Det är något med Shell´s bensin…..


Något trött på  att bränsleraffinaderierna tillåts att ha 7% vatten i bensinen. Något trött på pluddrande bil som inte klarar av att köras på Shell´s V-Power. När man ringer och påpekar så har de ALDRIG HÖRT TALAS OM DETTA!??

racing

Jag och gubben har tankat V-power sedan den kom. Vi har 3 bensin bilar – Chevrolet V8:or som vi alltid tankar med  V-Power. Nu har något hänt!  Den sista tiden så kommer man knappt hem med sin bil. Den pluddrar och dör – låter som den inte går på alla cylindrar. När man sedan häller i en Injection cleaning försvinner problemet samtidigt som det bokstavligt talat skvätter vatten ur avgassystemet.

Nu är det inte på en speciell bensinstation utan 2. Gubben tankar alltid i Mölnlycke. När han påpekade mycket försynt problemet blev svaret – Vi kollar…..Det stämmer inte…. osv och min gubbe käftar inte utan bara går.

Jag tankar alltid i Sandsjöbacka syd och samma sak har nu hänt mig flera gånger. Jag blev bättre bemött men de har ALDRIG hört detta.

Vi var inte ute efter någonting när vi påpekat detta utan ville göra dem uppmärksamma på problemet. Man blir frustrerad när man blir illa bemött och folk tror att man ljuger. Vi kommer att byta till annat bolag. Ingen orkar med dessa problem. Varför tillåts rederierna att ha 7% vatten i bränslet?? Det skulle jag gärna vilja veta.

Helt klart är det vatten som är problemet med tanke på att Injection cleaning tar hand om problemet samt allt vatten som kommer ut från avgassystemet.  Jag är helt säker på att vi inte är ensamma om detta problem. Det kan inte bara vara våra bilar som inte klarar så mycket vatten i bränslet.

Alla varor vi köper blir dyrare men kvaliteten sjunker. Idag är tekniska prylar inte gjorda för att hålla mycket längre än garantin gäller. De tummas på kvaliteten i alla läger. Skall de tumma på kvaliteten på bensinen så får de nog tänka om. Man vill ju att motorn skall förbränna så bra som möjligt för att minska utsläppen. Hur rimmar detta med sämre bränsle?  Skärpning Shell – ni tar bra betalt för den ”fina” bensinen men den späs ut bra och det gynnar inte bilarna och därmed inte miljön.

Jag anser att 7% regeln omedelbart skall tas bort. Jag betalar hellre mer för bensinen om det skonar min bil som är min ögonsten!

Letar i lagen – det tar lite tid. Diesel är tillåtet med 7 % vatten och hörde samtidigt att det var samma som som bensin. Etanol är 10 % och vatten kommer därifrån. Återkommer med länk. Letar vidare

analys av vattenmängd i V-power långt ned  Om jag inte missförstått så kan vattenhalten överstiga 10%


11 responses to “Det är något med Shell´s bensin…..

 • BBC 540

  Har vetat detta länge,därför tankar jag 98 okt,detta uppdagades klart o tydligt när vi bänkade en motor med Vpower vs 98 okt

  Gilla

 • Börje E

  Prova med RED LINE finns på Mekonomen! Då brukar det smörjas med mera och även mot annat! Fungerar faktiskt bra! Även om det blir lite knakningar också av olika anledningar från motorn så brukar det gå jämnare och blir tystare! Finns till diesel också! Har då fungerat bra för oss under flera år!

  Gilla

  • mari svensson

   Bra tips – tack men min tanke är att det inte skall behövas. Något har hänt på sista tiden. Så här var det inte förut – detta är ganska nytt.

   Gilla

 • JEX

  Hade problem med Prems diesel för några år sedan bilen gick dåligt och ibland ännu sämre när jag tankade på gamla stationer fick byta bränslefilter en gång i halvåret .Bytte sedan till St1 och då fungerade bilen bättre igen.
  Man kan säker få en del vatten i bränslet när man tankar eftersom bränslet idag innehåller etanol som kan ta åt sig en del vatten när det fylls på i dom stora gamla stationstankarna som kanske innehåller mycket skräp ,har man otur kan man få bottensatsen.

  Gilla

 • Lena

  Minns lite diffust från min ungdom. ”tanka BP och du slipper skäll (shell)”.

  Gilla

 • Bo Lind

  Vad är detta för trams? Vatten och bensin har olika densitet och går väl inte att blanda? Om du nu skulle ha tankat denna bensin så skulle de 7 procenten vatten hamna på botten av tanken och bilen omöjlig att starta då det bara kommer vatten från tanken.

  Det kanske är etanol de blandat i?

  Gilla

  • 95Oktan

   Exakt, samt: när det är ca 5% etanol i bensinen gör det inte så mycket nytta att dutta i ”rengöringsmedel” eller k-sprit etc.

   Gilla

  • Thor

   Nja, vatten löser sig i Etanolen som numera också finns i bensin, 5%, åtminstone i den 95-oktaniga. 98 oktan brukar inte innehålla etanol. Förr fick man allt som oftast köpa karburatorsprit för att bli av med allt kondensvatten. En slurk E-85 som tillsats skulle säkert fixa insändarens problem.

   Gilla

 • 95Oktan

  Hur i hela friden kan det vara 7% vatten i bensin?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: