Statsministerns 5000 jobb


ARBETSMARKNAD. Statsminister Stefan Löfven surrade i gårdagens partiledardebatt åter om de 5000 beredskapsjobb han presenterade i samband med sitt första maj-tal i Göteborg i våras. 

Det bästa man kan säga om det är att 5000 är bättre än noll. Det märkliga är att statsministern vill skapa enkla arbetstillfällen samtidigt som han beskyller alliansen för att föreslå detsamma.

För jag kan väl inte tro att statsministern är så dum att han tänker betala en hög lön för våra skattepengar för dessa ”beredskapsarbeten”.

Nåväl, det är lättare sagt en gjort att beordra fram 5000 arbeten i de statliga företagen. Jag tror inte de statligt anställda har så stor lust att ta hand om människor som inte är lämpliga med hänsyn till utbildnings- och yrkesbakgrund.

Och är de inte lämpliga kommer de att bli en belastning för verksamheter som ofta går på knäna organisatoriskt och ekonomiskt.

Dessutom finns det lagar att förhålla sig till. Vid utvärdering av någon för anställning så gäller till LoA 4 § ”Vid anställning skall avseende fästas bara vid sakliga grunder, såsom förtjänst och skicklighet” vilken har sitt ursprung hos rikskansler Axel Oxenstierna (1583-1684) som skrev: ”Man måste i distribution av alle kall och officier (tjänst, ämbeten) se på var och ens kapacitet och varken på vänskap eller frändskap.”

Nu vet vi alla att den lagen och regeln är åsidosatt många gånger i modern tid då partibok verkar vara en merit för toppjobb åt staten. Det är märkligt att inte massmedia synar detta faktum närmare, men det verkar sammanhänga med det utbredda åsiktsförtryck som råder i vårt land, och som utövas av massmedia, den politiska adeln och dess politiskt korrekta knähundar, som inte hyser några egna åsikter utan lydigt leker följa John.

Sådant är vanligt i totalitära stater och demokraturer som Sverige.

Vilhelm Moberg skrev har i DN den redan 14/12 1965 under rubriken ”Sverige – en demokratur?” och uttryckte det så här: ”I en demokratur råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps. Dock skall tilläggas att det i definitionen för demokratur finns med det faktum att majoriteten av människorna i detta samhällstillstånd själva inte uppfattar att de lever i en demokratur.”

En av landets största författare träffade mitt i prick trots att demokraturen inte var lika långt framskriden och åsiktskorridoren inte var lika trång för drygt 50 år sedan, som den är nu.

Vilhelm Moberg verkar för övrigt ha varit en klok karl, redan 1941 skrev han Svensk strävan

”Svenskarna har förvärvat sig rätten till sitt land. Vad Sverige idag är, det har döda och levande svenskar gjort det till, och ingen annan.

Sverige är idag vårt genom svensk strävan. De levande svenskarnas uppgift är att bevara det och förkovra det genom att fortsätta denna strävan – på frihetens grund… läs fortsättningen på länken ”Svensk strävan”

Enligt de statsanställdas högste chef, statsministern så besitter de nyanlända en stor kompetensen och att tillhandahålla praktikplatser borde inte utgöra något som helst problem. Speciellt hos alla privata företag som skriker efter folk med rätt utbildning.

Om det mot förmodan skulle visa sig vara problem så kan det bara bero på att de nyanlända saknar kompetens och att statsministern och alla andra massinvandringsförespråkarna kan betraktas som hycklare.

– Pettersson anser att massinvandringen är ett gigantisk bedrägeri där de positiva resultaten av det enorma slöseriet med skattepengar helt lyser med sin frånvaro…

 

 


8 responses to “Statsministerns 5000 jobb

 • Åke Moberg

  Det är bara hästar och dumt folk som arbetar. Naturligtvis ska arbetarklassen ombildas till bidragsklassen och det bör gå lätt eftersom vi har så många hjälpnödiga invånare i vårt land.
  Sverige transformeras till Absurdistan som i sin tur väntar på samma hjälp Grekland har fått.

