En sanningsenlig Magda

Finansminister Magdalena Andersson medverkade i gårdagens Agenda där hon utfrågades om svensk ekonomi.

Nu behöver ingen längre tvivla på orsaken till välfärdskrisen, uteblivna satsningar och varför varken polis eller militär får de pengar de kräver för en fungerande verksamhet.

Så här sade Magdalena Andersson igår:

”Hade vi inte haft dom ökade kostnaderna för flyktingkrisen, då hade vi haft överskott idag (apropå underskottet i svensk ekonomi…trots högkonjunktur)…//…Det är ju framför allt beroende på de tillfälliga kostnaderna för flyktingkrisen”

Ja, då vet alla det och nu behöver vi inte längre se journalister och höra politiska representanter som skyller krisen på allt annat utom de verkliga orsakerna. Sanningen serverades på ett silverfat av Sveriges socialdemokratiska finansminister, men…

…framförde Magdalena Andersson hela sanningen?

Så här sade hon nämligen också, angående statens gigantiska utgifter och att Sverige kommer att gå med minus i den statliga budgeten under hela mandatperioden.

”När vi nu har de här tillfälliga kostnaderna…//…Därutöver har vi ökade kostnader för migrationen som är ganska avsevärda, framför allt under det här året, men även under nästa år och en del för 2018 också…//…Det är också då som de stora kostnaderna för flyktingkrisen klingar av”

Återigen fick vi höra att statens minus och de höga kostnaderna beror på migrationen, men när Magdalena Andersson (S) säger att de stora kostnaderna för flyktingkrisen klingar av, är hon verkligen sanningsenlig då?

Vi vet att statens finansiering av asylsökande varar i två år, därefter rullar kostnaderna över på kommunerna. När finansministern hävdar att kostnaderna minskar är det statens, men hur påverkar det Sveriges kommuner när de får ärva dessa gigantiska utgifter? I somras kunde vi läsa om miljardsmällen när staten minskar ersättningen för de ensamkommande från 1 900 kronor per dygn till 1 350. Efter stora protester skjuter nu regeringen på denna sänkta ersättning som var tänkt att införas vid årsskiftet, till 1 juli 2017. Jodå, kommunerna kommer bli smärtsamt påminda om de gigantiska kostnader migrationen innebär och kostnaderna för de ensamkommande är bara en liten del i det hela.

Vad som väntar oss återstår att se. Sänkt välfärd efter Advokatsamfundets Anne Rambergs linje, stora skattehöjningar enligt SKL:s varsel eller en kombination av bägge? Oavsett skattehöjningar eller neddragningar påverkar det arbetsmarknaden och utgifterna för ökad arbetslöshet, minskade skatteintäkter och fler bidrag ligger på staten. Av den anledningen får vi tro att Magdalena Andersson inte var helt sanningsenlig igår.

9 thoughts on “En sanningsenlig Magda

    • Folke….Det är uppenbart att dessa politikernötter ljuger lika bra som Fredrik Reinfeldt, han öppnade upp Sveriges gränser tillsammans med eller utpressad av knarkar-och muslimpartiet MILJÖPARTIET….Den s.k. ”arbetslinjen” gällde INTE de som vällde in över gränsen och idag har vi de högsta sjukskrivningstalen någonsin….SJUNKANDE SKATTEINTÄKTER HAR PETTERSSON OCH TINO SANANDAJI LÄNGE INFORMERAT OM…..De kommer att sjunka dramatiskt på grund av importen av slödder/muslimer…..Man ska komma ihåg att Malmö länge gått back 5miljarder per år och Södertälje 2miljarder och snart ser hela Sverige ut så…..
      Det går INTE bra för Europa och snart kanske vi får se Deutsche Bank gå i kk……-kommer att slå mot Sverige också, det är dystra framtidsutsikter även om Sverige idag kan låna stora summor och de självgoda Socialdemokraterna slår sig för bröstet!
      VANSINNE är den korrekta benämningen på sossarnas politik, – tänk bara på vad INTEGRATIONSVERKETS 9000 anställda kostar….
      VI KOMMER ALLA ATT FÅ BETALA MED SÄNKT LEVNADSTANDARD, SVENSKARNA FATTAR DET FÖRST NÄR DET HÄNDER!!!!

  1. Såg intervjuerna igår i Agenda på SVT och det var uppenbart att man missade viktiga fakta i intervjuerna, – Tino Sanandaji har länge framför allvarlig kritik mot massinvandringen och som NATIONALEKONOM har han gjort detta på ett korrekt och adekvat sätt, vi måste ge honom högsta betyg.
    DETTA ÄR INGA NYA KUNSKAPER, DET KAN NÄSTAN EN ANALFABET RÄKNA UT….-vill man INTE så vill man INTE veta eller så döljer man medvetet sanningen vilket Magdalena Andersson och Stefan Löven så uppenbart gör…..
    Det är FAKTA som man känner till och länge hat bra KUNSKAP om…..SVT borde släppa fram Tino Sanandaji som expert, att INTE göra det är kanske POLITISKT KORREKT men kommer att skada Sverige ytterligare…..
    Uppenbara lögner från SOCIALDEMOKRATERNA är att de räknat med ÖKADE SKATTEINTÄKTER trots att de länge varit sjunkande och fram till 2018-2020 kommer de att sjunka med ytterligare 10miljarder….Allvarligt ?? OCH VARFÖR NÄMNER INTE SVT ATT MALMÖ GÅR BACK 5 MILJARDER PER ÅR, SÖDERTÄLJE 2MILJARDER OSV….??!!!!!! SKÄMS, FYRFALT SKÄMS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kommentera