Liberalerna vill lägga ner Arbetsförmedlingen

ARBETSMARKNADEN. Skrota Arbetsförmedlingen och starta istället en ny myndighet med ett förändrat fokus. Det kommer Liberalerna att föreslå i sin kommande budgetmotion, skriver Aftonbladet. Liberalerna vill i stället ha en ny myndighet som bland annat fokuserar på grupper som har det särskilt svårt på arbetsmarknaden.

– Lärare, sjuksköterskor och ingenjörer är grupper som klarar sig och har en stark arbetsmarknad, de behöver inte offentligt stöd, säger Mats Persson, ekonomisk talesperson (L).

-Pettersson undrar vilken värld liberalernas ekonomiske talesman Mats Persson lever i? Tror han att lärare, sjuksköterskor och ingenjörer vänder sig till Arbetsförmedlingen när de söker arbete?

Arbetsförmedlingen gör precis det som Mats Persson vill att en ny myndighet ska fokusera på. AF försöker ordna arbete åt invandrare och andra mer eller oanställningsbara med lönebidrag.

Däremot har Persson rätt i att det går att spara pengar och att Arbetsförmedlingen fungerar dåligt, men vi får inte ut analfabeter och outbildade på arbetsmarknaden genom att skapa en ny myndighet. Vi har ingen arbetsmarknad för vandrande tålt och getherdar, den finns långt från oss…

Arbetsförmedlingen kostar 80 miljarder per år men skapar inga arbetstillfällen

4 thoughts on “Liberalerna vill lägga ner Arbetsförmedlingen

  1. Arbetsförmedlingen har blivit en arbetsplats för invandrare som vill ha ett bättre jobb trots brist på kvalifikationer.

    Även innan den senaste massinvandringen sa jag att Af tappat sin funktion och borde läggas ned.

    Åratals undersökningar har visat att arbetsgivarna inte har något förtroende för Af utan väljer att rekrytera på annat sätt.

    • Så bra skrivet. Lägg ner L. Det liberala ungdomsförbundet består av mycket underliga typer. Snart sitter dessa ungdomar i Liberalernas högkvarter och ve och fasa ev i vår folkvalda riksdag/regering och kämpar för Nekrofilers rättigheter att få ha sexuellt umgänge med döda på våra bårhus. Liberalernas ungdomar kämpar inte bara för nekrofilernas rättigheter utan även andra utsatta grupper som pedofiler och deras sexuella rättigheter att få våldta barn. Vems barn ska offras till pedofilerna som Liberalerna kämpar för? Perversa Liberaler känner ingen skam. Vad har hänt med mitt land!?

  2. Det var ett bra förslag. Idag finns privata rekryteringsbolag. Även borde fackföreningarna ha denna tjänst.
    Rörligheten inom företag borde bli större. Utbildning inom företaget till högre tjänster så skapas nya jobb.
    Bra början.

KommenteraAvbryt svar