Expressen åker till Somalia på semester

INVANDRING. Expressens krönikör Bilan Osman skriver om sin planerade sommarsemester i Somalia: “I sommar ska jag för första gången i mitt liv besöka Somalia. Jag åker till hamnstaden Bosaaso där mina morföräldrar och närmsta släkt fortfarande bor kvar. Det känns både nervöst och spännande. Men framför allt surrealistiskt. Äntligen händer det.”

Det är naturligtvis trevligt att folk åker på semester till ett vad vi kan anta vara ett något så när säkert land. Hoppas att Migrationsverket har noterat detta och slutar bevilja uppehållstillstånd för denna grupp av människor som ofta kallas ensamkommande barn. Dessutom är grannlandet Somaliland fredligt och de har ett för afrikaner lämpligare klimat än den kalla nord.

Det kanske till och med är dags att börja diskutera repatriering i stor skala.

Somalia är ett oerhört rikt land med alla förutsättningar till att ge befolkningen ett bra liv, det som saknas är kloka politiker, men det kan inte vi hjälpa dem med.

Jag tittar på filmerna och förstår varför Osmans föräldrar längtar hem….

16 thoughts on “Expressen åker till Somalia på semester

 1. […] -Pettersson konstaterar att här ligger en gravad hund. Definitivt är mannen ingen Ludvikabo, för Ludvika ligger i södra Dalarna och masarna därifrån behöver knappast söka asyl i Sverige. Mord ev. begånget för sju år sedan i Somalia, då borde somaliern ha varit i 14-15 års åldern. Har han varit i Ludvika sedan dess, troligen inte, så bäst är att han åker hem och hjälper till att bygga upp Somalia, vi har bandyspelare så det räcker. Förslagsvis kan han åka med Expressens reporter som ändå ska dit på semester… […]

 2. Hur kan deras släkt vara kvar där och inte dom som kommit hit och sedan åka på semester till landet dom flydde från? Med andra ord ljuger dom flesta sig in sig i vårat samhälle eller så kastar eller förfalskar dom passen så att vi inte ska kunna skicka tillbaka dom till deras ursprungs land. Detta hyckleri kan man se med invällningen av Marocanska ,Afganska skägge barn och isis terrorister, det kommer att bli svårt att bli av med dessa för dom har inga skrupler utan har inte lärt sig att det är fult att ljuga,råna,våldta,stjäla mm och jag tror att det blir svårt att omvända dessa män som har denna syn på oss västerlänningar. Samla in alla dessa som inte har pass och inte har här att göra och sätt dom i inhägnade läger så kanske dom vill åka hem till sitt land där dom kom ifrån. Jag är rädd att man inte kommer att kunna gå utanför dörren till våren och sommaren tack vare 7-klövern som har tappat kontrollen totalt och har gjort Sverige till ett otryggt land.

 3. Ja, Pettersson, du har så rätt, vi kan inte bidra till några vettiga politiker till Somalia! De få vi har här i Sverige, (som ju verkligen behövs här) är ju utestängda från demokratin!… Men kanske vi skulle tänka om? Vi som gillar demokrati och har förståndet kvar kanske skulle emigrera till Somalia och ordna lite ordning och reda där? Somalia är ett rikt land vad gäller naturtillgångar som borde utvecklas, men det behövs nog att några med IQ >60 sköter den saken…

  • Många arbetslösa journalister i Sverige som behöver Albins jobb bättre, hoppas hon stannar i Somalia!
   TRAGISKT för Sverige att folkgruppen somalier till 99,99% lever på FÖRSÄKRINGSKASSAN och inte bidrar med ett skit utom korvarna som kommer ut ur baken….
   ETT LAND SOM SVERIGE SKA INTE UTNYTTJAS AV HELA FOLKGRUPPER, VI HAR INTE RÅD MED DET!
   INGEN VETTIG MÄNNISKA VILL ATT DERAS LAND SKA HA SÅDANA RELATIONER MED HELA FOLKGRUPPER!!!!

 4. “Det som saknas är kloka politiker”.
  Varför skall vi begära mer av Somalia än vi klarar själva?

 5. Hur kan så många Somalier få uppehållstillstånd?? Finns fullt av dem på våra asylboenden i väntan på uppehållstillstånd. Det är status att inte arbeta och i Sverige behöver man inte arbeta. Hört från Somalier som skäms över sina landsmäns inställning.

 6. Måtte det vara för gott! Kan inte den helvita redaktionen på
  Expressen åka dit tillsammans , gärna i följe med dom andra
  kommunisterna på expo. Det kunde vara lärorikt för dem att
  stöta på den somaliska brottsligheten, det är nog inte lika
  lätt att gömma sig i helvita reservat som dom gör här i Stockholm!

 7. UD varnar alltid svenskar från att resa till oroshärdar, så vad kan man säga om detta?

  Somalia anses vara så tryggt att inga varningar behövs och därmed ska inga uppehållstillstånd ges och återvändandet inledas.

  Bilan anses inte vara svensk.

  Ingen bryr sig om Bilan, annat än hon själv.

  Vissa kanske vill bli av med henne.

  Hon kanske räknar med att råka illa ut för att skapa rubriker om det farliga Somalia så att fler landsmän ges chans till PUT.

  Hur som helst vill jag se rubriker om semesterresor till länder varifrån “människor flyr för sina liv”

  • El Rey betyder kungen. Bilan använder El Rey de Suecia som “logo”. Betyder det att hon är en transa som vill störta den svenska monarkin. Kanske, men kungen och hans drottning är/var för (Tillsammans). I vart fall borde hennes resa till sin historia föranleda ett visst intresse från Säpo. Bättre vore om hen tog sina feministiska värderingar och blir kvar därnere och blir drottningen av Somalia och gör Somalia till ett demokratiskt land med yttrande- och religionsfrihet. Lycka till!
   Tror till och med att SD kommer att stödja repatriering med mottot;. Hellre hjälpa flertalet kvinnor och barn, än att berika ett fåtal ensamkommande unga och mogna vapenmogna manliga desertörer. Somalia är ett rikt land. Somaliland (f.d. brittisk koloni) är på väg att bli säkert om det inte vore för de islamistiska terroristerna. Eritrea är ett s..t land.
   Varför gör ni vänster “hönsen” inget för era systrar som lever under manligt islamiskt förtryck????
   P.S. SVT, rapport idag ett inslag om hur en vacker snygg muslimska kvinna bir utsatt ett verbalt hatbrott. Hennes utsaga verifieras av den i bildruta närvarande Malmöimanen. Ja – sanningen är det första offret i det mediala kriget.

Kommentera