  Gilla

 • Tony

  Wilhelm Moberg var förre sin tid, hur kunde han veta
  att Sverige skulle bli en Demokratur??

  Gilla

 • ÅMÅL

  Statsministern tjatar bara nazist, rasist, fascist……….

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten, Ricke

  Vilhelm Moberg uttrycker det mycket bra med ordet demokratur och vi fick ett utmärkt exempel i gårdagens debatt där Stefan Löven attackerade Sverigedemokraterna och kallade partiet nazistiskt – tomten Stefan har NOLL respekt för 13% av väljarkåren och för demokratin och han och hans gelikar skyddas av SVT och hatmedia, någon öppen och ärlig samhällsinformation existerar inte, om det skulle göra detta så skulle Socialdemokraterna knappast ligga på 27% av väljarstödet, det är till stor del väljare som är undermåligt informerade om samhällsutvecklingen och att kostnaderna för den vansinniga massinvandringen är GIGANTISKA….Detta med att 5000 av dessa araber/muslimer skulle vara lämpliga för anställning i statliga företag är ett stort skämt, varför ska dessa gå före Sveriges befolkning ? 90% har kommit utan pass och ID – ut med dessa, de behövs bättre där de kommer ifrån. Många statliga arbetsplatser kräver utdrag från SÄPO för att någon ska få anställas och hur gör man det med människor som kommit utan pass och ID ? Nej, dessa borde aldrig släppts in i Sverige och det bästa Sveriges myndigheter kan göra är att ta i med hårdhandskarna och skicka ut dem innan det är försent. I debatten i Agenda igår fick vi se en statssvetsare som tror att han är en STOR ledare och att Sverige är en SUPERSTORMAKT = skitmagnet för detta drägg….Jimmy Åkesson krossade Stefan Löven på alla punkter med att dessa ska hjälpas på plats, där kan fler få hjälp, att ta dem till Sverige kommer bara att sänka vårt land!

  Gilla

  • F.d. Socialen-demoraten, Ricke

   NOLLAN Stefan Löven är anmäld till KU för att ha kallat Jimmy Åkesson nazist och Sverigedemokraterna nazistiskt! SVETSARLÄRLINGEN borde be om ursäkt, vi är många som hatar denna tomte, detta skämt, en stor SKAM för Sverige!
   AVGÅ NOLLA!!

   Gilla

 • Sven-Erik

  Lysande Pettersson, som alltid!
  Beredskapsjobben kan vara olika. Skogen behöver gallras, diken behöver rensas, vägar och parker behöver skötas. Passerade genom en skånskt samhälle. Hastigheten begränsades av parkarbetare i farten. Etnicitetkulören på dessa unga arbetare var vit och flera av kvinnligt kön. Enkla jobb visst, men vägen till framgång kan börja med en spade i handen. Bra jobbat ni svennar! För övrigt hur gick det med årets lingonskörd. Var det utländska arbetstillstånd som gjorde jobbet eller fanns det ”några” nysvenskar i skogarna???.

  Gilla

  • Lena

   Sven-Erik
   Jag har aldrig sett en färgad utföra arbete med en spade i handen och då talar jag om i Sverige. Däremot med en kaffekopp och cigarett sittandes i timtal på uteserveringar i klungor.
   I andra länder i Europa så ser man de vid vägbyggen hela tiden.
   Det är ett allvarligt fel med Sveriges politik.
   Redan för 25 -år sedan vid en renovering av en fastighet så stod det klart för mig hur galen politiken i Sverige är, hade då tunisier som jobbade på bygget dock inte i Sverige och de berättade för mig att deras släktingar var i Stockholm och levde gott utan att någonsin jobba.
   Ett par stycken av de skulle göra likadant, de skrattade gott vid tanken.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: