Integrerbara?


Gårdagens Rapport visade ett reportage om småkommunernas usla ekonomi och hur migrationen påverkar deras samhällen.

Det här vet vi redan, men reportaget visade också något många redan reflekterat över. Vi får höra en ung arabiska kvinna, förmodligen från Syrien, som givetvis vill tillbringa resten av livet i Sverige. I inslaget får vi se svenska kvinnor och unga flickor i sommarlediga kläder, men denna unga kvinna från Syrien har valt att klä sig i den traditionella slöjan och utanpå alla kläder en rock, knäppt ända upp i halsen för att ingen hud ska bli synlig och detta inomhus. Vad för jobb kan en sådan kvinna få och hur kan en sådan kvinna integreras med andra kvinnor eller är det så att samtliga regler kommer att anpassas till förmån för muslimer? Bilderna är pixlade då identiteten är ointressant i sammanhanget. Reportaget finns att se på SVT Play om ni önskar.

skarmklipp


12 responses to “Integrerbara?

 • Pica pica

  När man lyssnar på Magdalena och hennes boss så kan man tro att sossarna har avskaffat arbetslösheten i Sverige. Jag skulle vilja se hur det ser ut bland invandrarkvinnorna? Många av dem anser att när de är gifta så ska de inte behöva arbeta.

  Och hur många lär sig svenska? Det är väl det första kravet man kan ställa. Såg en arabkvinna i England som gick till doktorn. Hon hade sin dotter med som tolk för trots lång tid i landet så kunde hon inte engelska.
  Hon ville att doktorn skulle skriva ett intyg så hon kunde få sitt medborgarskap trots att hon inte kunde engelska. Är det ett krav i England? Nåväl, hon hade gått till Sfi men fann det för svårt så hon ville medelst läkarintyg bli befriad från kravet???? Läkaren förklarade lugnt att hon borde anstränga sig mer och delta i kurserna.

  Gillad av 1 person

  • Kurt

   SFI=Svenska för invandrare, så hon kan inte ha gått på SFI i Stor Britannien

   Gillad av 1 person

   • eva

    EFI då? English for immigrants….?

    Gilla

   • Pica pica

    OK Kurt, jag skrev sfi för jag vet inte vad det heter i England.
    Man ville bara att hon skulle anstränga sig att lära landets språk och krävde ingen högre akademisk utbildning av henne.

    Gilla

   • pettersonaxeagentlemansgentleman

    Hahaha! Ja, detta bistra faktum är förmodligen ändock av underordnad betydelse. Själva idén med att söka integrera de socialt handikappade från dessa inhumana kulturer, är rent befängd. Detta oavsett vilket språk de aldrig kommer att tillägna sig. Att tillgodogöra sig värdlandets välfärdssystem har de däremot inga som helst svårigheter med…
    Andreas 🙂

    Gilla

   • Kurt

    Pica Pica, Jag vet vad du menar det va inte illa menad

    Gilla

 • Lofas

  Spelar ingen roll vad hon har för önskan om sin framtid. Jag vill inte leva i ett samhälle där man inte kan ifrågasätta en sjuk ideologi utan att riskera mitt liv och hälsa. Så uuut med alla som inte delar vår värdegrund.

  Gilla

 • Truthfighter

  Hitler försökte integrera judarna, som man idag vill integrera oss sanna svenskar till islam. När det inte gick, p g a stark övertygelse om sitt eget som det bästa goda, utrotade han dem. Vilket även kommer att ske med oss, som har våra rötter här. För det är precis samma sjuka lära som styr idag, om och i ny skepnad.

  Gilla

  • Kurt

   Hitler försökte integrera Judarna, människa vad röker du? Mina mor och farföräldrar skulle nog inte hålla med dig. Min farfar va officer i Wehrmacht han såg bla. i Polen hur man ”integrerade” Judarna.

   Gilla

   • Kurt

    Jag är så jävla trött på dessa Jude fintliga stupida kommentarer, vilket folkslag är det då som inte kryper för Muslimer?, Just det JUDARNA !
    Medan våra folkvalda slickar hemorrojderna på muslimer och pumpar in pengar som vi behöver här i Sverige.

    Gilla

 • ossie

  Jobb ?? Att skaffa ett jobb och försörja sig själv lär ju vara rena standardsänkningen så länge bidragen är så höga.

  Gilla

 • Fd. Socialen-demokraten, Ricke

  Detta följer ett mönster, Sverige sticker ut med en extrem kravlöshet….Dessa grupper har lockats hit med löfte från Socialdemokraterna med livstidsförsörjning från Försäkringskassan, de flesta av dem kommer aldrig att arbeta, de har ingen vilja eller några förutsättningar för att klara av ett arbete!
  Ingen arbetsgivare vill ha dem!
  De borde dra dit de kommer ifrån och ALDRIG KOMMA TILLBAKA!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: