorden? Tycker man ska lära sig av Australien, där förekommer inget dalt!

  3. Är det någon som tror att regeringen kommer att utvisa papperslösa och annat löst folk????Det är ren och skär LÖGN!!!!!De plockar in fler istället.Djävla lögnhalsar!!!!!!!!!——Hörde just att Expo och deras jämlikar skall göra allt för att stoppa SD att få makt över media ,när de får större inflytande efter valet 2018…Expo—-ni kan ju försöka!!!!!!

  4. Följde från klockan 11.00- 12.00 ceremonin efter den fruktansvärda attacken den 14,e juli i Nice.
    Det ger inte livet tillbaka till de som dödades sorgligt nog, dock varje dag så besöker tv sjukhusen för att tala med de som skadades.
    Det var en mycket vacker ceremoni mitt i alla sorg.
    Var planerat till den 14 oktober men vädrets makter gjorde att det flyttades fram en dag.

  5. Allas lika värde. De som anser att Reichsführer-SS Heinrich Himmler och greve Folke Bernadotte hade lika värde räcker upp en hand. Ingen?

    I Nürnbergrättegångarna behandlades de anklagade korrekt, även efter det att de fällts och avrättats. Det hade inte gått att göra på annat sätt utan att förlora den egna moralen och värdigheten. Detta är grunden till deklarationen om de mänskliga rättigheterna. Jag trodde att ”allas lika värde” i den svenska översättningen var ett verk av senare tid men det fanns tydligen också svagbegåvade i framträdande befattningar även på fyrtiotalet.

    • Vi har kommit till ett stadie då PK-press,och andra media tror sig kunna manipulera nyheterna,just med anledning av denna felöversättning.Dåtida goda journalistik existerar inte längre.
      I dagens Bonnierblaskor SDS/HD kan vi i en stor rubrik läsa en lögn av högsta rang.Denna lyder:”Hjältarna från Leipzig” gömmer sig…
      Jo nog är det så,men knappast p.g.a. av deras ”hjälteroll”,utan för att det framkommit att de tillhör samma terrorgrupp,som den som hängde sig i sin cell ! (Tysklands mest övervakade fånge)
      Nu söker man intensivt över hela Tyskland för att finna dessa innan de hinner fullborda attentatet.. Detta kan vi ju inte begära att de enspråkiga (svenska skribenterna) skall ha en aning om…. Eller är det så infernaliskt dumma,att man inte tror sin kvarvarande läsekrets,kan finna nyheter utanför Absurdistans gräns ?

    • @Argus har poängen. I en annan form; våra barn och andras ungar. UN declaration of human rights, article 1.
       
      All human beings are born free and equal in dignity and rights. They are endowed with reason and conscience and should act towards one another in a spirit of brotherhood.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Universal_Declaration_of_Human_Rights
      När den slarviga svenska tolkningen av ”equal in dignity” blev till alla människors lika värde är obekant. Någon som vet med referens?

  6. Också dom personer som fått uppehållstillstånd och svenskt medborgarskap på oklara grunder och utan identitet måste väl egentligen också räknas som illegala.

    • Håller med dig, men vad skall vi göra med alla korkade sossar? Vi kan ju inte ha dem kvar i departementen, verken och organisationerna? Vi kanske kan skapa ett sosse Skansen och dem i bur där vi visar upp dem för folket. Undras om det går att lära upp dem till att utföra vissa konster som man gör med djuren.

  7. Det är väl snart förbjudet att kalla dessa illegala! Inom en snar framtid i Sverigeistan är det vi svenskar som är illegala! Eller är det redan kanske så?

  8. ”Gör din plikt – sedan kan du kräva din rätt”,
    svensk arbetarmoral sedan urminnes tider.

    Denna självklarhet finns inte i tankevärlden hos ett stort antal importerade individer!

Kommentera