Stäng

Den andra sidan av Aleppo och Syrien

SYRIEN. Vi ser dagligen bilder från sönderbombade byggnader och barn som grävs fram ur rasmassor i de islamistkontrollerade områdena i östra Aleppo. Från det regeringskontrollerade västra Aleppo visas en helt annan typ av bilder, dock inte i SVT eller TV4 eller de andra ”opartiska” medierna i Sverige.

Flygbilder på historiska byggnader, stora grönområden och den syriska flaggan som vajar i vinden ackompanjeras av en variant på musiken till tv-serien Game of Thrones. Visst det är propaganda från regeringssidan men inte värre än att SVT och de andra bara visar elände.

Rätt eller fel vet jag inte men om Assad försvinner vem ska då ta över?

Sanningen är att det finns inget alternativ, försvinner Assad som USA och väst vill så börja olika islamistgrupper slåss med varandra och de eventuella demokratiska krafter som finns är de första som ryker.

Intressant är också att se att stora delar av Syrien fortfarande fungerar något så när normalt, det är inget vi hör om från ”flyktingarna” som tar sig hit…

6 reaktioner på “Den andra sidan av Aleppo och Syrien

 1. Att göra som US/NATO gjorde i Libyen skapar ingen demokrati, bara ett renodlat inbördeskrig. Jag är övertygad om att människorna i Mellan Östern, Afrika och för den delen Ryssland, är beroende av en stark ledare. Hur han kommit till makten är inget som vi ska bry oss om. För risken finns med så kallade fria val att varje ”stam” röstar på sin representant och därmed får ingen majoritet. Se bara på Afghanistan och Irak hur det blev med västerländsk demokrati.

 2. Media består ju av vänsterrevolutionärer så de älskar revolutioner och de ser Islamisterna som attackerar Assad inte som Islamister utan som revolutionärer och bröder. Och de ser Muslimerna som sitt nya proletariat.

 3. Jag känner mej grovt lurad och förd bakom ljuset. Det finns alltså en slags organiserad ordning trots att man bara sett krigsscener? Jag får en känsla av att någon driver kriget i samma riktning som i ett, på den tiden, väl fungerande Libyen. Då fanns också påhejande stater om att kriget i Libyen var nödvändigt och ingick i ”arabiska våren” jo tjena, det blev och är kaos!
  Vad är det som sker nu egentligen i Syrien och vem är det som för?

 4. Har inte USA lärt något från Irak och Libyen?

  IS utökade ända tills Putin gick in för ett år sedan, nu har det jämnat ut sig. Kan få en att fundera vad USA gjorde där de tidigare åren.

  Men nu är Ryssland och Putin den store satan. Vad jag sett finns det över 100 rebellgrupperingar av islamister den ena grymmare än den andra.

  Problemet har varit att får dem att samsas och komma till förhandlingsbordet. Motparten borde vara Assad men det tycker inte USA därför ge de Putin skulden.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: