Statsministern uppmanade sina motståndare att se verkligheten, själv är han blind

INRIKES. Under partiledardebatten i SVT igår uppmanade Stefan Löfven sina motståndare att se verkligheten, själv svamlade statsministern om allt annat än verkligheten.imamer_pa_fangelser

-Pettersson undrar hur någon kan veta att det är brist på imamer på fängelserna? Etnicitet och religion är ju av någon anledning förbjudet att registrera.

Statsministern kallade Sverigedemokraterna för nazister under debatten. SD kan tydligen inte reformeras, men för Vänsterpartiet räckte det att ta bort bokstaven K och vips var de inte kommunister längre.

Verklighetens bilbränder verkar inte Stefan veta något om…

bilbrander_statistik990

…och antalet våldtäkter jämfört med antalet uppehållstillstånd verkar statsministern inte anse tillhöra verkligheten…

valdtakter-uppehallstillstand

…Löfven påstod också att det bara var några av ”nysvenskarna” som hade låg utbildning. Hur ska Sverige ha en chans att vända de senaste decenniernas integrationsmisslyckande om vi har en blind statsminister och en regering som vägrar att se verkligheten?
Sanningen är ju att det är de högutbildade som utgör en mindre grupp medan de lågutbildade uppgår till drygt hälften av alla som är inskrivna i etableringsuppdraget. Totalt finns det i dagsläget 118 000 arbetslösa som saknar gymnasieutbildning (varav 70 procent är utrikes födda). Och den gruppen kommer givetvis att öka snabbt under de närmaste åren i takt med att fler skrivs in hos Arbetsförmedlingen.

Av landets 290 kommuner har 272 gjort klart att de har ett underskott på bostäder för nyanlända. Sverige har de senaste åren bedrivit en migrationspolitik helt utan någon konsekvensanalys. Nu håller verkligheten på att hinna ifatt.

Att ordna platser på asylboenden åt alla som kom förra hösten var en enorm utmaning i sig. Men det är inget mot den utmaning som vi nu står inför när dessa människor ska erbjudas ett eget boende och en början på det nya livet.

Det pratades om en satsning på tio miljarder, det räcker högst till 10000 bostäder, troligen bara till hälften och behovet är 700000 nya bostäder de närmaste åren.

-Pettersson minns det gamla ordspråket: nu ska vi se sa den blinde till den döve…det får symbolisera Sveriges regering och alliansen…

25 thoughts on “Statsministern uppmanade sina motståndare att se verkligheten, själv är han blind

  1. Bra att han uppmanar folk att se, det han själv inte är medveten om. Kanske vill han ha hjälp att ledas fram mot ljuset och klarheten i sin dunkla dimma. Han vill nog m a o med det säga, att han behöver SD helt enkelt. ”Se verkligheten åt mig ni som kan, för själv slår jag bara huvudet i integrationsmuren.”

  2. Håller med många experter. Gårdagens debatt handlade mest om att kasta skit på varandra istället för att presentera sin politik på ett sakligt sätt och värst var vår ”statsminister”. Knappast vad väljarna förväntade sig.

    Min egen uppfattning är att sandlådenivån i svensk politik tillåts fortsätta, inte minst med journalisternas goda minne. Gårdagens programledare klarade inte uppgiften…. den här gången heller.

    Var det en statsminister i kostym eller svetsare i skitig overall vi hörde igår? Skillnaden är hårfin när man hör Löfven debattera.

  3. Den där Stefan borde göra upp med sossarnas rasbiologi o steriliseringar och kartläggning av svenskar jag tycker han är en skam för landet en hycklar sosse. Byt regeringen

    • Det är inte frågan om att byta regering för det går inte. Vi har ju ingen regering att byta. Vad vi behöver nu efter 50 år som vi varit utan sådan är en regering igen och den skall givetvis bestå av SD.

  4. 3,6 % bland nyanlända med okänd bakgrund är behöriga till gymnasieutbildning enligt skolverket. Övriga måste komplettera tydligen för att klara av att börja gymnasiet. Man hisnar när man tänker på alla kostnader Sverige drar på sig. Blir det några resurser kvar till de som är behöriga för sitt boende och lärande?

    • Så otrevligt han beter sig! Han kunde väl ändå vara artig nog att ta emot skriften, säga tack och lägga den vid sidan. Han behöver inte läsa den sedan.

      • Han är inte läskunnig, därför tar han inte emot
        pappret? Han hade blivit avslöjad som världens
        första analfabet till statsman?

  5. Om man slapp se svetsarns fula tryne skulle det kanske vara lättare att försöka föstå hans förvirrade svammel, men förmodligen inte då det inte finns något att förstå.

  6. ”Nu ska vi se” sa den blinde och skar av sig ögonlocken.
    Det är i paritet med svensk invandringspolitik som baseras på ”vi måste vara snälla och hjälpa till”.
    Ingen planering eller kunskap om hur många vi skulle kunna ta emot. Bara ”mosa på” som en myndighetsperson sa.

  7. Dagens Industri hade igår efter debatten på sin hemsida gjort så att man kunde rösta på vilken partiledare man tyckte var bäst.
    Åkesson toppade med 74% Löfven 3% AKB 4%.

  8. I en debatt krävs en del disciplin och det är programledarnas sak att avbryta när man pratar i mun på varann och avbryter.

    Det var för mycket tjatter i går kväll.

    • För att förhindra att debattörer ”pratar i mun på varann” och att odisciplinerat ”tjatter” uppstår från dem … så kunde ju programledarna förses med fjärrkontroll(er) med vilken/vilka de tillfälligt skulle kunna stänga av (eller iaf kraftigt sänka ljudvolymen i) mikrofonen för den/de debattör(er) som bryter mot debattreglerna på rent okynne.

      Jag är säker på att de pratsjuka syndabockarna skulle skärpa till sig ordentligt om de blev medvetna om att de blir obönhörligt tystade vid regelbrott.

  9. I den så kallade debatten som ju mest bestod av svammel missades en viktig fråga , nämligen den hur vår regering tänker komma till rätta med det ökande våldet i samhället . Kommer vi inte till rätta med lag och ordning i vår omgivning så kan det kvitta med höga tankar om utsläppsmål försvar och skola samt omsorg om dom äldre samt höghastighetståg kors och tvärs i landet , för som det sades en gång land ska med lag byggas .

  10. Svetsarn är ju utbildad i sosseriets hårda skola. När argumenten tar slut skrik nazist, rasist, fascist enfaldigt så det förslår.

    • 3 av dem borde ju vara klädda i pyjamas, och en i Burka?

      Det är för bedrövligt att landet ska behöva dras med en
      sådan genomusel regering, stolpskottet till statsminister
      tror att han går hem i stugorna när han är plump, men
      sanningen är snarare att han genererade ett antal tusen
      väljare till SD med sina oförskämdheter! Han är en TÖLP
      som man har noll förtroende för!

    • För fan, Blatte landet i väster tillhör inte Österlen,
      för då hade det inte varit nerlusade av folk från
      Stockholms innerstad på Sommaren, dom brukar
      ju inte hålla till där stora invandrargrupper bor?

Kommentera